man april 25 11:42 2016 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Vinterdækket Nokian Hakkapeliitta R2 vinder prisen for årets dækteknologi 2016

Finske Nokian Tyres, verdens nordligste dækproducent, har vundet den meget anerkendte pris for årets dækteknologi 2016 med vinterdækket Nokian Hakkapeliitta R2.

Det nye Nokian Hakkapeliitta R2 er et ægte vinterdæk, som er konstrueret til BMW's unikke elbil i3 electric, og det kombinerer ekstremt lav rullemodstand med et førsteklasses vejgreb og fremragende kørekomfort. Det nye dæks størrelse er155/70R19 88Q XL. Denne moderne tilføjelse til Nokian Hakkapeliitta-familien repræsenterer fremtidens teknologi. Det er verdens første vinterdæk i energiklasse A. Testene viser, at Nokian Hakkapeliitta R2 kan reducere elbilers rullemodstand med hele 30 %.

- Rækkevidde betyder alt for ejere af elbiler, og det er en endnu vigtigere faktor i koldt vejr, hvor batteriets ydeevne kan blive svækket. Hver eneste kilometer tæller, så når det gælder dæk, er lav rullemodstand et must. Med Nokians Hakkapeliitta R2 får man både lav rullemodstand og godt vejgreb i vintervejr, og derfor er dækket en værdig vinder af prisen for årets dækteknologi, siger Graham Heeps, redaktør på magasinet Tire Technology International og formand for dommerpanelet.

- Vi er stolte over at kunne tilbyde bedre vejgreb i vintervejr, mere ro i sindet og ikke mindst større rækkevidde til det stadig voksende antal elbilejere, som har valgt vores førsteklasses vinterdæk Nokian Hakkapeliitta R2. Det at gøre transport mere sikkert og miljøvenligt er et styrende princip for vores produktudvikling, udtaler Juha Pirhonen, forsknings- og udviklingschef i Nokian Tyres.

Nokian Tyres – kommer nordfra og mestrer ekstremerne

Nokian Tyres, som er blandt de førende i dækbranchen, er kendt for sine kvalitetsprodukter, som er nøje skræddersyet til de forskellige markeder og til forskellige krævende formål. Mere end halvdelen af vores produktudviklingsressourcer bruges på at teste produkterne.

Nokian Hakkapeliitta er et af de mest velkendte mærker inden for vinterdæk i de lande, hvor man har rigtig vinter. Vinterdækket Nokian Hakkapeliitta er født, opvokset og testet under de barske nordlige forhold. Virksomheden har sit eget testcenter på over 700 hektar i Ivalo i den finske del af Lapland nord for polarcirklen. Der bliver dækkene testet grundigt af afdelingen for forskning og udvikling, testteams og testkørere. Ivalo Testing Center simulerer ekstreme vinterkørselsforhold fra november til maj både om dagen og om natten.

- Vi er utrolig glade for denne betydningsfulde pris. Det er også en god måde at skyde fejringen af Hakkapeliittas 80-års fødselsdag i gang, siger Pirhonen.

Citater fra dommerne i konkurrencen om årets dækteknologi:
"Vinterdækket Nokian Hakkapeliitta R2 er et nicheprodukt til et nichekøretøj, som opfylder de høje krav til et vinterdæk, uden at gå på kompromis med standarderne for rullemodstand. Virkelig godt gået!"
Joe Walter adjungeret professor i maskinteknik, University of Akron

"Nokian Tyres' teknologi kombinerer to af de funktionelle egenskaber ved dæk, der er sværest at optimere, og udvikler dem til et enestående produkt."
Saied Taheri, leder af CenTiRe, Virginia Tech  

"Der har længe været et stort behov for at forbedre brændstoføkonomien ved vinterdæk, og værdien af denne innovation fortjener anerkendelse."
Dr. Stuart Cook, forskningsleder, TARRC

Om Tire Technology International Awards for Excellence and Innovation:
Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence blev grundlagt i 2008 og belønner intelligente idéer og hårdt arbejde i dækdesign- og dækfremstillingsindustrien. Kandidaterne udvælges på baggrund af nomineringer fra læserne af Tire Technology International og input fra magasinets redaktionsteam. Kandidatlisten sendes derefter til et uafhængigt panel bestående af internationale eksperter fra dækindustrien, som fordeler deres stemmer og udvælger vinderne. Priserne uddeles ved Tire Technology Expo i Hannover hvert år i februar. Du kan finde flere oplysninger på www.tiretechnology-expo.com.

Fotos fra prisuddelingen og af Hakkapeliitta R2:
www.nokiantyres.com/HakkapeliittaeR2

Video:
https://youtu.be/Wo4omb0Eil4

Flere oplysninger

Dæktest under ekstreme forhold
https://www.nokiantyres.dk/innovation/test/

Test af vinterdæk højt mod nord: Ivalo Testing Center det hvide helvede 
http://youtu.be/UEGUTw7KHxE

Verdens første vinterdæk med pigge, der kan slås ud
https://www.nokiantyres.dk/innovation/forskning-og-udvikling/verdens-forste-vinterdaek-med-pigge-der-kan-slas-til-og-fra/

Nokian Hakkapeliitta 8: Verdensrekord for den hurtigste bil på is, 335,713 km/t: www.nokiantyres.com/innovation/testing/fastest-on-ice/fastest-on-ice-2013/

Yderligere oplysninger:

www.twitter.com/NokianTyresCom 
www.youtube.com/NokianTyresCom 
www.facebook.com/nokiantyres 
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Bilistblog:
http://community.nokiantires.com/

Nokian Tyres ekspertblog:
http://nordictyreblog.com/

Viggo Laursen Autogummi A/S
Sælger Gorm Petersen, Tel. +45 40 29 91 98 
E-Mail [email protected] 
http://viggolaursen.dk

Nokian Tyres Europa
Nokian Tyres s.r.o
V Parku 2336/22
148 00 Praha 4
Tsjechische Republiek

Managing Director Central Europe Hannu Liitsola, Tel. +420 605 236 440 E-Mail [email protected]

Technical Customer Service Manager CE Sven Dittmann, dipl.-ing., Tel. +49 160 908 944 04 E-Mail [email protected]

Marketing Manager Lukáš Líbal, Tel. +420 222 507 759 E-Mail [email protected]

Export Manager Teemu Tirronen, Tel: +358 10401 7311, Mobile: +358 50 368 1298 E-Mail [email protected]

Nokian Tyres Finland hovedsæde
Nokian Tyres plc
Pirkkalaistie 7
P.O.Box 20
37101 Nokia
Finland

Product Development Manager Jarno Ahvenlammi, Tel. +358 10 401 7741 E-Mail [email protected]

Development Manager Juha Pirhonen, Tel. +358 10 401 7708 E-mail [email protected]

Product Manager Central Europe Stéphane Clepkens, Tel. +358 50 462 7536 E-mai l[email protected]


Attachments

Vinterdækket Nokian Hakkapeliitta R2 vinder prisen for årets dækteknologi 2016 (.pdf)
Vinterdækket Nokian Hakkapeliitta R2 vinder prisen for årets dækteknologi 2016 (.docx)