fre november 12 01:07 2021 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Overvind vinterens skiftende forhold med opfinderen af vinterdækket

Som opfinderen af vinterdækket har Nokian Tyres udviklet nye og revolutionerende dæk siden 1934. Aspirationen om ultimativ sikkerhed og førsteklasseskvalitet ses tydeligt i deres moderne dæksortiment den dag i dag. Vinterdækkene fra Nokian Tyres er udviklet til at fungere på både sne, is, sjap og tørre veje og hjælper bilisterne med at overkomme de forskellige udfordringer i den kommende vintersæson.

Førsteklasses dæk fra opfinderen af ​​vinterdækket

Nokian Tyres fremstillede verdens allerførste vinterdæk i 1934 til et sandt behov for sikkerhed under de vanskelige forhold i den nordiske vinter. Den banebrydende innovation - kaldet "Weather tire" (Kelirengas på finsk) - blev udviklet til lastbiler og busser, og to år senere blev en version til personbiler, kaldet "Snow Hakkapeliitta", udviklet. Dette startede en sand revolution inden for vinterkørselssikkerhed, der har givet genlyd i bilindustrien gennem hele 85 år siden dets opfindelse.

Fra begyndelsen har Nokian Tyres skabt de sikreste dæk til alle køresituationer gennem grundige tests under virkelige forhold. Vores "White Hell" testcenter i Ivalo, Finland, er verdensberømt og stedet, hvor dæk testes under barske vinterforhold nord for polarcirklen. Den nyeste facilitet i vores testnetværk er det nye ultramoderne Nokian Tyres testcenter i Santa Cruz de la Zarza i Spanien. "Hakka-ringen", som den kærligt kaldes, giver os mulighed for at gøre vores grundige tests endnu mere moderne og giver fremragende mulighed for at teste ikke kun sommer- og helårsdæk, men også vinterdæk. Forholdene, der simulerer de centraleuropæiske somre såvel som vintre sikrer, at alle Nokian Tyres-produkter udsættes for ubarmhjertige tests under autentiske europæiske klimaforhold.

Få den sikreste køreoplevelse med de moderne vinterdæk fra Nokian Tyres

"Uanset om du vælger vores vinter- eller helårsdæk til den kommende vintersæson, kan du altid stole på deres exceptionelle sikkerhed i ekstreme situationer - som sne og sjap med kompromisløs holdbarhed og lang levetid," siger Dražík. "Vores SUV- og varevognsdæk er forstærket med Aramid-sider, en banebrydende teknologi, som ingen andre producenter tilbyder, der garanterer pålidelig beskyttelse mod stød og skarpe genstande," siger Martin Dražík, Produkt Manager CE for Nokian Tyres.

Dette koncept bruges også i dette års nye model – Nokian Snowproof C, et sikkert og pålideligt vinterdæk designet til tunge varebiler. Helårsversionen, Nokian Seasonproof C, byder sikkerhed om vinteren, mens det bibeholder de fremragende køreegenskaber hele året rundt.

Nokian Snowproof højkvalitetsvinterdæk til personbiler og den ekstremt højtydende version, Nokian Snowproof P, giver den perfekte mulighed for rejser om vinteren i Mellemeuropa.

Hvad angår de stadig mere populære SUV'er, kræver vintertiden robuste og stabile højtydende dæk, der er i stand til at bære højere belastninger og er velegnede til kørsel i sne- og under iskolde forhold. Vores populære Nokian WR SUV 4 gør præcis dette.

I et mildt klima vil du måske benytte Nokian Tyres' helårsdæk, der tilbyder pålidelighed og førsteklasses sikkerhed på vinterveje med topydelse og komfort i sommermånederne.

Alle Nokian Tyres' vinter- og helårsdæk bærer 3PMSF-symbolet, hvilket indikerer, at de er egnede til brug om vinteren. Dæk fra den nordligste dækproducent er i stand til at klare de sværeste forhold uden at gå på kompromis, når det kommer til deres ydeevne også på våde og tørre veje.

"Når du vælger dæk, skal du først og fremmest se efter produkter fra anerkendte producenter, som er kendt for at garantere førsteklasses kvalitet med hensyn til sikkerhed og holdbarhed - ikke kun for vinterdæk,” tilføjer Dražík.

De seneste Nokian Tyres' vintermodeller:

 • til personbiler: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
 • til SUV'er: Nokian WR SUV 4
 • til varebiler: Nokian Snowproof C

De seneste Nokian Tyres' helårsmodeller:

 • til personbiler: Nokian Seasonproof
 • til SUV'er: Nokian Seasonproof SUV
 • til varebiler: Nokian Seasonproof C

Sådan vælger du det rigtige dæk

 • Sørg først og fremmest for, at dækkene har den rigtige størrelse til din bil. Brugen af en forkert dækstørrelse øger risikoen for skader på dækkene og kompromitterer din sikkerhed, når du kører under vanskelige vinterforhold.
 • Hvis du er i tvivl, så tjek dit køretøjs brugermanual, for de passende dækstørrelser. Du kan også ringe til et betroet dækserviceværksted eller en autoriseret forhandler, hvor de med glæde hjælper dig.
 • Vælg dine vinterdæk efter vejrforholdene i dit land. I et mildt klima kan du også vælge helårsdæk.
 • Snefnugs-symbolet (3PMSF) angiver, at dækket er officielt godkendt til vinterbrug.
 • Det nye EU-dækmærkat gør også valget nemmere for dig. Specifikke produktoplysninger, såsom sne- eller is-greb og brændstofeffektivitet vises i et standardiseret format, så du nemt kan sammenligne de forskellige dækmodeller.

 

Download billeder

 

Læs mere:

Hvordan verdens første vinterdæk blev opfundet

Tests under ekstreme forhold

Nokian Tyres' garantier

 

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]