ons december 13 12:35 2017 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

En ny undersøgelse viser: Mange europæiske bilister kører på uegnede dæk

Det er den tid på året igen – et dækskift. Det ser imidlertid ud til, at ikke alle bilister er ivrige efter at montere passende dæk på deres bil. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Nokian Tyres er der en betydelig procentdel af de europæiske bilister der siger, at de nogle gange kører på dæk, der ikke er egnede til de gældende vej- og vejrforhold. Undersøgelsen viser også, at de centraleuropæiske forbrugere har en tendens til at foretrække kvalitet frem for pris, når de vælger dæk.

Et sæsondæk fra Nokian Tyres

Et alarmerende faktum opdaget i Nokian Tyres´ undersøgelse er, at folk har en tendens til at køre på uegnede dæk, for eksempel sommerdæk om vinteren og omvendt. Ifølge undersøgelsen er det den højeste procentdel af bilister, der indrømmer, at de nogle gange kører på de forkerte dæk for den givne sæson: i Frankrig er det hele 44 %. De mest opmærksomme i denne henseende er de tyske bilister – med kun 23 %, der indrømmer, at de sommetider kører på uegnede dæk. Italien, Tjekkiet, Polen og Rumænien - de andre lande, der indgår i undersøgelsen - lå mellem disse to yderpunkter.

Men hvorfor risikere og sætte medbilisterne i fare ved at køre på uegnede dæk til årstiden? Når alt kommer til alt, er sæsondækkene kun egnet til deres respektive årstider. Det er muligt, at bilister mener, at de ikke har tid til et dækskift, måske ved de ikke, hvornår de skal skifte dæk eller måske skifter de dem for sent. Nogle ønsker måske at få så mange kilometer som muligt ud af deres nuværende dæk, inden de skiftes.

"Jeg er overrasket over, at der stadig findes et betydeligt antal europæiske bilister, der ikke respekterer de funktionelle og primært sikkerhedsmæssige karakteristika ved deres dæk og tager unødvendige risici, da de kører på uegnede dæk. Det er klart, at et ægte vinterdæk aldrig kan være et pålideligt sommerdæk, og omvendt - et sommerdæk eller et helårsdæk kan ikke tilbyde dig en sådan komfortabel og sikker tur under våde, iskolde eller snedækkede vinterforhold som et vinterdæk kan,” siger Martin Dražík, Product Manager for Nokian Tyres.  

Da han blev spurgt om, hvilken type dæk – sæson- eller helårsdæk - folk bruger oftest, er resultaterne varierende fra land til land. Ifølge undersøgelsen er helårsdækkene mest populære i Frankrig og Italien, mens andre lande, der indgår i undersøgelsen, klart favoriserer årstidsbestemte dæk.

I de senere år har helårsdæk støt vundet markedsandele i hele Centraleuropa, men årstidsbestemte dæk er fortsat det mest populære dækvalg. Det er en kendsgerning, at det i de fleste områder er årstidsbestemte dæk, der er det bedste valg. Men i et område, hvor vejret ikke går til ekstremer og bilisten ønsker at køre sikkert med det samme sæt dæk året rundt, kan helårsdækkene være den ideelle løsning. For eksempel Nokian Weatherproof, et helårsdæk fra Nokian Tyres, der tilbyder komfortabel kørsel ved alle årstider. Det er designet til bilister, der har brug for et sikkert valg mod sneen og sjap, men som også vil køre effektivt og ubesværet om sommeren.

Pris betragtes ikke som det vigtigste parameter ved køb af dæk

Ved beslutningen om køb af dæk tager de fleste, der svarede på undersøgelsen, først hensyn til kvaliteten, og derefter ser de på prisen og derefter på, om det valgte dæk er miljøvenligt. I den henseende er resultaterne i udvalgte europæiske lande meget ens, hvis ikke helt identisk. Over to tredjedele af dem, der besvarede undersøgelsen fra Frankrig, Tyskland, Italien, Tjekkiet, Polen og Rumænien, siger, at kvalitet spiller en vigtig rolle i deres dæk køb. Kun en fjerdedel siger, at prisen er det vigtigste udvælgelsesparameter.

Den gode nyhed er, at bilisterne ser ud til at forstå, at et højkvalitetsdæk i det lange løb vil sandsynligvis være det billigste og sikrere valg end en budgetmodel. Over halvdelen af de adspurgte anser højkvalitetsdæk sikrere. Selv om sikkerhed er et uafviseligt princip, afspejler det ikke altid folks handlinger.

"Jeg forstår, at nogle kunder beslutter sig ud fra prisen, når de køber vinterdæk; enhvers købekraft er forskellig. Men kvaliteten er nøglen i forbindelse med køb af vinterdæk. En lang udvikling og tests foretaget af Nokian Tyres, og deres innovative og tekniske evner sikrer altid, at bilisterne får det højeste niveau af sikkerhed og pålidelighed. Et kvalitetsdæk er ligesom en sikkerhedssele – for det meste har du ikke brug for den, men i en kritisk situation kan det redde dit og andres liv,” forklarer Martin Dražík.

Undersøgelsen foretaget af Nokian Tyres

Dataene i denne rapport er baseret på en undersøgelse lavet i år af Nokian Tyres, verdens nordligste producent af højkvalitetsdæk, i samarbejde med forskningsbureauet Ipsos. Undersøgelsen blev gennemført i Tyskland, Polen, Tjekkiet, Italien, Frankrig, Rumænien og Bulgarien blandt 1.800 respondenter.

Flere oplysninger om dækkene og testresultaterne for Nokian Tyres

Flere oplysninger om vinterdæk fra Nokian Tyres

For mere information, kontakt venligst:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]


Attachments

Et sæsondæk fra Nokian Tyres (.jpg)