FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

Teknologicenter i Spanien

Vi styrker vores sommerdæksekspertise og åbner et ny test- og teknologicenter for sommer og vinterdæk i Spanien. Det alsidige udviklingscenter giver mulighed for produktudvikling og afprøvning specielt af sommerdæk med højhastigheds ratings igennem hele året. Teknologicenteret forventes at være fuldt operationelt i 2020.

Hent billeder

Topmoderne test teknologi

Det nye topmoderne test- og teknologicenter er placeret syd for Madrid i Santa Cruz de la Zarza, og det har en størrelse på 300 hektar. Alsidige testbaner og moderne testudstyr gør det nye center til et perfekt sted for at gennemføre krævende dæktest.

Centret vil rumme en over 7-kilometer oval bane, der afgrænser området. Banen er med skråstillede kurver der gør det muligt for os at teste vores sommer- og vinterdæk med højhastighedsklassificering ved hastigheder på op til 300 km/t.


Centret vil rumme en over 7-kilometer oval bane, der afgrænser området. Banen er med skråstillede kurver der gør det muligt for os at teste vores sommer- og vinterdæk med højhastighedsklassificering ved hastigheder på op til 300 km/t.

Inden for den ovale bane vil der være flere kortere baner til at studere dækkenes adfærd ved fx akvaplaning, vådbremsning og manøvrering. Disse baner vil også blive brugt til dækgodkendelsestest, såsom støjafprøvning.

Sammen med testcentret vil Nokian Tyres også opbygge et uddannelsescenter, hvor lanceringen af nye produkter samt intern og ekstern træning i fremtiden vil blive afholdt. Det vil også fungere som et sted hvor man byder besøgende og samarbejdspartnere velkommen på banerne.

Øget sommerdæks ekspertise

Det varme klima i Sydeuropa er meget passende til afprøvning af sommerdæk. Det nye teknologicenter i Santa Cruz de la Zarza styrker vores engagement især indenfor sommerdæk.

Nokian Tyres anvender cirka 50 % af sit årlige udviklingsbudget på test. Vedvarende produktudvikling og grundige test i laboratorier og under virkelige forhold sikrer, at vores produkter fungerer optimalt. Læs mere om dæktest

Nye miljøvenlige råvarer skal udforskes

Ud over den grundige testning vil teknologicenteret være en god platform til at udvikle fremtidige innovationer. Et af udviklingsområderne er en guayule plante. Vi gror i øjeblikket planten i testøje med og studerer den sammen med det lokale universitet som en mulig kilde til højkvalitets naturgummi. Plantagen bestyres af lokale landmænd.

Nokian Tyres is among the first in Europe to experiment with growing ecological latex.