tor april 15 06:13 2021 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres: Europæiske bilister vælger helårsdæk af to hovedårsager – bekvemmelighed og sikkerhed gennem hele året

Mere end halvdelen af ​​de europæiske bilister, der bruger helårsdæk, vælger dem for deres bekvemmeligheds skyld, da helårsdæk ikke skal skiftes to gange om året. En anden grund er ifølge undersøgelsen* foretaget af Nokian Tyres i det forløbne år sikkerhedsaspektet. 50 % mener, at helårsdæk er sikre nok til at bruge hele året rundt i Centraleuropa, og de lever op til alle de lovmæssige krav til vinterdæk. Undersøgelsen blev gennemført i fire lande: Tyskland, Frankrig, Italien og Polen. Det nye Nokian Seasonproof helårsdæk er designet til bilister, der har brug for pålidelighed og førsteklasses sikkerhed til snedækkede og sjappede vinterdage, men som også ønsker top-ydeevne og ubesværet kørefornemmelse om sommeren.

”Det voksende behov for ekstra sikkerhed under uventede våde og snedækkede forhold, selv uden for sæsonen, er en af ​​hovedårsagerne til, at en række europæiske køretøjer er udstyret med dæk, der kan klare alt forskelligt slags vejr,” siger Catja Wiedenmann, Marketingchef i Nokian Tyres Europa.

Ifølge en undersøgelse foretaget af den skandinaviske dækproducent Nokian Tyres, værdsatte europæiske bilister specielt sikkerheden ved alt slags vejr gennem hele året. Dette er en vigtig kendsgerning, da vejrforholdene i Europa er meget skiftende, ifølge det globale klimarisikoindeks.[1]

Greb og håndtering med god slidstyrke og sikre vinteregenskaber under skiftende forhold var også blandt de mest relevante egenskaber. Bilisterne, der deltog i undersøgelsen, sagde, at de vælger helårsdæk af to årsager: bekvemmelighed og sikkerhed. De normalt høje priser på helårsdæk er en af ​​grundene til, at mange husstande stadig foretrækker sæsondæk. Bekvemmeligheden er den vigtigste faktor for italienske bilister, hvor 70 % af de adspurgte er enige i en vis grad efterfulgt af 63 % af de tyske bilister. For polske bilister er sikkerheden det vigtigste spørgsmål, idet 74 % er enige i, at helårsdæk er sikre nok til alle årstider, efterfulgt af franske og italienske bilister med henholdsvis 56 % og 54 %.

Undersøgelsens deltagere efterspurgte dog stadig nogle forbedringer af helårsdækket. Det største ønske er, at producenterne forbedrer brændstofeffektiviteten efterfulgt af god slidstyrke samt indkøbsprisen. Særligt når det gælder kørsel på sne og sjap, er italienske bilister (41 %) såvel som tyske og franske bilister (henholdsvis 34 % og 35 %) bekymrede, da de mener, at det lokale vejr om vinteren stadig kræver vinterdæksegenskaber.

Nokian Seasonproof – Bekvemmelighed og sikkerhed 

Nokian Tyres lancerede en ny produktfamilie sidste efterår, Nokian Seasonproof og Nokian Seasonproof SUV, som tilbyder sikkerhed og helårs bekvemmelighed til centraleuropæiske bilister.

”Sikkerheden kommer altid først i vores produktudviklingsfilosofi. Det nye Nokian Seasonproof tilbyder en praktisk løsning til bilister, der ønsker at sige farvel til sæson dækskiftet, men som stadig vil have en sikker mulighed til snedækkede, sjappede og regnfulde veje på en hver dag i året”, siger Martin Drazik, Produktmanager hos Nokian Tyres.

Alle størrelser leveres med Snowflake-symbolet (3PMSF), hvilket indikerer, at dækket officielt er godkendt til vinterbrug. Produktsortimentet tilbyder størrelser til moderne personbiler, SUV og CUV med et udvalg af 64 produkter fra 14 til 19 tommer, med hastighedsklasserne T (190 km / t), H (210 km / t), V (240 km / t) og W (270 km / t).

Dækvalget afhænger af kørselsbehovet, bilens alder og brændstoftypen

De fleste helårsdæk er monteret på små eller mellemstore familiebiler med hele 58 % i Tyskland, der kører mellem 5.000 og 20.000 kilometer om året. Mens det overvældende flertal på 78 % af tyske helårsbilister bruger dem på benzindrevne biler, efterfulgt af 55 % af polakkerne og 45 % af italienerne, mens 62 % af de franske bilister foretrækker dem på dieselbiler.

De fleste adspurgte bruger helårsdækkene på køretøjer der er ældre end 5 år. Interessant nok er det kun 3,75 % af alle adspurgte i hele Centraleuropa, der køber helårsdæk til nye biler, der er under et år gammel. Derfor er det ikke overraskende, at mange bilister overvejer at bruge helårsdæk til deres families anden bil, der normalt har et mindre kørselsbehov. 74 % af de polske bilister er enige i det, såvel som 59 % af italienerne, 57 % af tyskerne og 47 % af de franske bilister.

Helårsdæksmarkedet vokser

Undersøgelsen viser, at de fleste adspurgte bruger dæk, der er under to år gamle, hvilket betyder, at de stadig er på deres første sæt helårsdæk. Dette tal er det højeste i Polen med 67 %, efterfulgt af Tyskland med 57 %. Derudover er 77 % enige i, at klimaændringer og mildere vejr om vinteren vil gøre helårsdæk mere interessante for forbrugerne i fremtiden.

Den generiske markedsvækst for helårsdæk er allerede høj med 20-25 %, så dette marked vil fortsætte med at vokse kraftigt i fremtiden, og undersøgelsen afspejler denne tendens: 70 % af de adspurgte vil bestemt købe helårsdæk igen til deres bil.

Om helårsdæksundersøgelsen 2020

* Dataene er baseret på en online undersøgelse, der blev lavet i maj 2020 af researchfirmaet YouGov for Nokian Tyres. Undersøgelsen blev gennemført i fire lande (Tyskland, Frankrig, Italien og Polen) hvor 300 helårsdæksbrugere blev spurgt fra hvert land. På tidspunktet for undersøgelsen var de adspurgte ældre end 18 år, og havde tidligere købt dæk. Formålet med undersøgelsen var at analysere stemningen for helårsdæk i modsætning til sæsondæk og årsagerne til denne holdning.

 

Find det fulde Nokian Tyres helårsdæks udbud her

Download billeder

 

Yderligere information:

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

 

[1] https://germanwatch.org/de/19777