FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

Det grundlæggende

Nokian Tyres er den eneste dækproducent i verden, der har fokus på produkter og services, der sikrer transport under de nordlige forhold. Virksomhedens innovative dæk til personbiler, lastbiler og tunge maskiner er primært markedsført i områder, der har sne, skove og skiftende årstider, der giver krævende kørselsforhold. Nokian Tyres udvikler sine produkter, der sigter mod bæredygtig sikkerhed og miljøvenlighed i hele livscyklussen af produktet.

I 2017 havde Nokian Tyres ca. 4.600 ansatte og en nettoomsætning på ca. 1,6 milliarder euro. Nokian Tyres plc er børsnoteret på NASDAQ Helsinki.

Forretningsenheder

Virksomheden leverer innovative dæk til biler, lastbiler og særlig tunge maskiner hovedsageligt i områder med særlige udfordringer for dækkenes præstationer: sne, skove og barske kørselsforhold på forskellige årstider. Et medlem af Nokian Tyres gruppe er dæk kæden Vianor der opererer som grossist og en detailhandler i Nokian Tyres hovedmarkeder.

  • Dæk til personbiler 
  • Tunge dæk
  • Vianor

Net sales by market areas

Markedsområder

Vi er den eneste dækproducent i verden med fokus på kundernes behov specifikt for de nordlige forhold. Vi markedsfører vores produkter i områder, hvor der er sne, skove og krævende kørselsforhold forårsaget af skiftende årstider.

Produktion

De vigtigste produkter er produceret på vores fabrikker i Nokia, Finland og i Vsevolozhsk, Rusland. Visse produkter er produceret af tredjeparts leverandører på fabrikker, hvor kvalitetsniveauet svarer til Nokian Tyres' høje standarder.

Siden begyndelsen har Nokian Tyres kaldt Norden sit hjem

Nokian Tyres plc blev grundlagt i 1988 og selskabets rødder går tilbage til 1898, hvor Suomen Gummitehdas Oy, eller finske Rubber Factory, blev etableret.

Historien om Nokian Tyres

1898

Det finske Rubber Works blev grundlagt

1934

Verdens første vinterdæk til lastbiler, vejrdækket blev fremstillet

1995

Nokian Tyres plc aktier blev noteret på børsen i Helsinki

2005

Nokian Tyres' anden fabrik startede produktionen i Vsevolozhsk, Rusland

2015

Verdens første vinterdæk med vådgreb og brændstoføkonomi i EU mærkningsordningens bedste A-klasse

2017

Ny generation af pigdæk, Nokian Hakkapeliitta 9 og Nokian Hakkapeliitta 9 SUV