Innovation for en grønnere fremtid

INDEN ÅR 2030 VIL 50 % AF ALLE RÅMATERIALERNE, DER ANVENDES I NOKIAN TYRES DÆK, VÆRE AF genanvendelige MATERIALER.

Vi har altid haft store ambitioner.

I 1934 opfandt vi verdens første vinterdæk for at beskytte mennesker under de barske forhold i de krævende skandinaviske vintre. Fra den dag af, har vi arbejdet på en bedre fremtid. I årtier har vi tilbudt innovative løsninger til bilister over hele kloden, der kører året rundt. Vores passion for innovation og vores kærlighed til vores nordlige hjem gør os forpligtet til at fremstille de mest teknisk avancerede vinter-, sommer- og helårsdæk uden at tilsidesætte miljøet.

Vi tror på, at vi kan bidrage til planetens overordnede velvære og alt, hvad der lever på den, i enhver af vores handlinger. Derfor har vi sat et ambitiøst mål for os selv: 50 % af alle råmaterialer, der bruges i vores dæk, vil være af genanvendelige materialer i år 2030.

MULIGGØR VERDEN AT KØRE SMARTERE, IKKE KUN FOR BEDRE TRAFIKSIKKERHED, MEN FOR AT FORBEDRE VERDEN OMKRING OS

VI VAR DEN FØRSTE DÆKVIRKSOMHED, DER HAVDE VIDENSKABSBASEREDE MÅL FOR REDUCERINGEN AF CO2-UDLEDNINGEN.

GRUNDIGE TESTS PÅ VORES TESTCENTER I LAPLAND OG I SPANIEN GIVENDE DE SIKRESTE DÆK.

VEDVARENDE ENERGI ANVENDES PÅ VORES PRODUKTIONS- OG TESTFACILITETER.

RULLEMODSTANDEN ER SÆNKET, SIDEN 2013, MED I GENNEMSNIT 8,5 % = UDSTØDNINGSGASSEN FRA 65.000 BILER.

NOKIAN TYRES GREEN STEP ER DET MEST BÆREDYGTIGE DÆK, VI NOGENSINDE HAR SKABT

Nokian Tyres Green Step-konceptdækket er et vidnesbyrd om vores ambition, om at gøre kørsel mere bæredygtig: 93 % af de materialer, der bruges i dækket, er genbrugte eller fornybare.

Vi har kun brugte naturgummi og for det meste vedvarende olier, blødgører, harpiks og proceshjælpemidler. Derudover kan der i dækket findes genanvendelige materialer så som naturligt askesilica af risskaller og ledningsfibre. Næsten hver eneste komponent i Green Step inkluderer også nogle genbrugsmaterialer, fra kønrøg afledt af udtjente dæk fra den indvendige overflade såvel som stålet i stålremmene og vulstrådene i strukturen. Green Step konceptdækket er et resultat af årtiers innovation og akkumuleret ekspertise inden for bæredygtigt dækdesign.

VORES NYE TESTCENTER I SPANIEN BRUGER BÆREDYGTIGE LØSNINGER

Nokian Tyres Test Center i Spanien der åbnede i 2021, også kendt som Hakka Ringen, tilbyder de nyeste teknologier og bæredygtighed. Det 300 hektar store område med sine 10 testbaner bruges til at teste vores fremtidige sommer, helårs- og vinterdæk under de varme forhold i Sydeuropa.

Mere end 1.150 solpaneler driver testcentret. I dagtimerne er den strøm, der genereres af solpanelerne, tilstrækkelig til at dække al den energi, der er nødvendig for de almindelige testaktiviteter. For at spare på energien har vi også monteret hvide tage og hvide tagdækninger til parkerede køretøjer. De våde testbaner vandes ved hjælp af en oversvømmelsesvandingsmetode, som forbruger væsentligt mindre vand end et sprinkleranlæg. Det vand, der ikke fordamper, genanvendes. I alt er vi i stand til at genanvende over 80 % af vandet og kanalisere det tilbage til cirkulationen.

Da centret blev bygget, blev der fældet mindre end ti egetræer på området. Vi har plantet 60 nye for at erstatte disse ud over 302 oliventræer. Mandeltræerne, der voksede i området, blev reddet og beskyttet. Vi erhvervede også 25 hektar jord nær centeret, sikrede det og byggede et robust rede tårn til det lokale fugleliv.

VIL DU VIDE MERE?
DU KAN LÆSE MERE OM VORES BÆREDYGTIGHEDSARBEJDE I VORES OMFATTENDE BÆREDYGTIGHEDSRAPPORT.

GÅ TIL BÆREDYGTIGHEDSRAPPORTEN (engelsk)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger dæk? Hvorfor og hvordan vedligeholder du dine dæk? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få mere at vide om dæk!