Ny Verdensrekord 252,09 km/t!

Nokian Tyres hurtigste på is også med en el-bil

Testkører Janne Laitinen fra Nokian Tyres opnåede en hastighed på 252,09 km/t (156,64 mph) i E-RA el-bil på isen af søen Ukonjärvi i Inari, Finland. Den unikke rekord blev sat den 17. marts af verdens nordligste dækproducent og Helsinki Metropolia University of Applied Sciences 'high-tech E-RA (Electric RaceAbout).

Se video

Tophastighed for denne kompromisløse sportsvogn med i alt 280 kW elektromotor nåede over 260 km/t (161,59 mph) i frostvejr. Det altid krævede greb og den stabile håndtering nødvendig ved ekstreme hastigheder, blev sikret med dæk fra produktserien Nokian Tyres Hakkapeliitta 7 pigdæk (225 / 40R18).

- Test under krævende forhold udgør en væsentlig del af vores vinterdæk udvikling. Vi føler, at rekorden og samarbejde i E-RA-projektet er gode måder at få nye erfaringer og fortsætte vores fremgang på toppen af udviklingen. Dette er en sand inspirationskilde for udviklere af dæk, hvis største udfordringer omfatter optimering af sikkerhedsmæssige egenskaber og lav rullemodstand, hvilket i høj grad påvirker de forskellige el-biler, siger Matti Morri, Technical Customer Service manager i Nokian Tyres.

Testen blev udført på en seks kilometer lang bane, og den blev udført i henhold til reglerne i Guinness Verdensrekords organisationen. Men da der endnu ikke findes en kategori for denne type rekorder, var Guinness organisationen ikke involveret i at certificere testen, og det er derfor ikke en "officiel Guinness Verdensrekord".