FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

På fire poter

Trafik er et samarbejde. I de fleste tilfælde kører det flydende, men nogle gange kører det langsomt og står stille. Nogle gange er du nødt til at ty til zig zak eller slalomkørsel. Du kører hurtigt og har travlt. Du kører stærkt. Du er træt. Det væsentligste og mest sårbare element i kørselen er den der sidder bag rattet - den menneskelige faktor. Bilens sikkerhedsudstyr giver en hvis beskyttelse, men det kan ikke rette alle fejl. Dæk er en aktiv sikkerhedsfunktion. De er som fire poter, på din bils hænder - hænder, som du har tillid til og lægger dit liv i.

Risici i trafikken

Trafik betyder at transportere mennesker, varer og information fra et sted til et andet. Feltets spilleregler er stadig åbne. Det er et konstant udviklings puslespil, og et sted, hvor du aldrig er alene.

Dæks indflydelse på sikkerheden

Al styring, bremsning og acceleration mellem et køretøj og vejen formidles af dækkene. Dækkene er de mest aktive sikkerhedsudstyr i bilen – sikre at bilen forbliver på vejen, og at du har styr på din bil med fire kontaktflader på størrelse med din håndflade.

Hakkapeliitta vinter køreskole

Gennem hele sin historie har Nokian Tyres gjort vinterkørsel sikrere og mere komfortabel. Men fremragende dæk alene er ikke nok på vinterveje; du er også nødt til at have din viden og færdigheder ajour. På denne side har vi samlet en omfattende informationspakke om vinterkørsel.

Farerne ved akvaplaning

Fra synspunktet om trafiksikkerhed, er det vigtigt at have dæk med korrekt rilledybde og egenskaber, der passer til vejrforholdene. Når der er masser af vand på vejen og kørehastigheden overstiger en vis grænse, kan dækkets slidbanemønster ikke længere skubber vandet bort fra undersiden af dækket. Følingen mellem dækket og vejen vil gå tabt, og det vil grebet også.

Flat Run dæk teknologi

Nokian FRT (Flat Run Technology) er en speciel dækkonstruktion til bildæk. Det giver mulighed for at køre et dæk med FRT selv uden dæktryk. Nogle bilfabrikanter bruger den slags dæk på deres biler for at sikre en sikker kørsel til værkstedet efter utilsigtet skade.