ons august 22 11:00 2018 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Verdensrekord: Ubemandet Valtra rydder sne med 73,171 km/t

Nokian Tyres og Valtra har sat verdensrekord i snerydning med en selvkørende traktor. Hastighedsrekorden blev sat i marts 2018 ved hjælp af en ubemandet Valtra T254 Versu traktor monteret med Nokian Hakkapeliitta TRI dæk. Den førerløse traktor pløjede sne på en lukket vej i det sydlige Finland med 73,171 km/t.

Verdensrekord: Ubemandet Valtra rydder sne med 73,171 km/t

Valtra T254 Versu er blevet tildelt titlen som årets traktor 2018 og er værdsat overalt af entreprenører og landmænd for sin alsidighed ved en lang række arbejdsopgaver herunder landbrug, skovbrug og kommunale vedligeholdelsesopgaver. T254 Versu er udstyret med den innovative SmartTouch-brugergrænseflade, der har været meget rost af traktoroperatører for dens intuitive opbygning.

"For mange af vores kunder har den simple betjening af SmartTouch armlænet sænket tærsklen for at investere i teknologier, der tidligere blev opfattet som ”nice-to-have” eller for kompliceret: såsom auto-guidning, opgavestyring og telemetri. På den samme tid ser vi en øget efterspørgsel på nye teknologier der hjælper med at effektivisere og integrere med eksisterende systemer. Vi ønsker at forblive på forkant med udviklingen og tilbyde innovative teknologier i vores SmartTouch traktorer," siger Mikko Lehikoinen, marketing direktør for Valtra EME.

Hastighedsrekorden blev sat under sikrede forhold og med involvering af forskerhold fra både Nokian Tyres og Valtra. Selvkørende teknologier vokser på tværs af brancher, herunder logistik, vejmaskiner og landbrug. Som den førende nordiske traktorproducent har Valtra en lang erfaring med at bygge maskiner til vejvedligeholdelsesopgaver under kolde forhold. De data der blev indsamlet under hastighedsrekorden giver værdifuld information til fremtidig forskning i selvkørende teknologier.

Ved overskridelse af den normale traktorhastighed med et frontmonteret redskab og på en glat overflade giver det stress på traktoren og dens dæk. Slidbanemønsteret på Nokian Hakkapeliitta TRI dæk er specielt designet til at give stabilitet på is og snedækkede overflader.

"Forudsigeligheden og den bil-lignende håndtering af Nokian Hakkapeliitta TRI, kombineret med sin rå trækkraft, har gjort dækket til et populært valg hos vinterentreprenører," siger Toni Silfverberg, leder af Salg og Marketing hos Nokian Heavy Tyres. "De samme egenskaber viste sig også at være gældende ved rekordhastigheder."

Dette er den anden verdensrekord opstået i forhold under frysepunktet, der er sat af Nokian Tyres og Valtra. I 2015 gik de to finske produktionsteams sammen med rally legenden Juha Kankkunen for at slå den gældende hastighedsrekord og kørte med en traktor ved 130,165 km/t ved hjælp af en Valtra T234 Versu traktor med Nokian Hakkapeliitta TRI dæk.

Yderligere information:

Yderligere oplysninger om verdensrekorden
www.nokiantyres.com/snowrace

Fotos: www.nokiantyres.com/snowracePR

Videoer:

Verdens hurtigste sneplov på en ubemandet traktor
https://youtu.be/xKNPmXWDvlE

Snevæddeløbet: Rally vinderen med en 7-ton traktor
https://youtu.be/nOMPcdR2DcI

Kontakt:

Mikko Lehikoinen
Marketing Director, Valtra EME
Phone: +358 40 58 00035
E-mail: [email protected]

Toni Silfverberg
Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.
Phone +358 10 401 7854
E-mail: [email protected]

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

Om Valtra

Valtra Inc. udvikler, sælger og servicerer Valtra traktorer, der er tilpasset til den måde kunderne arbejder på. Kendt for deres alsidighed og pålidelighed er Valtra traktorer konstrueret til at levere høj ydeevne under krævende arbejdsvilkår og i ekstremt terræn. Valtra er et verdensomspændende mærke under AGCO koncernen, der er den førende traktorfabrikant i de nordiske lande og et af de mest populære mærker i Latinamerika. www.valtra.com

Om AGCO

AGCO (NYSE: AGCO) er en global leder inden for design, fremstilling og distribution af landbrugsudstyr og løsninger der støtter mere produktivt landbrug gennem sin komplette linje af udstyr og relaterede tjenester. AGCO-produkter sælges gennem fem kernemærker, Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® og Valtra®, der understøttes af Fuse®-præcisionsteknologier og landbrugsoptimeringstjenester. Grundlagt i 1990, AGCO har deres hovedkontor i Duluth, GA, USA. I 2017 havde AGCO en nettoomsætning på 8,3 mia. USD. For mere information, se http://www.agcocorp.com. For virksomhedsnyheder, information og arrangementer, følg os på Twitter: @ AGCOCorp. For finansielle nyheder på Twitter, følg venligst hashtaget #AGCOIR.

Om Nokian Tyres

Nokian Tyres er verdens nordligste dækfabrikant og en af de mest bæredygtige virksomheder i branchen. Vi tilbyder ro i sindet under alle forhold ved at udvikle højkvalitets, sikre og miljøvenlige dæk til personbiler, lastbiler og tunge maskiner. Vi er især velkendte for vores innovative vinterdæk. Vores gruppe omfatter også Vianor kæden, der specialiserer sig i vedligeholdelse af køretøjer og dæk. I 2017 var selskabets omsætning ca. 1,6 mia. EUR, og det beskæftigede ca. 4.600 medarbejdere. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq Helsinki. Yderligere information: www.nokiantyres.dk og www.nokiantyres.com/heavy.