ons august 29 11:00 2018 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Det nye Nokian MPT Agile 2 er et off-road dæk til alsidig brug

Forsvars- og fredsbevarende kørertøjer, redningskøretøjer og lastvogne stiller specielle krav til dæk. Både på og uden for vejen skal de være yderst manøvrerbare, tilbyde godt greb og absolut ikke svigte på det kritiske tidspunkt. Nokian MPT Agile 2 er en ny version af det allerede velrenommerede Nokian MPT Agile, der tilbyder flere forbedringer i forhold til det oprindelige dæk.

Det nye Nokian MPT Agile 2 er et off-road dæk til alsidig brug

Samarbejdet mellem Nokian Tyres og de finske forsvarsstyrker i udformning af høj mobilitets og terrængående dæk rækker flere årtier tilbage. De nordiske forhold giver mange udfordringer for dæk – lige fra sne, is til mudder, skarpe klippestykker og andre forhindringer. Nu var der brug for en ny generation af offroad-dæk, og Nokian Tyres begyndte at designe et helt nyt dæk.

Alsidigt og fleksibelt

"Nøglen til et godt off-road dæk er alsidighed," siger Teppo Siltanen, produktchef hos Nokian Heavy Tyres. "Dækket skal både virke på veje såvel som i blødt terræn - eller hvor som helst jobbet måtte tage dig."

Som navnet antyder det, er manøvredygtighed det andet designelement i det nye Nokian MPT Agile 2. Ikke kun militære køretøjer, men for eksempel brandbekæmpelse og andre redningsoperationer kræver præcis styring somme tider også ved høje hastigheder.

“Vi er meget tilfredse med den gode styrerespons og stabiliteten som ’Nokian MPT Agile 2’ tilbyder," smiler Siltanen. "Det er så stille og behageligt når det kører på vejen."

Nyt og forbedret

"Det oprindelige Nokian MPT Agile har bevist sit værd mange gange," siger Siltanen. "Men gennem omfattende produktudvikling og strenge test og afprøvninger er det lykkedes os at konstruere et bedre dæk."

Den væsentligste ændring er det symmetriske slidbanemønster der virker lige godt i begge rotationsretninger. Det mere moderne design resulterer i forbedret sidelens og langsgående greb på bløde overflader, bedre selvrensende egenskaber samt mere vintergreb. Dæksiderne har nu et camouflagemønster.

"Det nye design har større dækaftryk end den tidligere version, hvilket resulterer i bedre flotation og mindre overfladetryk - alle gode egenskaber i et blødt terræn," siger Siltanen. "Der er mindre varmegeneration, det forbedrer dækkets levetid."

Et vigtigt aspekt ved ekstreme vinterforhold er evnen til at benytte pigge. Nokian MPT Agile 2 leveres med forud markerede pigge-placering både til militær og civil brug.

Også til civil brug

Selvfølgelig er det nye Nokian MPT Agile 2 tiltænkt militær brug, men dækkets alsidighed ender ikke der.

“Udover forsvars og fredsbevarende kørertøjer kan dækket bruges til mange civile formål,” forklarer Teppo Siltanen: "Nokian MPT Agile 2 kan også bruges til tunge redningskørertøjer, brandbiler, terrængående lastbiler og andre terrængående køretøjer."

Opgaven har bestået i at skabe det bedst mulige dæk til terrængående køretøjer, der opererer i det nordiske terræn.

"Som vi så ofte siger, hvis dækket fungerer i de finske skove, fungerer det hvor som helst," griner Siltanen.

For mere information og fotos:

Fotos og pressematerialer: www.nokiantyres.com/mptagile2PR

Firmaets hjemmeside: www.nokiantyres.com/heavy

Yderligere information:

Toni Silfverberg, Leder af Salg & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, Produkt Manager TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]