ons oktober 26 10:39 2016 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres og Vianor i verdensrekordfart

Den nye verdensrekord for den hurtigste bil på to hjul er 186,269 km / t!

Den hærdede professionelle stuntkører Vesa Kivimäki, fra Härmä, tog sin bil til en nye verdensrekord hastighed på to hjul. Rekorden blev sat i samarbejde med produktudviklingen i Nokian Tyres' og Vianor´ professionelle pit team. Dækkene på BMW 330 med 400HP var blevet forstærket med Nokian Tyres Aramid Sidewall teknologien. Den nye verdensrekord blev målt i Seinäjoki lufthavn den 31. august 2016.

Den nye verdensrekord for den hurtigste bil på to hjul er 186,269 km / t!

Dækkene spillede den vigtigste rolle

Kivimäki forsøg sig tidligere med at slå rekorden for den hurtigste bil på to hjul, men det lykkedes ikke. På et tidspunkt indså han, at nøglen til rekordhastigheden ligger i, at dækkene skal være exceptionelt holdbare. Samarbejdet med Nokian Tyres og Vianor gjorde det muligt at slå rekorden.

"Da jeg lagde mærke til, at de professionelle medarbejdere fra Nokian Tyres har udviklet Aramid Sidewall teknologien, som forbedrer dækkets holdbarhed, ville jeg prøve at slå rekorden i samarbejde med deres hold. Jeg vidste også, at selskabet havde verdensrekorden for den hurtigste bil på is fra 2013. Det var derfor, jeg kontaktede Nokian Tyres og Vianor i slutningen 2015 med henblik på at etablere et samarbejde," siger Vesa Kivimäki, indehaver af den nye verdensrekord.

Dækkenes rolle bliver meget vigtig ved ekstreme hastigheder. Dette gælder især, når de to dæk er den eneste kontakt med vejen. For at slå verdensrekorden var det nødvendigt med så holdbare dæk som muligt. Eksperterne fra Nokian Tyres løste problemet ved hjælp af en særlig struktur kombineret med Aramid Sidewall teknologien. Hemmeligheden bag Aramid Sidewall teknologien er ekstremt stærke aramid fibre, der også bruges inden for luftfarten og forsvarsindustrien. Dækkene giver sikkerhed og beskyttelse for overraskende situationer da deres dækside struktur er usædvanlig modstandsdygtig over for slid og skarpe genstande og generelt mod alle fejl. Teknologien anvendes for eksempel på de nyeste SUV Nokian dæk kaldet Nokian WR SUV 3.

"Når man kører på to hjul, kan man nemt nå 150 kilometer i timen for en kort stund på højkvalitets dæk. Forøgelse af hastigheden ud over dette og opretholdelse kræver imidlertid meget mere fra bilen og dækkene. Dækkenes sider slides på et helt andet måde med hastigheder på 180 til 190 kilometer i timen, svarende til rekordhastigheden. Det er derfor jeg testede dækkene ved 120 km / t og 170 km / t ved at gøre flere på hinanden følgende forsøg," forklarer Kivimäki.

Tunet køretøj, funktionelt pitstop

Verdensrekorden for den hurtigste bil på to hjul blev sat i henhold til reglerne defineret af Guinness World Records. Bilen skal være masseproduceret, ikke en prototype fremstillet til rekordforsøget. Inden for en time, skal bilen køre begge veje gennem de to hastigheds porte, der er placeret hundrede meter fra hinanden, og verdensrekorden er et gennemsnittet af disse to målinger.

Bilen, som Kivimäki brugte til rekorden, var en BMW 330, der var blevet modificeret for at give mulighed for at køre på to hjul, og for at øge sikkerheden. Bilens differentiale blev fastlåst ved svejsning og støddæmperne, fjerdingen blev ændret til kørsel på to hjul. Bilens kræfter var opjusteret til 400 hestekræfter og dens kabine var blevet fjernet for at minimere risikoen for brand. Et rally sæde var blevet monteret til føreren, og særlige sikkerhedsseler og et bur var blevet installeret for bedre beskyttelse. Diesel blev anvendt af brandsikkerhedshensyn - i tilfælde af en ulykke, er diesel mindre tilbøjelig til at antænde end benzin.

Rekorden blev kørt på en 2 kilometer lang, 50 meter bred lufthavnens landingsbane. Den gennemsnitlige hastighed var på 190,074 km / t for den første kørsel og 182,463 km / t for den anden kørsel. Den nye verdensrekord hastighed på 186,269 km / t er gennemsnittet af disse to resultater. Denne rekord efterlod Kivimäki sultne. Min vision er, at vi kan overskride de 200 km / t på to hjul," siger Vesa Kivimäki, indehaver af en ny verdensrekord.

Den tidligere verdensrekord var fra 1997, hvor svenskeren Göran Eliason kørte på to hjul med en hastighed på 181,25 km / t.

Unik teknologi og den reelle holdbarhed af Nokian dæk

"Den passion og det kreative galskab der er påkrævet til dette verdensrekordforsøg er også beskrivende for produktudvikling hos Nokian Tyres'. Vi er nødt til at prøve nye ting og afprøve vores grænser. Finde ud af, hvordan dækkets struktur yder på grænsen, det giver os muligheden for at udvikle sikrere, mere holdbare dæk. Dette også kommer almindelige bilister til gode“, siger Matti Morri, tekniske kundeservice manager hos Nokian Tyres.

Stuntkører Kivimäki - fra gårdstunts til professionel kører

Kivimäki var allerede kører i en alder af 6 år, og i en alder af 12, lykkedes det ham at tippe sin fars bil over ved at forsøge at køre på to hjul. Kivimäki startede gård ræs med sine venner, da han var i 14-15 års alderen. På det tidspunkt var han allerede en stunt kører - han kunne køre på to hjul, for eksempel. De andre drenge kunne bruge deres gård racerbiler i lang tid, men for Kivimäki gik de ofte i stykker efter bare én gang. Det er ikke overraskende. Da han var ung, blev han inspireret af den legendariske serie, Knight Rider, og dens tricks. Da han fik sit kørekort, begyndte han at køre rally i den finske Championship serie. Der gik cirka fem år, før han besluttede sig for at koncentrere sig om stunt kørsel. Ved årtusindskiftet havde den 23-årige virtuos allerede kørt busser på to hjul, så han oprettede en lille virksomhed for at leve af stunt kørsel. Holdet ”Crazy Drivers” blev oprettet i 2001, og det fejrer 15 års jubilæum i år.

Om Nokian Tyres
Nokian Tyres er verdens nordligst beliggende dækproducent. Virksomheden fremmer og letter sikker kørsel under krævende forhold. Den leverer innovative dæk til personbiler, lastbiler og tunge maskiner hovedsageligt i områder, hvor ekstreme forhold såsom sne, skove og sæsonudsving stiller store krav til dækkenes præstationer.

Om Vianor
Vianor er en global dæk og bil service kæde, der består af selvejende iværksætterforretninger. Vianor kæden ejes af Nokian Tyres og tilbyder dæk og bilservice nemt, hurtigt samt pålideligt og dækker alle kundegrupper, produkter og biltjenester. Vianor er den største kæde af dæk forretninger i de nordiske lande, og består af mere end 1.470 forretninger i 26 lande. Navnet Vianor kommer fra det latinske ord Via Nor, der betyder den "Nordlige vej".

Yderligere information: www.nokiantyres.com/fastestwheelie

Fotos: www.nokiantyres.com/fastestwheeliephotos

Videooptagelse: www.nokiantyres.com/fastestwheelie

Nokian Tyres Aramid Sidewall: 
https://www.nokiantyres.dk/innovation/nokian-tyres-aramidforstaerkede-sidevaegge-vinter/

Kontakt

For mere information, kontakt venligst:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, Marketing og Kommunikationsspecialist Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]