tor juli 18 03:44 2019 I kategori Virksomhedsnyheder

Nyd din autocamper-ferie, en tung last kræver de bedste dæk

Ikke alle turister ønsker at tage på ferie til de travle storbyer og dyre hoteller: mange foretrækker camping. Dets popularitet er steget i de seneste år, for eksempel i Tyskland, Tjekkiet og Polen. For fuldt ud at nyde din campingferie skal du sørge for, at dækkene passer godt til bilen: jo tungere belastningen er, desto mere er der krævet af dækkene. For en tur med ro i sindet er vedligeholdte dæk et nøgleord.

Populariteten af campingvogne, autocampere, modificerede varevogne eller mobilhomes er konstant stigende. For eksempel i Tyskland var der ifølge den seneste statistik fra det centrale køretøjsregister 532.687 campingvogne og autocampere registreret pr. 1. januar 2019. Derfor tøver producenterne heller ikke med at udvikle mere raffinerede og mere luksuriøse modeller.

Autocampere er tunge og endnu tungere, når de er fuldt pakket til sommerferien. Dæk monteret på disse køretøjer skal ikke kun holde til den høje vægt af flere tons, men de bør også tilbyde holdbarhed på alle typer terræn, lige fra en almindelig asfaltoverflade til grusede adgangsveje til en romantisk strand eller skovstier. Før du tager på den næste biltur med din campingvogn eller i din autocamper, så glem ikke at kontrollere dine dæk - deres alder, slitage og korrekte dæktryk. Højere dæktryk forbedrer køretøjets stabilitet og reducerer varmegenerationen i dækkene. Dette gør køretøjet nemmere at styre og forbedre dækenes holdbarhed.

"Dine dæk bør kunne leve op til de forhold der er på de steder, hvor du tager på ferie. Så husk f.eks. Hastigheds- eller belastningsindekserne," siger Martin Dražík, produktchef for Nokian Tyres Europa.

Holdbare dæk er et must på autocampere for at sikre, at din rejse er sikker og at du kan have ro i sindet. Nokian Tyres' van og autocamper dæk har Aramid Sidewall Teknologien. Dækkene har deres sider forstærket med ekstra hårde Aramid fibre, der giver ekstrem holdbarhed og sikkerhed under alle forhold.

"Takket være Aramid Teknologien er der nu garanteret modstandsdygtighed også i terræn. De Aramid fibre, der tilsættes gummiforbindelsen, styrker dækkets sider og øger dermed holdbarheden mht. til punkteringer og den skadelige virkning af skarpe sten, trærødder, huller eller kantstene, hvilket ellers ville kunne skade dækkene. Det samme materiale anvendes inden for luft- og forsvarsindustrien," tilføjer Martin Dražík.

Førsteklasses holdbarhed til varevogne og campister

Det populære sommerdæk Nokian cLine Van med Aramid-forstærkede dæksider giver stabilitet, unik holdbarhed og sikkerhed til krævende brug. Sikkerheden af de komfortable og stærke dæk maksimeres af en speciel Clinch-gummiforbindelse, som fleksibelt presser mod bunden af fælgen, hvilket gør bæreområdet mere holdbart ved tung materialetransport. Denne innovation minimerer også køretøjets kabinestøj. Dækkets centrale ribbe stabiliseres af et bølgespor, hvilket reducerer faren for akvaplaning under pludselig sommerregn og hjælper dækket med at beholde dets form og modstå slid. Dækket har for nylig scoret en 4. plads i den tyske ADAC 2019 sommerdækstest. Det er blevet rost for sit gode brændstofforbrug og sin slidstyrke.

Det robuste sommerdæk – Nokian cLineCargo er designet til tunge køretøjer og giver fremragende håndtering selv med fuld belastning. Den anvendte Aramid-teknologi og den specielle Clinch-gummiforbindelse med en række stabiliserings- og understøtningselementer sikrer, at dækket er ekstremt holdbart, selv ved højere hjulbelastninger til varevogne og lettere lastbiler. Det er ideelt til professionel brug. Promobil, det tyske bilmagasin, tildelte Nokian cLine Cargo den 2. plads i 2019 ved deres sommerdækstest. Dækket blev beskrevet som "fremragende og absolut ubesejret på tør vej, med kort bremselængde under tørre forhold og meget høj kørestabilitet ved test af baneskifte". Det blev også rost for meget sikker håndtering under tørre forhold.

Det højtydende altvejrsdæk – Nokian Weatherproof C – er usædvanligt holdbart og garanterer et ensartet slidmønster. Det kører også meget godt i sjap og på sne. Nokian Weatherproof C har forskellige slidbanemodeller til større køretøjer og lettere belastninger. Det symmetriske pilformede slidbanemønster (Nokian Weatherproof C Cargo) til varevogne sikrer et godt greb på våde og snedækkede overflader. Til lettere varevogne reducerer det tilpassede asymmetriske slidbanemønster (Nokian Weatherproof C Van) risikoen for akvaplaning og øger komforten. Selvfølgelig benytter dækket sig af Aramid-teknologien.

En endnu større komfort med Aramid-garantien og Tilfredshedsløftet

Selvom dæk til varevogne, lette lastbiler og autocampere fra Nokian Tyres er usædvanligt modstandsdygtige, kan livet føre til uventede situationer. Derfor tilbyder Nokian Tyres sine kunder Nokian Tyres Aramid-garantien, der dækker skader på dækkenes sider som følge af normal brug. Nokian Tyres tilbyder også et Tilfredshedsløfte. Hvis en kunde ikke er tilfreds, af en eller anden grund, med sine nye dæk, kan han bytte dem til et andet sæt dæk inden for 14 dage efter købet. Disse Nokian Tyres garantier tilbydes hos udvalgte forhandlere.

Dæktips til ubekymret sommerkørsel

  • Udskift dæk, der har været i brug i mere end 6 år, selvom der stadig er slidbanedybde tilbage.
  • Vælg sommerdæk af høj kvalitet. De varer længere og har bedre egenskaber. Du kan finde hjælp til at vælge dine foretrukne dæk ved at kigge på dæktests i motorblade og EU-dækmærkater.
  • Kontroller dæktrykket. Det korrekte dæktryk forbedrer sikkerheden, forlænger dækkets levetid og reducerer brændstofforbruget. Du bør kontrollere dit dæktryk hver tredje uge og når du skal afsted på en længere tur. Ved fuldt belastet kørsel, skal du øge dæktrykket i henhold til vejledningen. Husk også at kontrollere dæktrykket på dit reservedæk. Kontroller dæktrykket, når dækkene er kolde.
  • Kontroller dækkets rilledybde et par gange i løbet af en sommer. Bilister der kører meget bør gøre dette oftere. Den anbefalede minimale slidbanedybde er 4 millimeter, selvom loven tillader en lavere værdi.
  • Forøg dækkens levetid ved at skifte dem mellem for- og bagaksel, når forskellen i rilledybden på slidbanemønsteret overstiger 2 millimeter.

 

Læs mere om testsucceser opnået i de europæiske sommerdækstests 2019

Download billeder

 

Kontakter:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres udvikler og producerer førsteklassesdæk til kunder, der værdsætter sikkerhed og bæredygtighed. Inspireret af vores skandinaviske arv, fremstiller vi innovative produkter til personbiler, lastbiler og tunge maskiner, der giver dig ro i sindet under alle køreforhold. Vores kæde Vianor tilbyder dæk- og bilservice. I 2018 var selskabets nettoomsætning på 1,6 mia. EUR, og vi beskæftigede ca. 4.800 mennesker. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq i Helsinki. Yderligere information: www.nokiantyres.dk