man november 9 09:08 2020 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Ro i sindet på vinterveje med topkvalitetsdæk fra Nokian Tyres

I det forestående efterår er de fleste bilister ved at skifte til vinterdæk. I mange europæiske lande er dette endda givet ved lov. Verdens nordligste dækproducent tilbyder en bred vifte af vinterdæk, der passer perfekt til det altid skiftende vejr i Centraleuropa. I september 2020 introducerede Nokian Tyres det nyeste medlem af sin dækfamilie – Nokian Seasonproof og Nokian Seasonproof SUV, helårsdæk, der supplerer dets vinterdækssortiment af højkvalitetsdæk.

”Den nordiske dækproducent Nokian Tyres, opfinderen af verdens første vinterdæk, er altid en garant for det rigtige valg af kvalitetsdæk,” siger Martin Dražík, ekspert og produktchef for Centraleuropa i Nokian Tyres.

Det nye vinterdæk til personbiler, Nokian Snowproof, blev rangeret som det bedste blandt de centraleuropæiske vinterdæk i dette års test af det svenske Teknikens Värld magasin. Takket være en kombination af overlegen sne- og isgreb og fremragende egenskaber på tørre overflader blev det tildelt "Best in test" -mærkatet. Den ekstraordinære sikkerhed ved dette dæk under vinterforhold giver mulighed for en ubekymret kørsel, selv med uventet snefald og baneskift i slap. Takket være det nye Alpine Sense Grip fra Nokian Tyres kan dækket klare alle udfordringer fra vintervejret og tilbyder forudsigelig og afbalanceret reaktion, hvad enten det er i byen, på motorveje eller på maleriske bjergveje.

Til højt ydende sportslige biler har Nokian Tyres det unikke Nokian Snowproof P UHP-dæk. Det er en sporty og moderne kombination af højtydende håndtering og pålideligt vintergreb – lige hvad du har brug for ved pludselige baneskift og sjappede sideveje. Nokian Tyres' nye Alpine Performance-koncept sikrer førsteklasses sikkerhed til daglig kørsel med avanceret trækkraft, kortere bremselængde og sikkerhed gennem svingene.

Vintersikkerhed også til SUV- og crossover ejere

Kraftfulde vinterdæk til SUV’er skal være stærke og solide nok til at holde de høje, tunge køretøjer stabile, selv ved høje hastigheder eller under dårlige vejforhold. Takket være det unikke Alpine Sense Grip står Nokian WR SUV 4 for fremragende greb på sne, sjap og på våde veje. De ekstremt stærke aramid-fibre styrker dækkets sider og giver mere holdbarhed og beskyttelse ved krævende kørselssituationer. Nokian WR SUV 4 vandt en delt førsteplads i vinterdækstesten 2020 i det tyske Off Road magasin. Dækket roses for sin gode kørsel på is og sne samt for sine gode bremseegenskaber på tørre vinterveje.

Praktisk løsning til milde vinterforhold

På steder med milde vintre kan bilister vælge at bruge helårsdæk. I september introducerede Nokian Tyres Nokian Seasonproof og Nokian Seasonproof SUV-dækserien rettet specifikt til det centraleuropæiske vejr. Det er en helt ny generation af dæk med den innovative Season Sense-gummiblanding. Dette nye koncept er lavet specielt til hele sæsonen for at garantere, at kørslen er sikker på regnvejrsdage og sjappede veje, men også behagelig og præcis på tørre veje ved sommervarme. Andre overlegne kvaliteter inkluderer fremragende slidstyrke, ekstrem holdbarhed og lav rullemodstand. Desuden er SUV-dækkene også udstyret med Aramid Sidewall-teknologien. Alle størrelser leveres med Snefnugssymbolet (3PMSF), hvilket indikerer, at dækket officielt er godkendt til vinterbrug.

Tips til dækskifte

  • Kontroller tilstanden på dine vinterdæk – se efter synlige skader på slidbanemønsteret og siderne, forkert oplagrede dæk kan have fået skader og er ikke længere egnede til videre brug.
  • Kontroller mønsterdybden – den resterende rilledybde på vinterdæk skal være mindst 4 mm, slidte dæk med en rilledybe på mindre end 4 millimeter kan øge risikoen for akvaplaning og have et dårligere greb og give længere bremselængde.
  • Nokian Tyres vinterdæk har kørselssikkerhedsindikatoren (DSI), der muliggør hurtig kontrol af dækkets tilstand og sikkerhed. Tallene angiver dybden af ​​hovedrillerne i millimeter, snefnugsymbolet forbliver synligt, indtil rilledybden når 4 mm.
  • Kontroller alderen på dine dæk – find Dæksidemarkeringskoden på dækkets sider, de sidste fire cifre angiver ugen og produktionsåret. For eksempel, hvis koden er 1319 – blev dækket fremstillet i uge 13 i 2019. Dækkene må ikke være ældre end seks år.
  • Vælg den rigtige størrelse på dine dæk – kontroller altid din bils registreringsattest for den anbefalede dækstørrelse. Eller du kan bede eksperterne på dit dæk salgssted om at vælge den rigtige størrelse til dig i henhold til din bilproducents specifikationer.
  • Du skal give dine vinterdæk det korrekte dæktryk, inden du skifter dæk. Vinterdæk skal have et 0,2 bar højere tryk end sommerdæk.

 

Yderligere info:

Jeg vil gerne vide mere om højkvalitets vinter- og helårsdæk fra Nokian Tyres

Seneste succes i dæktest

Foto:

Download produktbilleder og videoer

 

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]