Kompromisløse test og nordisk hengivenhed

Dæk er et overraskende teknisk produkt, som består af mange komponenter og er underlagt strenge krav. De er den aktive sikkerhedsfaktor på køretøjer, der giver den eneste kontakt med underlaget. Finnerne er i sagens natur, fortrolig med sne, is, sjap og lunefuldt vintervejr. Dette er dog ikke det som sikrer den magisk formel til vinterdæksløsninger. Du har også brug for tekniske færdigheder, erfaringer, en systematisk tilgang, beslutsomhed, en god portion arbejde og et strejf af nordisk vanvid.

Den vigtigste opgave for Forskning og Udvikling er at understøtte virksomhedens status som producent af verdens bedste vinter og skovbrugs dæk. Forskning og Udviklings vigtigste principper er uændret de sidste 80 år: at udvikle dæk til forbrugere, der kører i de nordlige forhold, der kræver sikkerhed og holdbarhed fra deres dæk under alle forhold.

Artikelside: Den vigtigste opgave for Forskning og Udvikling er at understøtte virksomhedens status som producent af verdens bedste vinter og skovbrugs dæk. Forskning og Udviklings vigtigste principper er uændret de sidste 80 år: at udvikle dæk til forbrugere, der kører i de nordlige forhold, der kræver sikkerhed og holdbarhed fra deres dæk under alle forhold.

Udviklingen er baseret på princippet om en bæredygtig sikkerhed, hvorefter de sikkerhedsmæssige egenskaber ved et dæk skal forblive intakt, selvom dækket slides.

Sikkerheden er forbedret ved hjælp af teknologiske innovationer

Udover sikkerhed og økonomi, fremhæver virksomheden også de avancerede funktioner og originaliteten af sine produkter. Innovationsprocessernes formål er rentabelt at håndtere og få bragt nye ideer på markedet.

Nokian Eco Stud 8 koncept, pumpe lameller, Nokian Cryo Crystal koncept, venturi riller, Silent Groove Design, og Driving Safety indikatoren(DSI) er kun nogle få eksempler på de nyskabelser, der forbedrer sikkerheden og komforten. De seneste resultater af vores intensive produktudvikling, Nokian Hakkapeliitta 8, Nokian Hakkapeliitta R2, Nokian WR SUV 3, og Nokian Hakka Black, er alle sammensmeltning af den bedste viden i dækindustrien. Dette viser sig også i de mange nye innovationer.

Skarpt fokuserede specialiseringspunkter viser vejen for Forskning og Udvikling

Udvikling af dæk kræver nøje målrettet planlægning. Forskellige markedsområder har brug for deres egne tilpassede produkter. Forskning og Udviklingsteamet holder skarpt øje med bevægelser og ændringer på markederne og forbrugernes behov.

Bilers forbedrede ydeevne har øget efterspørgslen på lavprofil, højhastigheds dæk til personbiler, og Nokian Tyres har lanceret en række nye produkter inden for dette segment. SUV (Sport Utility Vehicle) dæk er en voksende produktgruppe. I det tunge dæk produktområde, bliver der lagt vægt på radial specialdæk. Udviklingen af regummieringsmaterialer trækker på det store teknologi know-how og ekspertise udvikling samlet på Nokian Tyres.

Sikkerheden er forbedres ved hjælp af teknologisk innovation

Produktudvalget, er skræddersyet til forskellige markeder der hurtigt forny sig selv: andelen af nye produkter udgør mindst en fjerdedel af den årlige omsætning. Over halvdelen af vores produktudviklings ressourcer går til at teste produkter. Virksomheden tester under autentiske forhold i Ivalo, Lapland, Finland. Nord for polarcirklen, virksomheden udvikler testvindende dæk, som forbrugerne i hele verden kan stole på. Et godt vinterdæk er logisk og forudsigelig under alle forhold. Udviklingen af et helt ny personbildæk tager 2-4 år.