tor marts 14 10:40 2019 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Førsteklasses sikkerhed og ekstraordinært greb til alle slags vinter

Nyt Nokian WR Snowproof - ro i sindet på vinterveje

Det nye Nokian WR Snowproof er et sikkert og pålideligt vinterdæk specielt udviklet til centraleuropæiske personbiler. Dækkets vigtigste karakteristika er fremragende vintersikkerhed, der giver bilisten ro i sindet ved pludseligt snefald og baneskift på snesjap.

Nyt Nokian WR Snowproof - ro i sindet på vinterveje

Nokian WR Snowproof er et nyt førsteklasses vinterdæk udviklet med henblik på at give tryghed til centraleuropæiske vinterrejser. Nokian WR Snowproof giver topmoderne sikkerhed til daglig kørsel, sikrer glimrende vintergreb på sne, sjap og i regn. Nokian Tyres' nye Alpine Sense Grip-koncept mestrer alle de vinterudfordringer og sikrer, at kørslen er forudsigelig og afbalanceret, når du kører i bytrafik, på hurtige motorveje eller på naturskønne bjergveje.

For at understøtte alle vinterforhold, er den nye Alpine Grip gummiforbindelse i Nokian WR Snowproof en skræddersyet ny blanding designet til at tackle de krævende og kolde vinterforhold, samtidig med, at den giver fremragende ydeevne ved mildere vejr gennem en bred temperaturskala. Nokian WR Snowproof leveres med en meget lav rullemodstand, hvilket betyder mindre brændstofforbrug og reduceret emission.

Det nye dæk leveres i hastighedskategorierne Q (160 kilometer i timen), T (190 kilometer i timen), H (210 km / t), V (240 km / t) og W (270 km / t), og dets omfattende størrelsesudvalg dækker 55 produkter fra 14 til 20 tommer. Det nye Nokian WR Snowproof vil komme på markedet i efteråret 2019. Nokian Tyres' alsidige vinterdækssortiment til personbiler omfatter også Nokian WR D4 og Nokian WR A4. Det omfattende sortiment til moderne bilmodeller dækker næsten 150 størrelser.

Nokian WR Snowproof er udviklet af Nokian Tyres, verdens nordligste dækfabrikant og opfinderen af vinterdækket. Virksomheden ejer over hundrede vintersikkerhedspatenter og er en global leder inden for sikkerhed og bæredygtighed.

Alpine Sense Grip – fremragende vintergreb, god håndteringsfornemmelse

Uventede ændringer i vintervejret er i dag almindeligt i hele Europa. Kraftigt regnvejr bliver hyppigere, hvilket øger mængden af ​farligt sjap. Vejforholdene kan ganske hurtigt blive uberegnelige da sneen på vejene kan være fyldt med vand og sjap på grund af hyppig vejsaltning.

Ifølge Nokian Tyres' forbrugerundersøgelse, betragter næsten 60 % af bilisterne i Centraleuropa specialiserede vinterdæk som det vigtigste bilsikkerhedsudstyr i vintermånederne. Næsten 70 % af de adspurgte sagde, at dækkets vejgreb og håndtering under vinterforhold er de mest værdifulde egenskaber, mens sikkerhed i ekstreme situationer som på snedækkede veje og greb på sjap var med i top tre.*

Det nye Alpine Sense Grip koncept brugt i Nokian WR Snowproof giver en ekstraordinær kombination af førsteklasses greb på snedækkede, sjappede og våde veje, mens det tilbyder forudsigelig og afbalanceret køreoplevelse. I dette miljøvenlige førsteklassesdæk har hver slidbane og lamel en særlig rolle, og sammen med Alpine Grip-gummiforbindelsen understøtter det sikker og komfortabel kørsel. Håndteringen er afbalanceret og det er nemt at styre selv ved overraskende forhold.

- Sving på sjappede veje og pludselige vognbaneskift for at undgå vildt, er eksempler på udfordringer for kørere om vinteren. I tråd med vores produktudviklingsfilosofi fungerer det nye Nokian WR Snowproof som en sikkerhedssele, der maksimerer sikkerheden i ekstreme situationer. Det forbliver styrbart og pålideligt ved grebets grænser. Vores Alpine Sense Grip-koncept gør det muligt for vores vinterdæk at tilpasse sig vejrvariationer, hvilket giver tiltrængt greb og kontrol til de mest ekstreme køresituationer, selv før bilens elektroniske sikkerhedssystemer aktiveres, siger Marko Rantonen, produktudviklingschef i Nokian Tyres.

Sikker på sne


De optimerede slidbaner, lameller og riller i det symmetriske og rå slidbanemønster er designet med henblik på at tilbyde overlegen sikkerhed i snestorme og på en regnvåd motorvej. Det pilelignende slidbanemønster, der ses på Nokian Hakkapeliitta vinterdæk, er designet til det nordlige vinterlandskab og fjerner effektivt sneen og sjappet mellem dækket og vejen.

Slidbanernes lameller med deres varierende konturer og dybde (Tailored Siping) skaber et tæt skræddersyet lamelnet, som sikrer fremragende sideværts og langsgående greb selv i dyb sne. De stive skulderblokke har store lameller for at forbedre trækkraften. Dette design forbedrer grebet på sne og håndteringen i sving.

De mangeartede snekløer (Snow Claws) mellem slidbaneblokkene og i sideområder giver balanceret greb på is og sne, især når du bremser og accelererer. Bremseforstærkere (Brake Boosters) på slidbaneblokkene gør sit for at forbedre det fremragende bremsegreb.

Kontrolleret håndtering, selv på sjap

Det nye Nokian WR Snowproof er en vintervejs kamæleon, hvis strukturer og gummiforbindelser blev finjusteret over hele verden i laboratorier og testes i den virkelige verden af verdens førende producent af vinterdæk. Udviklingen omfattede over 4 års test under Laplands arktiske forhold på Nokian Tyres' eget White Hell testcenter i Ivalo, Finland. Udover is- og sneforhold blev det nye produkts karakteristik på våde og tørre veje også finjusteret på flere centraleuropæiske testbaner i Tyskland og Spanien.

Modstandsdygtighed mod sjap-planing er et særligt fokusområde for udviklingen. Forskning viser, at sjap er et af de mest farlige og frygtede elementer om vinteren. Kombinationen af ​​smeltet sne, vandpytter på vejoverfladen og potentiel is er farlige selv for en erfaren kører. Den unikke sjap-planing testmetode, der er tilgængelig på Nokias testbane, muliggjorde den langsigtede udvikling af sjapegenskaberne.

Rillerne er skræddersyet langs hele længden af ​​slidbanemønstret og fremskynder fjernelsen af sjap og vand. De dybe Dual-riller på begge sider af de midterste ribber, opbevarer effektivt vand og fører det hurtigt væk fra dækket og køreoverfladen via de indbyrdes forbundne riller.

De brede og stilfulde polerede riller, der åbner sideværts, fremskynder også fjernelsen af ​​vand, hvilket giver ekstra sikkerhed og hjælper bilister i regnvejr. 

Præcis og afbalanceret kørsel

Det varierende vintervejr forårsaget af klimaændringer vil betyde, at en stor del af vinterkørselen i Centraleuropa vil finde sted på regnvåde asfaltveje uden sne. Den nye slidbane og det præcist optimerede slidbanemønster giver Nokian WR Snowproof balanceret vejkontakt og hurtig og forudsigelig styring. Den mere stabile, mere dynamiske kontakt resulterer i fremragende greb og bedre holdbarhed uanset vejret.

En stærk, samlet ribbe, der kan mærkes i den fremragende styring og stabilitet, dominerer dækkets midteområde. Slidbaner med et dybt zigzag lamelmønster forbinder den robuste ribbe på begge sider i form af et voksende træ. De skarpe zigzag-kanter åbner og lukker sig under bremsning og acceleration for at forbedre grebet.

Combined Blocks er slidbaneblokke sat i grupper på tre for at forbedre snegrebet, de understøtter også håndteringen med understøtninger på rillebundene, som muliggør præcis styring og sikker håndtering, selv ved højere hastigheder på tørre veje.

Komfortabel og miljøvenlig kørsel

Ud over sikkerheden er kørekomforten også en vigtig del af en behagelig køreoplevelse. Det nye Nokian WR Snowproof er sikkert, komfortabelt og stille at køre med på forskellige vejoverflader.

Silent Sidewall-teknologien øger kørekomforten. Den er skræddersyet med en speciel gummiforbindelse mellem dæksiderne og slidbanen der aktivt dæmper lyden og vibrationerne fra vejen og dækkets opbygning; er yderligere forbedret ved brug af Clinch-gummiforbindelsen udviklet til dækkets bæreområde. Begge innovationer sikrer behagelig lav indvendig rullestøj.

EU's dækmærke gør det lettere for forbrugerne at sammenligne dæk og angiver Nokian WR Snowproof's unikke karakter. Ud over sine sikre egenskaber ved sne, kan dette ægte vinterdæk mestre regn og sjap. Vådgrebet er på bedste niveau i klasse B. Rullemodstandsklassen, der angiver brændstoføkonomien, er i klasse B eller C, afhængig af dækkets størrelse.

Ny gummiforbindelse maksimerer vådgrebet og brændstofeffektiviteten

Det nye produkts gummiforbindelse kombinerer Nokian Hakkapeliittas gummiforbindelse, designet til den krævende og kolde vinter i Nord, med en sammensætning, der giver fremragende præstation i mildere vejr over en bred temperaturskala. Den moderne Alpine Grip-gummiforbindelse kombinerer naturligt gummi, silica og funktionelle polymerer på en helt ny måde. Denne nye dynamiske sammensatte innovation giver bedste ydeevne både hvad angår snegreb og vådgreb.

På grund af det let rullende slidbanemønster og den høje mængde af silica i gummiblandingen, har Nokian WR Snowproof en meget lav rullemodstand, der giver brændstofbesparelser og nedbringer emissionen af skadelige stoffer.

Patenteret sikkerhed

Den patenterede Winter Safety Indikator (WSI) forbedrer sikkerheden yderligere. Den er placeret i slidbanen og viser resten af ​​slidbanen i millimeter sammen med et snefnugsymbol. Snefnugssymbolet forbliver synligt, indtil der er fire millimeter slidbanen tilbage. Når snefnugssymbolet er slidt væk, anbefaler vi at købe nye vinterdæk for at opretholde sikkerheden.

Installationsplaceringen og trykindikatorerne i informationsområdet forbedrer også sikkerheden. Infoområdet giver mulighed for at registrere det korrekte dæktryk og installationsplaceringen ved skift af dæk. For nemheds skyld er der også et ekstra område til at notere møtrikkernes spændingsmoment.

Nokian WR Snowproof – ro i sindet på vinterveje 

  • Førsteklasses greb på snedækkede, sjappede og våde veje
  • Forudsigelig og balanceret køreoplevelse
  • Ruller let, sparer brændstof og skåner miljøet

Hovedinnovationer:

Alpine Sense Grip-koncept. Fremragende vintergreb på sne, sjap og på våde veje. Optimeret slidbanedesign fjerner effektivt sne og sjap mellem dækket og vejen, mens skræddersyede lameller sikrer fremragende sideværts og langsgående greb selv i dyb sne. Alpine Grip-forbindelsen håndterer de krævende og kolde vinterforhold, samtidig med at den giver fremragende ydeevne i mildere vejr over en bred temperaturskala.

Snekløer (Snow Claws): afbalanceret greb på is og sne. Snekløerne griber effektivt i deres overflade, når de kører i blød sne og på andre bløde terræntyper, hvilket giver førsteklasses greb ved opbremsning og acceleration.

Bremseforstærkere (Brake Boosters) for bedre bremsegreb: Bremseforstærkere på slidbanestrukturen forbedrer bremsegrebet på sne. Bremseforstærkernes zigzag mønster forbedrer snegrebet.

Skræddersyede riller: Den bedste modstandsdygtighed mod sjap-planing. De skræddersyede riller fremskynder fjernelsen af ​​sjap og vand. Dual-riller opbevarer effektivt vand, får det hurtigt væk fra dækket og køreoverfladen. Polerede riller accelererer også fjernelsen af ​​vand, hvilket giver ekstra sikkerhed og hjælper køreren i regnvejr.           

Silent Sidewall-teknologi. Mere kørekomfort. En unik kombination af sammensætning og det strukturelle design. Den specielle zone på dækkets side hjælper med at filtrere støj og vibrationer fra vejoverfladen, hvilket reducerer støjen inde i køretøjet.

Download produktbilleder og videoer

* Vinterdæksundersøgelsen 2019. Dataene er baseret på en online panelundersøgelse foretaget i perioden fra december 2018 til januar 2019 af Nokian Tyres i samarbejde med YouGov forskningsvirksomhed. Undersøgelsen blev gennemført i fem lande (Tyskland, Frankrig, Italien, Polen og Tjekkiet) med 500-2.000 respondenter i hvert land.

Kontakter:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, 
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, 
[email protected]