tor september 27 10:00 2018 I kategori Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres er atter blevet nævnt i Dow Jones' DJSI World Sustainability Index og også taget med i DJSI Europe Index

Nokian Tyres er atter blevet nævnt i Dow Jones' DJSI World Sustainability Index. Selskabet er også blevet taget med i det strengere definerede DJSI Europe Index. I 20 ud af de 21 kriterier for 2018-vurderingen scorede Nokian Tyres højere end gennemsnittet af den globale bilindustrisektor.

Nokian Tyres er atter blevet nævnt i Dow Jones' DJSI World Sustainability Index og også taget med i DJSI Europe Index

– Jeg er stolt af vores medarbejderes og alles målrettede arbejde, der har gjort at vi igen i år har en plads i DJSI World og er blevet medtaget i DJSI Europe. I det forgangne år har vi forbedret vores virksomheds kultur og arbejdsmetoder samt forskellige aspekter af virksomhedernes bæredygtighed. Bæredygtig udvikling er kernen i vores virke og Nokian Tyres varemærket, siger administrerende direktør Hille Korhonen.

Nokian Tyres har løbende arbejdet med at forbedre virksomhedens bæredygtighed med hensyn til sine produkter, virksomhedens drift og hele dækindustrien. Siden 2012 har virksomheden udgivet bæredygtighedsrapporter i overensstemmelse med de internationale GRI retningslinjer. I maj 2018 blev Nokian Tyres en del af Science Based Targets initiativet. Virksomheden havde sat et mål om at reducere rullemodstanden i sit produktsortiment med 7 % med 2013 som basislinjen, hvilket ville medføre et fald på 500 millioner kg CO2-emission fra trafikken, og nåede allerede dette mål i 2017. At opnå dette mål tidligere demonstrerer Nokian Tyres' målrettede arbejde for at forbedre sine produkters miljøvenlighed uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Vores nye fabrik i USA vil være et vigtigt område for vores bæredygtighedsindsats i de kommende år. Vi ønsker også at være frontløbere med hensyn til bæredygtighed med den nye fabrik, siger Korhonen.

Nokian Tyres vil fortsætte med at arbejde på alle aspekter af virksomhedens bæredygtighed. Virksomheden ønsker at sætte et eksempel for hele dækindustrien og bidrage til at skabe merværdi for mennesker, økonomi og miljø.

Listen med verdens mest bæredygtige virksomheder - herunder Nokian Tyres

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) er en årlig bæredygtighedsvurdering af store børsnoterede virksomheder af det schweiziske RobecoSAM. For investorer er dette en meget værdsat og omfattende vurdering af virksomheders bæredygtighed. RobecoSAM vurderer bæredygtigheden med hensyn til økonomiske, sociale og miljømæssige kriterier. En uafhængig vurdering fra et internationalt firma giver interessenter - kunder, investorer og medarbejdere - en pålidelig dokumentation af virksomhedernes bæredygtighedsindsats.

I 2018 inviterede RobecoSAM næsten 3.500 af verdens største børsnoterede virksomheder fra 47 lande til at deltage i en bæredygtighedsvurdering. Baseret på vurderingen blev de bedste 10 % af disse virksomheder medtaget i indekset som verdens mest bæredygtige virksomheder.

Læs mere om Nokian Tyres' arbejde med bæredygtighed

Download billeder: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]