ons september 2 11:30 2020 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Ro i sindet gennem alle fire sæsoner: Det nye Nokian Seasonproof og Nokian Seasonproof SUV yder førsteklasses sikkerhed året rundt

Den skandinaviske producent af top-klasses-dæk Nokian Tyres introducerer en ny helårsdæks produktfamilie til personbiler, sporty biler og crossover-modeller. Det nye Nokian Seasonproof er designet til bilister, der har brug for pålidelighed og førsteklasses sikkerhed til sneklædte og sjappede vinterdage, men som også ønsker førsteklasses ydeevne og ubesværet kørefornemmelse om sommeren.

Usikkerheden forårsaget af pludselig skiftede kørselsforhold og bekymring over det uforudsigelige vejr året rundt øger interessen for hele-sæsons dækssegment. Det voksende behov for øget sikkerhed under uventede våde og snedækkede forhold, selv uden for sæsonen, er en af de vigtigste årsager til, at et stigende antal europæiske bilister vælger dæk, der kan håndtere alt forskelligt slags vejr.

I henhold til Nokian Tyres nylige forbrugerundersøgelse* værdsætter europæiske bilister specielt sikkerheden under alle slags vejrforhold året rundt i alle sæsoner. Greb og håndtering med god slidstyrke og sikre vinteregenskaber ved skiftende vejforhold var også blandt de mest relevante egenskaber. Ud over de vigtigste dækfunktioner sås bekvemmeligheden og fleksibiliteten der opnås ved kørsel med kun et sæt dæk, som værende væsentligt.

- Sikkerheden kommer altid først i vores produktudviklingsfilosofi. Det nye Nokian Seasonproof er udviklet til at imødekomme de centraleuropæiske bilisters behov og er designet til at være fleksibelt og tilpasningsdygtigt til både vinter- og sommervejr. Vi har et nyt slidbanedesign, der er skræddersyet til optimal brug året rundt og innovationer for at sikre maksimal sikkerhed, fremragende slidstyrke og lav rullemodstand, siger Marko Rantonen, udviklingschef hos Nokian Tyres.

Den nye Nokian Seasonproof produktfamilie tilbyder sikkerhed og komfort året rundt for centraleuropæiske bilister. Alle størrelser leveres med snefnugssymbolet (3PMSF), hvilket viser, at dækket officielt er godkendt til vinterbrug. Produktsortimentet tilbyder størrelser til moderne personbiler, SUV'er og CUV'er med et udvalg af 64 produkter fra 14 til 19 tommer, med hastighedsklassificeringer på T (190 km / t), H (210 km / t) V (240 km / t) W (270 km / t). Elleve udvalgte størrelser er tilgængelige i efteråret 2020, og resten af ​​størrelserne kommer på markedet i begyndelsen af ​​2021.

Bekvemmelighed og sikkerhed mødes i det nye Season Sense-koncept / Bekvemmelighed møder sikkerhed

Det nye Nokian Seasonproof tilbyder en praktisk løsning for bilister, der vil sige farvel til de sæsonbestemte dækskift, men som samtidigt ønsker at køre sikkert på snedækkede, sjappede og regnfulde veje, på enhver af årets dage. Nokian Tyres ekspertise inden for vintersikkerhed og fremragende ydeevne under forskellige kørselsforhold kan ses og føles i det nye produkt ved at se på Season Sense-konceptet. Dette nye koncept er lavet specielt til helårsbrug for at sikre, at kørslen er sikker på regnvejrsdage og sjappede gader, men også komfortabelt og præcist på tørre veje gennem sommervarmen.

Season Sense-konceptet kombinerer flere innovative tekniske funktioner i dækkets lameller, slidbanedesign og gummiblanding. De multifunktionelle helårs lameller og det moderniserede retningsbestemte slidbanemønster med stift designede blokke der er skræddersyet til at give alsidig ydeevne i hele sæsonen og for at sikre ultimativ sikkerhed på sne og tørre overflader. Det maksimale våd- og sjapgreb opnås ved hjælp af de nye helsæsons vand og sjap kanaler, og den nye silica gummiblanding sørger for den fremragende holdbarhed, vådgrebet og den lave rullemodstand.

Sikker kørsel på sne, våde og sjappede veje

Den nye gummiforbindelse i Nokian Seasonproof er skræddersyet til sikkerhed og holdbarhed. Forbindelsen med silica er fremstillet til at udmærke sig under forskellige betingelser; det fungerer fremragende ved et bredt temperaturinterval og kan modstå intenst slid, selv i varmt sommervejr. Vintergrebet forbliver fremragende ved temperaturer tæt på nulpunktet og derunder. Den nye silica-forbindelse tilbyder også fremragende vådgreb og lav rullemodstand.

De mangesidede Snow Claws (snekløer) mellem slidbaneblokkene giver kraftigt greb og en stabil kørefornemmelse på sne ved opbremsning og acceleration. Snow Grip Boosters på slidbaneblokkene gør deres til at forbedre det langs- og sidegående greb.

Helsæsons vand og sjapkanaler på slidbanen er optimeret til at fungere især under våde forhold. De skubber effektivt sjap og vand væk mellem dækket og vejen og forhindrer effektivt sjap- og akvaplaning. De fremragende akvaplaningsegenskaber afsluttes af de polerede riller, der både er stilfulde og funktionelle - de fremskynder vand og sjapstrømmen yderligere.

Stabil håndtering og fremragende slidstyrke

Nokian Seasonproof har fremragende håndteringsegenskaber på tør asfalt og gader fyldt med efterårsmudder. Det giver ekstrem stabilitet og greb på tørre veje, selv ved høje hastigheder. Støtten på flere niveauer forbedrer håndteringen ved høje hastigheder. For bilisterne betyder dette fremragende stabilitet og hurtig, reagerende styrefornemmelse.

Den nye slidbane giver også forbedret sommeregenskaber. Forbedringerne kan mærkes ved bremseegenskaberne på våde og tørre overflader, da det afgrænsede centerområde med skræddersyede slidbaneblokke og lameller er lavet for at give optimal ydelse til forskellige vejrforhold. Lamelteknologien til de våde og tørre overflader resulterer i kortere bremseafstand og giver sikkerhed igennem sving og ved avanceret trækkraft og kontrol.

Slidstyrken på det nye Nokian Seasonproof er mere end 25 % højere end sin forgænger. Dette er et stort spring fremad i holdbarhed, der kan svare til en yderligere køresæson afhængigt af kørestilen.

Det nye Nokian Seasonproof SUV - Mere stabilitet til SUV- og CUV-modeller

God kørestabilitet og fremragende greb er især værdifuldt for SUV-bilister. SUV-dæk skal være stærke nok til at holde de høje, tunge køretøjer stabile. Sideområderne på Nokian Seasonproof SUV er specielt skræddersyet til SUV-brug, hvilket forbedrer stabiliteten med blokstøtte. Dækket giver stabil vejfornemmelse og præcis håndtering på regnvåde veje og under snedækkede vinterforhold.

Det nye Nokian Seasonproof SUV kan håndtere sine høje hjulbelastninger sikkert både på sne, sjap og tør vej. Dækket kommer med en stærk og forbedret struktur og har en SUV-optimeret sammensætning. De nye SUV-dæk er også udstyret med Nokian Tyres unikke Aramid Sidewall-teknologi.

Den stærke konstruktion af Nokian Seasonproof SUV er kombineret med de specielt forstærkede Aramid-dæksider for at forbedre holdbarheden og for at sikre, at dækket kan modstå forskellige påvirkninger, der kan opstå under kørsel. Sidens struktur indeholder ekstremt stærke aramid-fibre, hvilket gør dækkene mere modstandsdygtige over for pludselige stød og skarpe genstande, der ellers let ville kunne afbryde turen. Sådanne skader betyder normalt at du skal have reservehjulet i gang.

Altid et bæredygtigt valg

Bæredygtighed er en væsentlig del af Nokian Tyres forretning. Sikkerheden og miljøvenligheden overvejes i hele dækkets livscyklus. Som med alle sine produkter er Nokian Tyres Seasonproof designet med bæredygtighed i tankerne. Slidbanemassen er udviklet omhyggeligt for at minimere rullemodstanden og samtidig maksimere sikkerheden. Den lave rullemodstand gør Nokian Seasonproof til et brændstofeffektivt valg for bilister, der ønsker at minimere deres miljøpåvirkning og samtidig spare på brændstofomkostningerne.

Virksomhedens produktionsanlæg i Finland, Rusland og USA overholder strenge bæredygtighedsstandarder, der sigter mod at reducere emissionen, ansvarligt bortskaffe affald og beskytte medarbejdernes trivsel.

Nokian Seasonproof - Ro i sindet gennem alle fire sæsoner 

  • Førsteklasses sikkerhed året rundt, især til sneklædte veje og regnvejrsdage
  • Fremragende kilometerantal og forbedret holdbarhed
  • Lav rullemodstand sparer brændstof og skåner miljøet
  • Aramid Sidewall-teknologien giver SUV'er en unik beskyttelse mod stød og skarpe genstande

Hovedinnovationer:

Season Sense-koncept: De multifunktionelle helårs lameller og det moderniserede retningsbestemte slidbanemønster er skræddersyet for at tilbyde alsidig ydeevne under hele sæsonen og sikre ultimativ sikkerhed på sne og tørre veje. Mens helsæsons vand og sjapkanaler maksimerer forebyggelsen af akvaplaning, tager den nye silica-gummiblanding vare på, den fremragende holdbarhed, vådgrebet og den lave rullemodstand.

Snow Claws: Kraftigt greb med stabil kørefornemmelse. Snekløerne griber effektivt fat i overfladen, når du kører på blød sne, hvilket giver greb i høj klasse, når du bremser og accelererer.

Snow Grip Boosters: Mere vintergreb. Snegrebsforstærkere forbedrer det langsgående greb, der er nødvendigt ved opbremsning og acceleration.

Polerede riller: Stilfulde og funktionelle. De polerede riller fremskynder vand og sjap gennemstrømningen og forbedrer sikkerheden på våde overflader.

Aramid Sidewall-teknologi: Ekstrem holdbarhed. De ekstremt stærke aramid-fibre styrker dækkets sider, hvilket giver mere holdbarhed og beskyttelse til krævende køresituationer. Fiberen gør dækket mere modstandsdygtigt over for stød og skarpe genstande, der ellers let kan beskadige dækket.

Patenteret sikkerhed

For yderligere sikkerhed er både Nokian Seasonproof og Nokian Seasonproof SUV udstyret med Driving Safety Indicator (DSI) patenteret af Nokian Tyres. Placerings- og trykindikatorerne på informationsområdet på dækkets side forbedrer også sikkerheden. Informationsområdet giver mulighed for at registrere det rigtige dæktryk og installationsplaceringen, når dækkene skiftes. Komforten og sikkerheden forbedres yderligere ved hjælp af et ekstra afsnit, der kan bruges til at registrere boltenes fastspændingsmoment.

Download produktbilleder og videoer

* Helårsdæksundersøgelse 2020. Dataene er baseret på en online-undersøgelse, der blev udført i maj 2020 af forskningsfirmaet YouGov for Nokian Tyres. Undersøgelsen blev foretaget i fire lande (Tyskland, Frankrig, Italien og Polen) med et prøvesæt på 300 helårsdæksbrugere fra hvert land.

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, tel. +420 725 865 874, 
[email protected]

PR Manager Zuzana Seidl, tel. +420603578866, [email protected]

Produktchef Martin Drazik, tel. +420735747556 
[email protected]