Mere luft i dine vinterdæk

Temperaturen har en væsentlig indvirkning på dæktrykket. Til sommerdæk anbefaler vi at bruge køretøjsproducentens anbefalede dæktryk. Vinterdæk bør pumpes op til 0,2 bar over det anbefalede tryk for sommerdæk. Temperaturen i en varm garage kan være op til 30 ˚C højere end udetemperaturen. Hvis dæktrykket måles indendørs, er det for lavt til udetemperaturer.

Eksempel: Temperaturen i garagen er +20 ˚C, mens udetemperaturen er -10˚ C. Hvis dæktrykket justeres i garagen, skal dæktrykket være 30 kPa (0,3 bar) højere end den anbefalede værdi for at sikre et korrekt dæktryk udendørs.

Bedre sikkerhed og længere levetid

Du bør ikke alene sikre, at dæktrykket er korrekt, du skal også sørge for, at dæk med retningsbestemt mønster er monteret korrekt på bilen. Pilen på sidevæggen angiver rotationsretningen.

For at forlænge dækkenes levetid kan du flytte for- og bagdæk fra den ene aksel til den anden for hver 5.000-10.000 kilometer. På den måde slides dækkene jævnt, og forskellen i slitage bliver mindre.

Dæk mærket M+S (beregnet til vinterbrug) skal køres forsigtigt til. De første 500 kilometer bør du undgå pludselige accelerationer og opbremsninger. Hvis dækkene køres forsigtigt til, holder piggene længere: Piggene trykkes ordentligt på plads og bliver siddende på dækkene.