Kort om Nokian Tyres

Kort om Nokian Tyres

Nokian Tyres er verdens nordligste dækfabrikant, der giver ro i sindet under alle vejrforhold. Vores knowhow stammer fra vores skandinaviske rødder og værdier. Bæredygtig sikkerhed og miljøvenlighed i hele livscyklussen er målene for vores dæk til personbiler, dæk til lastbiler og dæk til tunge køretøjer. Vores koncern omfatter også Vianor kæden, der er specialiseret i vedligeholdelse af køretøjer og dæk. 

 

I 2022 var selskabets omsætning ca. 1,7 mia. EUR, og det havde ca. 3.300 medarbejdere. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq Helsinki.

Forretnings-områder

Vi udvikler og producerer dæk af høj kvalitet til personbiler, varevogne og lastbiler. Vi er især kendte for vores innovative vinterdæk, mens vi også udvikler konkurrencedygtige sommer- og helårsdæk. Som en af verdens førende producenter af specialdæk til tunge køretøjer, fokuserer vi på udvalgte segmenter, så som skov-, landbrugs-, havne- og minedrift. Vores koncern omfatter også Vianor kæden, der er specialiseret i vedligeholdelse af køretøjer og dæk.

Markedsområder

Nokian Tyres er et stærkt varemærke, især i Norden, mens Centraleuropa og Nordamerika er vækstmarkeder for os. Vores innovative og banebrydende produkter, tjenesteydelser af høj kvalitet samt et stærkt distributionsnet, hjælper os med at øge vores markedsandele i vækstregionerne. På lang sigt ønsker vi at operere på alle vigtige vinterdæk markeder.

Produktion

De vigtigste produkter produceres på vores egne fabrikker i Nokia, Finland, og Dayton, USA. Visse produkter fremstilles af samarbejdspartnere, der producerer på fabrikker, hvor kvalitetsniveauet svarer til Nokian Tyres' høje standarder.

Historien om Nokian Tyres

Nokian Tyres plc blev grundlagt i 1988 og selskabets rødder går tilbage til 1898, hvor Suomen Gummitehdas Oy, eller finske Rubber Factory, blev etableret.

1898
Det finske Rubber Works blev grundlagt
1934
Verdens første vinterdæk til lastbiler, vejrdækket blev fremstillet
1995
Nokian Tyres plc aktier blev noteret på børsen i Helsinki
2015
Verdens første vinterdæk med vådgreb og brændstoføkonomi i EU mærkningsordningens bedste A-klasse
2018
Forløber for dækbranchen i hele 120 år
2020
Nokian Tyres tredje fabrik startede produktionen i Dayton, USA