ons oktober 30 02:49 2019 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

SUV'er kræver mere af deres dæk end personbiler

Dæk af høj kvalitet er holdbare og gør kørslen behagelig og sikker. SUV'er har brug for dæk med en stærk struktur og holdbare sider. I ekstreme situationer er dækkene på et stort køretøj nødt til at give præcis styrerespons, hvilket også kræver, at dæktrykket er korrekt.

Høje, tunge SUV'er har brug for passende dæk både om sommeren og vinteren. SUV-dæk bruger typisk en anden gummiforbindelse og stærkere materialer end personbilsdæk.

– Den store størrelse af SUV'er og den høje sideprofil giver udfordringer med hensyn til dækdesign. Det er vigtigt, at bilens styrefornemmelse og dækadfærd i ekstreme situationer er så god som muligt, siger Martin Dražík, produktchef for Nokian Tyres Europa.

Dæk af høj kvalitet skiller sig ud i alle køresituationer. Højkvalitetsdæk er lydløse under gode forhold, det vil sige på tørre, lige asfaltveje. På våde eller isglatte veje kan du også mærke forskellen i styrefornemmelsen mellem dæk af højere og lavere kvalitet. I ekstreme situationer, såsom under pludselig opbremsning eller ved uforudset hurtigt baneskift, er forskellen enorm.

– Dækudviklere og testkørere kender til ekstreme forhold, hvilket gør det nemt for dem at observere de store forskelle mellem forskellige dæk. Almindelige bilister tænker måske ikke nødvendigvis på dette. De oplever måske kun én gang en ekstrem situation - men netop dette vil være det øjeblik, hvor dæk af høj kvalitet betyder allermest, siger Dražík.

Højere dæktryk på SUV'er

Køreren kan naturligvis også påvirke køresikkerheden ved regelmæssigt at kontrollere dæktrykket på deres dæk. Producentens anbefalede dæktryk kan du finde i køretøjets manual. Kørere, der er vant til personbiler, har potentielt for lavt dæktryk på deres SUV.

– SUV'er kræver lidt højere dæktryk end personbiler, og denne forskel er vigtig. Når man foretager en undvigemanøvre i et tungt køretøj, er det vigtigt, at dækket reagerer korrekt, siger den tekniske kundeservicemanager Matti Morri fra Nokian Tyres.

– Af hensyn til kørestabilitet anbefaler Nokian Tyres, at du altid pumper dine vinterdæk 0,2 bar over producentens anbefaling.

Aramid-fibre forstærker dækkene

Produktudviklingen inden for dækindustrien går hurtigt og rykker grænser bare inden for et par år. De egenskaber, der er vigtige for forbrugerne - sikkerhed, håndtering og brændstoføkonomi - forbedres konstant.

– Innovationshastigheden bliver måske endnu hurtigere, da f.eks. dækmaterialerne udvikler sig særdeles hurtigt. Hvis dækproducenterne kan drage fordel af dette, vil resultaterne være synlige i deres produkter, vurderer Martin Dražík.

Nokian Tyres har lagt særlig vægt på holdbarheden af deres ​​SUV-dæk. Virksomheden har udviklet den unikke Aramid Sidewall-teknologi, der forstærker dækkenes sider, der ofte betragtes som deres svageste punkt. Den aramid-forstærkede side beskytter dækket usædvanligt godt mod punktering, stød og skarpe genstande. Dette er vigtigt både på landet og i bytrafikken.

– SUV-dæk har normalt en højere dækprofil, hvilket giver et større areal for mulige skader. De køres ofte hårdere end personbilsdæk. Hvor bilister typisk bremser, vil SUV-kørere ofte vælge at køre igennem, hvilket resulterer i hårdere påvirkninger på dækkene, siger Matti Morri.

Fakta: Aramid Sidewall-teknologi

  • Aramid-fibre tilsættes dækkets sideforbindelse.
  • Er brugt i Nokian Tyres SUV-dæk, RV-dæk og varevognsdæk.
  • Reducerer for eksempel skader forårsaget af kantsten og huller i vejen.
  • Det samme materiale bruges af luft- og rumfartsindustrien.

Vinterdæk til SUV-køretøjer
Nokian Tyres Aramid-garanti
Dækfakta & FAQ

Download billeder

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]