DÆKSTØRRELSESTABEL

DÆKSTØRRELSESTABEL

Find produkter i din dækstørrelse med kun to klik i vores dækstørrelsestabel

Dette dækstørrelsesdiagram er en genvejsside med to klik til vores sæsonbestemte produkter til besøgende, der allerede ved, hvilke dækstørrelser de har brug for til deres personbil, SUV eller van. Klik på fælgdiameteren i dækstørrelsestabellen nedenfor for at finde de mest almindelige og populære størrelser, og klik derefter på dine dæks nøjagtige mål for at finde dine dæk.

Hvis du ikke ved, hvilken størrelse dit køretøj har brug for, skal du i stedet gå til vores dækvælgerside for at finde ud af det.

HVAD BETYDER DÆKSTØRRELSESMÆRKNINGERNE?

 

205 er dækkets bredde i mm.

55 er størrelsesforholdet (højde/breddeforhold).

R angiver radial konstruktion.

16 er fælgdiameteren i tommer.

94 er belastningsindekset

V er hastighedskategorien.

XL ekstra belastningskapacitet.

Det første tal angiver dækkets bredde i millimeter fra den ene dækside til den anden. I dette tilfælde er bredden 205 millimeter. Generelt giver bredere dæk bedre greb og håndtering under tørre forhold, mens smallere dæk er mere brændstoføkonomiske.

55 betyder, at dæksidens højde er 55 % af dets bredde. Dæk med størrelsesforhold på under 55 giver normalt bedre respons end dæk med størrelsesforhold over 55, som generelt giver bedre stødabsorbering og en jævnere køreoplevelse.

R-mærkningen på en bils dækside henviser til konstruktionen af dækkets indre struktur. De fleste moderne personbiler er udstyret med radialdæk, da de er blevet industristandarden på grund af deres overlegne ydeevne og sikkerhedsfunktioner.

Hvis en dæksidemærkning siger "205/55R16", er fælgstørrelsen 16 tommer og refererer til den hjuldiameter, som dækket er designet til at blive monteret på. Du bør altid matche den dæk- og fælgstørrelse, der er angivet af din bils producent.

KLIK PÅ DIN FÆLGEDIAMETER NEDENFOR, FOR AT SE ALLE DÆK EFTER STØRRELSE

Når du bruger vores dækstørrelsesoversigt, vil du se alle tilgængelige produkter filtreret efter dine specifikke dimensioner. Alle tilgængelige størrelser i dette skema kommer fra vores databaser, hvor vi matcher alle tilgængelige produkter til enhver størrelse. Vælg din bils fælgdiameter for at få vist dæk efter den størrelse, der er tilgængelig til dit køretøj.

SÅDAN VÆLGES DE KORREKTE DÆK

Dækstørrelser og typer kan variere, og dit valg skal altid afspejle, hvilken type bil du har, vejrforholdene og det overordnede kørselsmiljø i dit område. Du bør også overveje, hvad der betyder mest for din kørsel, om dit dæk skal give dig en behagelig kørsel til din personbil, høj ydeevne til din SUV eller stabil udholdenhed for din van. Vi har udviklet og testet en bred vifte af sikre dæk til din perfekte køreoplevelse afhængigt af dine krav og prioriteter.

Hvis du vil dobbelttjekke, at du har valgt den rigtige størrelse, inden du køber dækkene, kan du konsultere en professionel dækekspert, hos en af ​​vores mange forhandlere, for at finde ud af, hvilket størrelser der hjælper dig med at nå dine kørselsmål. Du kan finde den nærmeste forhandler på vores forhandler søgeside.