tir oktober 2 03:00 2018 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Ny generation af sommerdæk: Nokian Powerproof sommerdæk – køreoplevelse og ro i sindet på de centraleuropæiske sommerveje

Det nye Nokian Powerproof sommerdæk mestrer alle former for sommer med en behagelig balance. Den ekstremt stabile håndtering og logiske styring giver ro i sindet både i situationer med baneskift ved høje hastigheder og ved pludselige opbremsninger.

Ny generation af sommerdæk: Nokian Powerproof sommerdæk – køreoplevelse og ro i sindet på de centraleuropæiske sommerveje

Nokian Powerproof er det første eksempel på Nokian Tyres’ helt nye generation af sommerdæk til det centraleuropæiske marked. Nokian Powerproof udstråler kvalitet og nem kørsel, og det hører til de bedste personbilsdæk: UHP-kategorien. Dets brede størrelsesvalg omfatter 51 produkter fra 17 til 20 tommer i hastighedskategorierne W (270 km / t) og Y (300 km / t). De nye produkter vil være tilgængelige for forbrugeren til foråret 2019.

Dual Zone Safety-konceptet udviklet af verdens nordligste dækfabrikant sikrer, at kontaktfladen af Nokian Powerproof forbliver præcis og nøjagtig både på regn-glatte motorveje og solafdækkede boulevarder. 

Den nye stærke struktur sikrer holdbarheden af dette sommerdæk, der er designet til hurtig kørsel. Mærket ”Tire Performance Mark” fra den uafhængige TÜV SÜD testorganisation vurderer dækkets ydeevne til at være alsidig og omfattende.

Kørere ønsker stabilitet og sikkerhed under ekstreme forhold

De varierende sommerforhold og de forskellige vejoverflader i Europa er en udfordring for bilisterne. Temperaturudsving på mere end 40 grader celsius mellem de kolde forårsdage og midsommervarmen, kombineret med pludselige tordenvejr, kræver dæk, som kan tilpasse sig forskellige køreforhold.

Ifølge Nokian Tyres' forbrugerundersøgelse værdsætter europæiske bilister især godt vådgreb og stabile køreegenskaber ved deres sommerdæk. Ejere af hurtige køretøjer efterspørger især sikkerhed under ekstreme forhold.

Dual Zone Safety-konceptet sikrer balanceret vejkontakt

Udviklingen af Nokian Powerproof har løbet over fire år, og der er blevet lagt særlig vægt på sikker, kontrolleret håndtering selv ved høje hastigheder. Det stilfulde udseende af dette førsteklasses produkt udstråler skarpt, funktionelt skandinavisk design.

- Sikkerhed er altid kernen i vores produktudviklingsfilosofi. Det unikke Dual Zone Safety koncept sikrer balanceret vejkontakt til det nye Nokian Powerproof. Føreren kan mærke, hvordan dækkets greb tilpasser sig overfladens ujævnheder og straks reagerer på styringen især på våde og tørre veje, hvilket for eksempel er et absolut sikkerhedskrav under pludselige bevægelser og manøvrering, siger Jarno Röytiö, udviklingschefen hos Nokian Tyres.

I Dual Zone Safety-konceptet sikrer Power Zone på dækkets yderskulder præcis håndtering. De faste slidbaneblokke kombineret med Slope Groove Design, der kan modstå stærke sidegående kræfter ved hjælp af sine skrånende rillekanter, giver præcis håndtering på tør asfalt selv ved høje hastigheder.

Wet Safety Zone på dækkets inderside maksimerer sikkerheden på våde veje ved at optimere grebet og samtidig bevare logisk og stabil håndtering. Trapezformede flow-riller (Trapezoidal Flow Grooves) deler den midterste ribbe og ribben tættest på den indre skulder. Denne krogede, snoede konstruktion af rillebundene muliggør effektiv forebyggelse mod akvaplaning ved at opbevare vand og fremskynde dets fjernelse mellem dækket og vejoverfladen.

Det perfekte samarbejde mellem den indre skulders slidbaner og rillerne understøtter også den aktive modstandsdygtighed over for akvaplaning. Spidsene af rillerne i slidbanerne er spredt ud, og deres sider har et hornlignende fordybning. Disse Swoop-riller (Swoop Grooves) letter yderligere fjernelse af vand.

De brede og polerede hovedriller gør det også muligt at opbevare vand effektivt, hvilket forbedrer sikkerheden ved regnvejr.

Ny holdbar struktur – Dynamic Grip gummiblanding til maksimeret greb

Tre brede og robuste hovedribber dominerer udseendet af det moderne sommerdæk. Skulderdesignet af Nokian Powerproof er fyldigt men dog slank, og leverer tiltrængt styringspræcision ved høje hastigheder. Den nye robuste og holdbare konstruktion, udviklet specielt til hurtig kørsel, giver yderligere stabilitet fra de første forårsdage til den varmeste asfalt i sensommeren.

Dækmønsteret udviklet til krævende brug og højere hastigheder består af flere forskellige gummiblandinger. I den unikke Dynamic Grip gummiblanding udgør de funktionelle molekylekæder og polymerer en tæt, fleksibel maskelignende struktur, der sikrer bedre greb og holdbarhed end i de tidligere dækgenerationer. Flerlags slidbanestruktur reducerer også rullemodstanden, så det nye Nokian Powerproof kan rulle let, mens du sparer på brændstoffet.

- Det nye slidbanemønster og strukturen tillod os at skabe et kontaktmønster for dækket, der giver en logisk og forudsigelig vejgrebsfornemmelse og hurtig styringsfeedback i både regnvejr og i solskin. Kontakten er mere stabil og mere dynamisk end før, hvilket betyder glimrende greb og endnu bedre holdbarhed på motorveje med høj hastighed og ligeledes ved dårligt vedligeholdte alpine ruter, fortæller udviklingschef Röytiö.

Omfattende europæisk testprogram

Ud over omfattende laboratorietests og indendørs tests anvendte det krævende udviklingsarbejde også computermodellering og højhastighedskameraer. Feltprøver under reelle vejforhold fandt sted i Tyskland, Tjekkiet, Spanien, Portugal og Finland. Holdbarheden af det nye produkt blev finjusteret på baggrund af et barskt testprogram under den varme spanske sol. Højhastighedstestbaner i Tyskland og Spanien blev brugt til at forbedre karakteristikaene for ekstreme forhold ved høje hastigheder.

Mere kørekomfort

Let kørende, forudsigelig vejkørsel er et absolut krav til behagelig kørsel. Det nye Nokian Powerproof kan sikkert, komfortabelt og stille mestre forskellige vejbelægninger.

De halvkugleformede indrykninger, der minder om et golfboldmønster, på siderne af de langsgående ribber giver yderligere kørekomfort. Silent Groove Design-innovationen reducerer bilens indvendige støj og ydre rullestøj. Vulstområdet bruger en ny Clinch gummiblanding, der forbedrer komforten og brændstofeffektiviteten, hvilket gør, at dækket ruller lydløst og smidigt.

Patenteret komfort og sikkerhed

Udover rilledybdeindikatoren (DSI - Kørselssikkerhedsindikator), der er patenteret af Nokian Tyres, har denne mester for variable vejforhold også en akvaplaningsindikator på slidbanen. Dens dråbesymbol forsvinder, når der er mindre end fire millimeter slidbane tilbage, hvilket indikerer en øget risiko for akvaplaning. Informationsområdet gør det muligt at registrere det korrekte dæktryk og installationspositionen, når dækkene skiftes.

Nyt Nokian Powerproof – ro i sindet ved skarpe sving 

  • Præcis og stabil højhastighedshåndtering
  • Fremragende vådgreb
  • Behagelig køreoplevelse

Download produktbilleder og videoer

Læs mere: 

Nokian Tyres - verdens nordligste dækfabrikant og opfinderen af vinterdækket 
https://www.nokiantyres.dk/firma/om-os/historie/

Dual Zone Safety. Stabilitet og præcis håndtering på tørre og våde veje. Kraftzonen på den ydre skulder af dækket forbedrer håndteringen, mens den våde sikkerhedszone på den indre skulder af dækket forbedrer grebet og modstandsdygtigheden over for akvaplaning på våde veje.

Power Zone. Præcis håndtering. Den nye holdbare struktur, det strømlinede slidbanemønster, de robuste slidbaneblokke og Slope Groove Designet med skrånende rillekanter gør kørslen på tør asfalt præcis og kontrolleret.

Wet Safety Zone. Kontrolleret greb på våde veje. Trapezoidal Flow Grooves deler den midterste ribbe og ribben tættest på den indre dækside. Denne krogede, snoede konstruktion af rillebundene muliggør effektiv forebyggelse mod akvaplaning ved at opbevare vand og fremskynde dets fjernelse mellem dækket og vejoverfladen. Swoop Grooves understøtter også en aktiv akvaplaningsmodstand. Spidsene af rillerne i slidbanerne er spredt ud, og deres sider har et hornlignende fordybning for at fremskynde fjernelsen af ​​vand.

Dynamic Grip blanding. Pålideligt greb på våde og tørre veje. De funktionelle molekylekæder og polymerer danner en tæt, fleksibel maskelignende struktur, der sikrer pålideligt greb selv ved høje hastigheder. Flerlags slidbanestruktur reducerer også rullemodstanden.

Silent Groove Design. Mere kørekomfort.
De halvkugleformede indrykninger, der minder om et golfboldmønster, på siderne af de langsgående ribber giver yderligere kørekomfort. Innovationen reducerer bilens indvendige støj og ydre rullestøj. Designet reducerer også luftmodstanden og afkøler dækkets overflade, hvilket igen forbedrer slidstyrken.

Speciel Clinch gummiblanding. Lavere støjniveau og mindre rullemodstand. Gummiblandingen presses fleksibelt mod hjulflangen, hvilket giver vulstområdet mere holdbarhed. Innovationen minimerer også støjen i kabinen og rullemodstanden effektivt.

Polerede riller. Stilfuldt og funktionelt: vandet strømmer nemt og effektivt ud af de glatpolerede hovedriller.

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]