tor september 28 09:07 2017 I kategori Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres valgt til DJSI World Sustainability Index

Nokian Tyres er blevet valgt til Dow Jones' DJSI World Sustainability Index. Med en samlet bæredygtigheds score næsten dobbelt så høj som branchens gennemsnit, forbedrede Nokian Tyres signifikant resultaterne i sin 2017-vurdering. Nokian Tyres' score på 78 point var kun et point efter branchens bedste virksomhed globalt.

"Vores medarbejdere har gjort et godt stykke arbejde med at forbedre alle aspekter af bæredygtigheden i vores virksomhed. Vores vilje til at være en bæredygtig banebryder inden for dækindustrien demonstreres af vores sikre og miljøvenlige produkter samt vores optagelse i DJSI World. Vi er helt sikkert på den rette vej, og betingelserne er gode for yderligere at forbedre vores forretning,” siger den administrerende direktør Hille Korhonen.

Nokian Tyres har længe arbejdet på at udvikle virksomhedens sociale ansvar vedrørende sine produkter, virksomhedens drift og hele dækindustrien. Siden 2012 har virksomheden udgivet bæredygtighedsrapporter i overensstemmelse med de internationale GRI retningslinjer. Nokian Tyres konkrete bæredygtighedsmål for 2020 omfatter blandt andet en væsentlig reduktion af rullemodstanden i virksomhedens produkter, nedbringelse af CO2-udledningen fra produktionen med 20 % og revision af alle sine naturgummi leverandøre. Virksomheden har til hensigt at fortsætte sine bestræbelser på alle bæredygtighedsområder.

Listen med verdens mest bæredygtige virksomheder - herunder Nokian Tyres

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) er en årlig bæredygtighedsvurdering af store børsnoterede virksomheder af det schweiziske RobecoSAM. For investorer er dette en meget værdsat og omfattende vurdering af virksomheders bæredygtighed. RobecoSAM vurderer bæredygtigheden med hensyn til økonomiske, sociale og miljømæssige kriterier. En uafhængig vurdering fra et internationalt firma giver interessenter - kunder, investorer og medarbejdere - en pålidelig dokumentation af virksomhedernes bæredygtighedsindsats.

I 2017 inviterede RobecoSAM næsten 3.500 af verdens største børsnoterede virksomheder fra 47 lande til at deltage i en bæredygtighedsvurdering. Baseret på vurderingen blev de bedste 10 % af disse virksomheder medtaget i indekset som verdens mest bæredygtige virksomheder. Udover Nokian Tyres blev seks andre finske virksomheder taget med i DJSI World index. I bildels-sektionen var Nokian Tyres den eneste nordiske virksomhed, der kom med i DJSI World Index.

Læs mere om Nokian Tyres bæredygtighedsindsats.

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]