tir november 20 09:00 2018 I kategori Virksomhedsnyheder

Den globale efterspørgsel vokser – Nokian Tyres nye F&U-center tager produktudvikling til et nyt niveau

Efterspørgslen på højkvalitetsdæk til tunge arbejdskøretøjer er i global vækst, og der kræves nye større dæk til større maskiner. For at efterkomme efterspørgslen bygger Nokian Heavy Tyres i 2019 et nyt forsknings- og udviklingscenter (F&U) i Nokia, Finland. Det moderne F&U-center speeder testfasen af nye dækmodeller op og opretholder den førsteklasses kvalitet, som Nokian Tyres har været kendt for igennem 120 år.

Den globale efterspørgsel vokser – Nokian Tyres nye F&U-center tager produktudvikling til et nyt niveau

"I hele Nokian Tyres historie er dette den mest bemærkelsesværdige investering i produktudvikling af tunge dæk," siger Kalle Kaivonen, Nokian Heavy Tyres F&U Manager.

Det nye F&U-center med ca. 3.500 m2 er en del af en betydelig produktionskapacitetsforøgelse. For et år siden reagerede Nokian Heavy Tyres Ltd, en del af Nokian Tyres-gruppen, på den voksende globale efterspørgsel efter dæk med en løbende 3-årig F&U- og produktionsinvestering på ca. 70 mio. EUR og 50 % produktionskapacitetsforøgelsesmål.

"Alt går efter planen. Den første fase af produktionsanlægsudvidelsen er færdig, og den anden del bliver klar i april 2019. I sommeren 2019 starter vi installeringen af nye maskiner," fortæller Pasi Antinmaa, Nokian Heavy Tyres Fabriksdirektør.

Ro i sindet under alle forhold

Nokian Heavy Tyres fortsætter med at producere verdens bedste dæk og leverer dem til alle områder inden for tungt arbejde lige fra skovbrug og landbrug til minedrift og transport. I det nye F&U-center vil alle indendørs tests være under samme tag og tæt på produktionslinjerne, som alle er placeret i Nokia. Dette vil gøre driften optimalt effektiv.

"Centret bliver fyldt med moderne maskiner," siger udviklingschefen Matti Kaunisto, Nokian Heavy Tyres. "Vi kan tredoble antallet af testede dæk og teste flere variabler for at betjene vores OEM-kunder med de højeste standarder."

For Nokian Tyres er det en prioritet at gøre hele dækkets livscyklus miljøvenligt. For at opnå denne høje standard indenfor bæredygtighed er de nye teknologier, kommende fra F&U, et vigtigt skridt.

Klar til revolutionen af selvkørende køretøjer

F&U-centrets nye moderne testmaskiner og den evigt mere specifikke dataindsamling sikrer, at Nokian Heavy Tyres fører den kommende revolution inden for tungt arbejde. Nye innovationer vil muliggøre udviklingen af banebrydende fremtidige løsninger. For eksempel for at bevæge sig sikkert og forudsigeligt uden en førers erfaring og evaluering, sætter styringssystemet i de selvkørende køretøjer højere krav til dækindustrien.

"Selvkørende traktorer vil i fremtiden arbejde iblandt os, og disse maskiner har brug for højkvalitetsdæk samt omfattende data om disse dæk for at gøre styringen sikker og præcis," siger Kaunisto.

Om Nokian Tyres

Nokian Tyres er verdens nordligste dækfabrikant og en af de mest bæredygtige virksomheder i branchen. Vi tilbyder ro i sindet under alle forhold ved at udvikle højkvalitets, sikre og miljøvenlige dæk til personbiler, lastbiler og tunge maskiner. Vi er især velkendte for vores innovative vinterdæk. Vores gruppe omfatter også Vianor kæden, der specialiserer sig i vedligeholdelse af køretøjer og dæk. I 2017 var selskabets omsætning ca. 1,6 mia. EUR, og det beskæftigede ca. 4.600 medarbejdere. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq Helsinki. Yderligere information www.nokiantyres.dk

Flere oplysninger og fotos:

Billeder og pressematerialer: www.nokiantyres.com/RDCenterPR

Virksomhedens hjemmeside: www.nokiantyres.com/heavy

Yderligere information:

Toni Silfverberg, salgs- og marketingchef, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected] , tlf.: +358 10 401 7854

Kalle Kaivonen, F&U Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected] , tlf.: +358 10 401 7357

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]