tir oktober 2 04:00 2018 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Ro i sindet på regnfulde dage: Det nye Nokian Wetproof er akvaplaningens fjende

Det nye Nokian Wetproof er et sikkert og pålideligt sommerdæk til personbiler, der kører på de centraleuropæiske veje. Dækkets vigtigste funktioner er fremragende bremseegenskaber i vådt føre og god modstandsdygtighed over for akvaplaning, hvilket gør kørslen let og behagelig selv på regnfulde dage. Den nye generation af Nokian Tyres sommerdæk har en unik sikkerhedszoneteknologi, der er specielt udviklet til varierende sommerforhold.

Ro i sindet på regnfulde dage: Det nye Nokian Wetproof er akvaplaningens fjende

Det nye medlem af Nokian Tyres' moderniserede sommerdæksfamilie, Nokian Wetproof, er velafbalanceret mellem maksimal komfort og ekstrem sikkerhed. Nokian Wetproof tilbyder stabil ydeevne på regnfulde dage og øget komfort ved dårlige vejforhold. Hemmeligheden bag den finjusterede balance mellem våd- og tøregenskaber er det nye Dual Zone Safety koncept. Denne unikke sikkerhedszoneteknologi giver sikkerhed og kørselssikkerhed under alle forhold, og samtidigt har det reduceret rullemodstand, forbedrer brændstofeffektivitet og understøtter miljøvenlig kørsel.

Som bevis på dets fremragende egenskaber har Nokian Wetproof fået TÜV Tire Performance Mark. Dette mærke fra den uafhængige TÜV SÜD testorganisation bekræfter, at Nokian Wetproof klarer sig godt sammenlignet med andre førsteklasses konkurrenter hvad angår kvalitet og ydeevne.

Det nye Nokian Wetproof leveres i hastighedskategorierne T (190 km / t), H (210 km / t), V (240 km / t) og W (270 km / t), og dets omfattende størrelsesudvalg dækker 46 produkter fra 14 tommer til 20 tommer. Det nye Nokian Wetproof vil blive tilgængeligt for forbrugerne i foråret 2019.

Gennemgribende tests for førsteklasses sikkerhed

Sommerdæk skal være sikre og pålidelige fra de tidlige forårsmorgener til det sene efterår, hvilket betyder, at sommerdæk ikke er et produkt, der kun holder en sæson. Nokian Tyres´ særlige ekspertise, bæredygtige sikkerhed og miljøvenlighed sikrer, at det nye Nokian Wetproof tilbyder stabil ydeevne og ro i sindet ved alle tre årstider.

Når du nyder de solrige og smukke sommerdage, er det let at glemme farerne ved regnvåde veje. Det er også meget typisk, at vejret varierer fra ekstrem varme til pludselige regnbyger, og prognoserne kan ændre sig uden meget varsel. Pludselig og kraftig regn kan medføre, at bilen akvaplaner, især hvis der er meget vand på vejen og den er kørt i spor.

Ifølge Nokian Tyres' forbrugerundersøgelse er sikkerhedskarakteristikkerne klart den vigtigste faktor ved køb af dæk. Europæiske bilister betragter godt greb på både våde og tørre veje som særligt vigtigt. Sikkerhed er altid kernen i Nokian Tyres produktudvikling.

- Nokian Wetproof tilbyder den bedst mulige kombination af våd- og tøregenskaber. Vi har været i stand til at forbedre vådgrebet og modstand mod akvaplaning meget, hvilket betyder, at vi kan tilbyde bedre sikkerhed til kunderne ved kørsel under våde forhold. Udviklingen har taget os over 4 år, og vi har testet snesevis af forskellige prototyper i hele Europa, forklarer Jarno Röytiö, produktudviklingschef for Nokian Tyres.

Dual Zone Safety – total kontrol ved våde og tørre forhold

For at opnå en bedre ydeevne under forskellige køreforhold, har Nokian Wetproof et nyt asymmetrisk slidbanemønster. Det nye asymmetriske mønster forbedrer vejgrebet og giver god balance mellem de våd- og tøregenskaber, og det kan også forbedre holdbarhed og dækkets slitage.

For at give maksimal komfort og førsteklasses sikkerhed er dækkets slidbaneområde opdelt i to funktionelle zoner. Denne nye teknologi kaldet Dual Zone Safety tilbyder en fremragende kombination af tør- og vådydeevne. Stability Zone (stabilitetszone) er på dækkets yderside og gør manøvreringen let og sikker ved at tilbyde gode stabilitets- og håndteringsegenskaber, mens Wet Safety Zone (vådsikkerhedszone) på indersiden forbedrer vådgrebet og modstandsdygtigheden over for akvaplaning.

Forbedringen af de fremragende håndterings- og vådegenskaber er understøttet af Responsive Lock-konceptet med de langsgående ribber, samtidig med at vandet kan strømme væk fra dækket mere uhindret. Sporerne på ribberne er udstyret med nogle i hinanden låsende stykker, som kiler sig fast med hinanden, når dækket presser mod vejoverfladen. Dette nye innovative design øger kørselsstabiliteten uden at gå på kompromis med sikkerheden på våde veje.

Stability Zone – stille og behagelig kørsel

Silent Groove-designet reducerer både køretøjets indvendige og udvendige rullestøj, og det er en innovation på dækkets vægge, som forbedrer kørekomforten. Det har en golfboldlignende overflade hvor designet styrer luftstrømmen og forhindrer den ubehagelige hylende lyd. Designet reducerer også luftmodstanden, som afkøler dækkets overflade. Dette forbedrer slidstyrken på dækket og giver ejeren flere kilometer med de samme dæk.

Den specielle zone på dæksiden, Silent Sidewall-teknologien, er en unik kombination af sammensætnings- og strukturdesign på dækkets sideområde og hjælper med at filtrere støj og vibrationer fra vejoverfladen væk. Dette skaber et reduceret støjniveau for bilisten og dennes passagerer.

Wet Safety Zone – fremragende modstand mod akvaplaning

Når væske i bevægelse, såsom vand, møder en buet overflade, vil den forsøge at følge overfladen. Et fænomen, også kendt som Coanda-effekten, betyder, at vand målrettet vil prøve at følge overfladens kurve i stedet for at flyde retlinet. Når et dæk støder på mere vand end det kan flytte, opstår akvaplaning. Nokian Tyres Coanda-teknologien fremskynder fjernelsen af vand ved at styre og flytte vandstrømmen væk fra dækket og effektivt forhindre den farlige akvaplaning.

Aqua Hybrid-sammensætningen giver også ekstra sikkerhed i regnvejr. Denne nye generation af gummiblandinger med avancerede polymertyper og forbedret siliciumstruktur giver fremragende vådgreb og bedre brændstoføkonomi.

Polerede hovedriller forhindrer også farerne ved regnvejr og giver dækket et stilfuldt udseende og tjener en vigtig funktion, da vandet nemt og effektivt løber ud af de glatte og polerede hovedriller.

Patenteret sikkerhed

For bedre sikkerhed har slidbanen en Driving Safety Indicator (DSI) patenteret af Nokian Tyres. Placerings- og trykindikatorerne på dæksidens informationsområde forbedrer også sikkerheden. Informationsområdet gør det muligt at registrere det korrekte dæktryk og monteringsposition, når dækkene skiftes. Komforten og sikkerheden forbedres yderligere med et ekstra afsnit, som kan bruges til at registrere boltens spændingsmoment.

Ny Nokian Wetproof – ro i sindet på regnfulde dage 

  • Overlegen sikkerhed på våde veje
  • Maksimal komfort
  • Let-rullende egenskaber sparer brændstof og skåner miljøet

Vigtigste innovationer:

Dual Zone Safety: Stability Zone giver nem manøvrering og sikker kørsel med fremragende stabilitet og håndteringsegenskaber, mens Wet Safety Zones giver øget modstand mod akvaplaning, sikkerhed og ro i sindet, når der køres på regnvåde veje.

Responsive Lock-koncept: Sporerne i de langsgående ribber er udstyret med nogle i hinanden låsende stykker, som kiler sig fast med hinanden, når dækket presser mod vejoverfladen. Disse dele understøtter de langsgående ribber, øger kørselsstabiliteten og giver effektiv modstand mod akvaplaning ved at lade vandet strømme væk fra dækket mere uhindret.

Aqua Hybrid-sammensætning: Tilføjet sikkerhed ved regnvejr. En ny generation af gummiblanding, der giver fremragende vådgreb og lavere brændstofforbrug.

Nokian Tyres Coanda-teknologi: Effektiv akvaplaningsforebyggelse. Et buet rampelignende design, der guider og fremskynder fjernelse af vand mellem dækket og vejen.

Polerede riller. Stilfuldt og funktionelt: vandet strømmer nemt og effektivt ud af de glatpolerede hovedriller.

Silent Groove-design: Forbedret kørekomfort. De halvkugleformede indrykninger, der minder om en golfbolds overflade, styrer dækkets luftstrøm. Indrykningerne forhindrer skabelsen af den ubehagelige hylendende lyd. Designet mindsker både køretøjets indvendige og udvendige rullestøj.

Silent Sidewall-teknologi: En unik kombination af sammensætning og strukturelt design. Den specielle zone på dæksiden hjælper med at filtrere støj og vibrationer fra vejoverfladen, hvilket reducerer kabinestøjen.

Download produktbilleder og videoer

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]