Hurtigste på is 335,713 km/t!

Den nye verdensrekord for hurtigste bil på is blev opnået ved Nokian Tyres, opfinderen af vinterdækket, da testkører Janne Laitinen kørte med en hastighed på 335,713 km i timen (208,602 mph) på isen af Den Botniske Bugt i frysende vintervejr. Greb og hastighed som aldrig før er opnået ved det nye spydspidsprodukt fra verdens førende producent af vinterdæk - Nokian Hakkapeliitta 8 pigdæk (255 / 35R20 97 T XL).

Se video

Samme sted, bil og fører som før, men nu med nye Nokian Hakkapeliitta 8

Bilen køres i denne ekstraordinære test af selskabets "Iceman" Janne Laitinen, som er indehaver af flere verdensrekorder, bilen var en Audi RS6. Hastigheden af Nokian Tyres' testkøretøj nåede tæt på 340 kilometer i timen (211,27 mph) i løbet af rekordforsøget. Den nye verdensrekord blev opnået den 9. marts i nærheden af byen Oulu, på en 12-kilometer (7,5 mile) bane oprettet på isen af Den Botniske Bugt.

Iceman Janne Laitinen

Nokian Tyres taler meget om testkørernes mavefornemmelse. De kan give oplysninger, som ikke selv de mest avancerede tekniske instrumenter eller computere kan opdage. Testkører Janne Laitinen kender hemmeligheden bag verdens bedste vinterdæk. Han er en uerstattelig del af produktudviklingen af dæk.

Når den nye Hakkapeliitta 8 fra Nokian Tyres bevist sin magt på isen af Den Botniske Bugt, i det barske nordlige vintervejr, havde den allerede tusindvis af timers produktudvikling bag sig. Men det tog stadig hundrede timers professionelt arbejde og engagement i forhold til is, sne og vind, før den nye rekord for kørsel på is blev sat til 335,713 km/t (208,602 mph).