ons juli 7 03:37 2021 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Sommerdæk hører hjemme på sommerveje

I disse usædvanlige tider kan dæk ses som en lille bekymring. Det kan opfattes at bruge vinterdæk om sommer er et mindre besvær end at skifte til sommerdæk. Set på trafiksikkerheden er dæk dog lige så vigtig som altid, og selv efter en global pandemi vil sommerdæk i god stand øge din sikkerhed på sommervejene betydeligt. Her er nogle gode grunde til at overveje hvilken slags dæk du har på din bil.

Her er 5 gode grunde til, hvorfor du bør tænke på dine dæk om sommeren:

  1. Sommerdæk har kortere bremselængde på våde veje

Moderne vinterdæk er designet til at fungere godt på sne, is, sjap og i moderat regn, men når det kommer til drivvåde sommerveje, er sommerdæk langt bedre. Forskellen i bremselængden mellem et slidt vinterdæk og et sommerdæk i god stand på en våd vejoverflade er over 12 meter ved en hastighed på 80 km / t*. Det er mere end to billængder og gør en stor forskel, når du skal stoppe brat op for at undgå at ramme en forhindring på vejen.

  1. Sommerdæk forhindrer akvaplaning

Akvaplaning er et farligt fænomen, hvor dækket mister kontakten med vejen, når der kommer for meget vand mellem overfladen og dækkets slidbane. Resultatet er en ukontrollerbar glidning, hvor bilisten ikke kan gøre andet end at håbe på det bedste. Vinterdæk kan være fremragende, når det kommer til sjapplaning, men er ikke et match for sommerdæk, når man kører i dybere vandlag. Et sommerdæk vil kunne holde en hastighed på over 80 km / t på en våd vej før akvaplaning opstår, men et slidt vinterdæk glider ude af kontrol allerede ved 60 km / t*.

  1. Sommerdæk gør kørslen mere behagelig og præcis

Selvom dæk blot ligner en sort ring, er sommer- og vinterdæk fundamentalt forskellige. På vinterdæk er alt fra mønsterdesign til den blødere gummiforbindelse skabt til at gøre kørslen sikker under koldere forhold. Ikke kun fungerer de dårligere om sommeren, men de varme vejoverflader gør også, at de slides hurtigere og mister deres vintersikkerhedsegenskaber til næste sæson.

”Sommerdæk er derimod designet til at bringe sikkerhed og komfort til sommerkørsel. Varme bygader og varme motorveje, der er skadelige for vinterdæk, er det naturlige habitat for sommerdæk. De giver en let kørsel med præcis håndtering og hurtig respons ved drejningen af rattet. Dette gør ikke kun kørslen mere behagelig, men også mere sikker i situationer, hvor du skal manøvrere skarpt for at undvige noget på vejen,” siger Martin Dražík, produktchef i Nokian Tyres Europa.

  1. Dæks tilstand og kvalitet er vigtige sikkerhedsfaktorer

”Når det kommer til dækskiftet, så er det ingen garanti for sikker kørsel, hvis du ikke nøje vælger dine dæk. Før du skifter til sommerdæk, er det vigtigt at kontrollere deres tilstand. Har de en mønsterdybde på mindre end 4 mm, bør du overveje at købe nye, da dækkene ikke længere er sikre på våde veje. Det er også vigtigt at kontrollere dækkene for ujævn slitage og for revner eller sprækker, inden du kører - brug ikke dæk, der ser beskadigede ud. Desuden bør dæk ikke bruges, hvis de er mere end 10 år gamle eller har været brugt i mere end seks sæsoner”, siger Dražík.

Når du køber sommerdæk af høj kvalitet til sommeren og førsteklasses vinterdæk til vintermånederne, får du den optimale sikkerhed i lang tid.

  1. Dækforhandlerne er godt forberedte til at kunne betjene dig

Dækforhandlere træffer foranstaltninger for at sikre, at kunderne kan besøge deres butikker sikkert. Mange kæder har omfattende planer for, hvordan de skal desinficere deres butikker og sikre passende sikkerhedsafstande mellem personalet og kunderne. Husk også, at mange dækforhandlere har onlinebutikker, hvor du kan bestille og endda betale for produkter og tjenester og kontakte personalet for spørgsmål og support.

Kilde: * Tekniikan Maailma 05/2019 (I denne undersøgelse blev der brugt nordiske vinterdæk uden pigge)

Flere oplysninger om Nokian Tyres sommerdæk

Download billeder

 

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague,
00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE,
00420 603 578 866,
[email protected]