tir maj 26 10:00 2020 I kategori Virksomhedsnyheder

Jukka Moisio udnævnes til koncernchef og CEO i Nokian Tyres plc

Nokian Tyres bestyrelse har udnævnt Jukka Moisio til koncernchef og CEO i Nokian Tyres plc fra 27. maj 2020. Hille Korhonen trækker sig efter at have ledet virksomheden i tre år som koncernchef og CEO og før det som bestyrelsesmedlem, der skaffede Nokian Tyres succes på både hjemmemarkedet og på vækstmarkederne.

Jukka Moisio har en stærk baggrund inden for førende internationale virksomheder. Hans seneste opgave var som koncernchef og CEO i Huhtamäki Oyj, et globalt emballagefirma. Før Huhtamäki var Moisio koncernchef og CEO i Ahlstrom Oyj.

”Jeg er meget glad for at få Jukka Moisio til at lede Nokian Tyres,” siger Jukka Hienonen, formand for Nokian Tyres bestyrelse. ”Jukka Moisio har en succesfuld fortid med at lede førende børsnoterede selskaber og virksomhedsændringer, der har leveret stærk økonomisk præstation og afkast til aktionærerne. Han har også et gennemgående kendskab til markederne i Centraleuropa og Nordamerika, som er de vigtigste vækstmarkeder for Nokian Tyres. Jukka Moisio har erfaringen og evnen til at føre virksomheden videre igennem den kommende udviklingsfase.”

”Hille Korhonen har haft en vigtig rolle i opbygningen af ​​Nokian Tyres: først som bestyrelsesmedlem og i de sidste tre år som koncernchef og CEO. De seneste år er kendetegnet ved en intensiv investeringsfase, hvor virksomheden har bygget en fabrik i USA som en del af målet om at fordoble Nokian Tyres salg i Nordamerika. På hele bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke Hille for hendes ledelse og bidrag til virksomheden,” siger Hienonen.

"Jeg er beæret over at blive udnævnt til at lede Nokian Tyres, som er en så storartet virksomhed med fantastiske produkter, et værdsat varemærke med en førende position på sine hjemmemarkeder og en masse muligheder for udvikling. Jeg ser frem til at arbejde med teamet omkring Nokian Tyres og skabe fremtidig succes sammen med vores eksisterende og nye kunder,” siger Jukka Moisio.

Nokian Tyres plc

Päivi Antola
SVP, Kommunikation og Investeringsrelationer

Mediehenvendelser og anmodninger om interview: [email protected], tlf. +358 10 401 7912 (Tarja Kuittinen)

Om Jukka Moisio

Født: 1961

Nationalitet: finsk

M.Sc. i Økonomi, MBA

Professionel erfaring:

- Huhtamäki Oyj, koncernchef og CEO 2008-2019

- Ahlstrom Oyj, koncernchef og CEO 2004-2008

- Ahlstrom Oyj, forskellige ledelsespositioner 1991-2004

- McKinsey & Company, medarbejder 1989-1991

Tillidserhverv:

Paulig Group, bestyrelsesmedlem 2019-

Sulapac Oy, bestyrelsesmedlem 2019-

Atria Oyj, bestyrelsesmedlem 2014-