Verdensrekord i snerydning

Nokian Tyres og Valtra har sat verdensrekord i snerydning med en selvkørende traktor. Hastighedsrekorden blev sat i marts 2018 ved hjælp af en ubemandet Valtra T254 Versu traktor monteret med Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI dæk. Den førerløse traktor pløjede sne på en lukket vej i det sydlige Finland med 73,171 km/t.

SE VIDEO

"Forudsigeligheden og den bil-lignende håndtering af Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI, kombineret med sin rå trækkraft, har gjort dækket til et populært valg hos vinterentreprenører."
Toni Silfverberg, Salg og Marketing hos Nokian Heavy Tyres

Valtra T254 Versu er blevet tildelt titlen som årets traktor 2018 og er værdsat overalt af entreprenører og landmænd for sin alsidighed ved en lang række arbejdsopgaver herunder landbrug, skovbrug og kommunale vedligeholdelsesopgaver. T254 Versu er udstyret med den innovative SmartTouch-brugergrænseflade, der har været meget rost af traktoroperatører for dens intuitive opbygning.

"For mange af vores kunder har den simple betjening af SmartTouch armlænet sænket tærsklen for at investere i teknologier, der tidligere blev opfattet som ”nice-to-have” eller for kompliceret: såsom auto-guidning, opgavestyring og telemetri. På den samme tid ser vi en øget efterspørgsel på nye teknologier der hjælper med at effektivisere og integrere med eksisterende systemer. Vi ønsker at forblive på forkant med udviklingen og tilbyde innovative teknologier i vores SmartTouch traktorer," siger Mikko Lehikoinen, marketing direktør for Valtra EME.

Hastighedsrekorden blev sat under sikrede forhold og med involvering af forskerhold fra både Nokian Tyres og Valtra. Selvkørende teknologier vokser på tværs af brancher, herunder logistik, vejmaskiner og landbrug. Som den førende nordiske traktorproducent har Valtra en lang erfaring med at bygge maskiner til vejvedligeholdelsesopgaver under kolde forhold. De data der blev indsamlet under hastighedsrekorden giver værdifuld information til fremtidig forskning i selvkørende teknologier.

Ved overskridelse af den normale traktorhastighed med et frontmonteret redskab og på en glat overflade giver det stress på traktoren og dens dæk. Slidbanemønsteret på Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI dæk er specielt designet til at give stabilitet på is og snedækkede overflader.

"Forudsigeligheden og den bil-lignende håndtering af Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI, kombineret med sin rå trækkraft, har gjort dækket til et populært valg hos vinterentreprenører," siger Toni Silfverberg, leder af Salg og Marketing hos Nokian Heavy Tyres. "De samme egenskaber viste sig også at være gældende ved rekordhastigheder."

Dette er den anden verdensrekord opstået i forhold under frysepunktet, der er sat af Nokian Tyres og Valtra. I 2015 gik de to finske produktionsteams sammen med rally legenden Juha Kankkunen for at slå den gældende hastighedsrekord og kørte med en traktor ved 130,165 km/t ved hjælp af en Valtra T234 Versu traktor med Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI dæk.