fre februar 9 10:00 2018 I kategori Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres er igen blevet erklæret til at være en af de mest bæredygtige virksomheder

Nokian Tyres er igen blevet erklæret til at være en af verdens mest bæredygtige virksomheder. Virksomheden modtog Bronze-klasse udmærkelsen i kategorien Bilkomponenter i RobecoSAM ”Sustainability Yearbook 2018”, der blev offentliggjort i sidste uge. RobecoSAM er en bæredygtigheds ekspert, hvis årlige vurdering anses for at være en særlig pålidelig og omfattende rapport om, hvordan bæredygtigheden gennemføres i virksomheder over hele verden.

Nokian Tyres er igen blevet erklæret til at være en af de mest bæredygtige virksomheder

I år modtog Nokian Tyres også prisen ”Industry Mover”. Prisen gives til den virksomhed, der har opnået branchens største forbedring indenfor bæredygtighed i forhold til året før. Nokian Tyres gode fremskridt blev allerede bemærket sidste år, da virksomheden forbedrede sin præstation i Dow Jones' bæredygtighedsvurdering betydeligt, hvilket var næsten dobbelt så højt som branchens gennemsnit og blev vurderet som den mest bæredygtige dækfabrikant i Dow Jones ”Sustainability World Index”.

"Vi har arbejdet målrettet på mange områder indenfor bæredygtighed og har formået at gennemføre det som en naturlig del af vores globale funktioner. Det føles fantastisk at få anerkendelse for vores langsigtede indsats. Sådan tilbagemelding inspirerer os til at fortsætte ad den vej, vi har valgt og opfordrer os til at arbejde endnu hårdere på bæredygtighedsområdet," siger Teppo Huovila, der er ansvarlig for bæredygtigheden i Nokian Tyres.

Væsentlige resultater indenfor reducereingen af CO2-emissionen

Som en producent af de bedste dæk ønsker Nokian Tyres at gå forrest som et eksempel som en ansvarlig virksomhed, der sigter mod bæredygtig vækst. Virksomheden har angivet flere bæredygtighedsmål for 2020, herunder at reducere rullemodstanden med 7 % og derved at opnå et fald på 500 mio. Kg i CO2-emissioner fra trafikken i 2020. Dette mål blev nået allerede sidste år i god tid inden deadlinen sammen med målet om at reducere CO2-emissionerne fra produktionen med 20 %.

Nokian Tyres har også sat et mål om at revidere alle sine største gummifremstillingspartnere og eliminere alt deponeringsaffald fra produktionen. I Nokia er 100 % af produktionsaffaldet allerede genanvendt, og i Vsevolozhsk er genanvendelsesprocenten næsten 90 %. Lær mere om Nokian Tyres' arbejde indenfor bæredygtighed.

RobecoSAM evaluerer årligt mere end 2.000 børsnoterede virksomheder med hensyn til økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed. For årets bæredygtighedsårbog gennemgik de virksomheder fra 60 forskellige industrier i 43 lande. Læs mere om RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018.

FOTOS: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]