tor januar 6 02:24 2022 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres’ besøgscenter i Spanien opnår LEED v4 Platinum-certificering indenfor bæredygtighed

Den solcelledrevne besøgscenterbygning i Nokian Tyres' spanske testcenter har opnået LEED v4 Platinum-certificeringen for drift af grønne bygninger. Platin er den højeste LEED-certificering der findes. Virksomheden har tidligere fået LEED v4 guld- og sølv-certificeringer af sine administrations- og produktionsfaciliteter i USA.

Nokian Tyres' 300 hektar store testcenter ligger i Santa Cruz de la Zarza, en lille by cirka en times kørsel syd for Madrid. Testcentret omfatter 10 testbaner og besøgscentret. Inspektørerne fremhævede besøgscentrets innovative design, energieffektivitet og indendørs miljøkvalitet som nøglefaktorer for det høje certificeringsniveau.

”Jeg vil gerne takke vores vidunderlige team, både i Spanien og i Finland. Resultatet af teamets arbejde er denne fantastiske, smukke og unikke bygning”, siger Juha Pirhonen, direktør for teknologiprojekter i Nokian Tyres.

Innovativt design sparer vand og energi

“Platin er et fremragende resultat på LEED v4-certificeringen. Overliggeren er sat højt, og vi fik gode point især for meget god energieffektivitet og energiydelse”, siger Pirhonen.

Der er installeret solpaneler for hele testcentret, og 21 % af elektriciteten vil blive brugt i besøgscenterets bygning. Innovationer i design omfattede bæredygtig spildevandshåndtering med regnvand brugt til kunstvanding og installation af spare-vandarmaturer, hvilket reducerer vandforbruget.

Bevarelse af dyrelivet

Virksomheden har også henlagt 25 hektar jord til dyrelivsbeskyttelse i nærheden af ​​Testcenteret. Området har rede-huse for høge, ugler og vandelementer til fugle, der vil blive fulgt de kommende 3 år. Der er også plantet Holmege og andre træer på stedet.

Sammen med lokale universiteter og samarbejdspartnere deltager Nokian Tyres i at dyrke og studere guayule, et muligt nyt råmateriale til miljøvenlige dæk. Plantagen drives af lokale bønder.

Download billeder

Læs mere:

Nokian Tyres' spanske testcenter

Nokian Tyres' spanske testcenter er begyndt at teste

 

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague,
00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE,
00420 603 578 866,
[email protected]