tor juli 4 01:56 2019 I kategori Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres bygger en oval højhastigheds-testbane imellem de spanske marker – bygningen af det nye testcenter går efter tidsplanen

Nokian Tyres, den 4. juli 2019 - Nokian Tyres' nye testcenter i Spanien muliggør test af sommer-, heltårs- og vinterdæk året rundt, og testbanen vil være klar til brug i 2020. Den samlede investering er anslået til 60 mio. EUR.

Hvor der engang stod en gullig linje af mange små marker, ses nu det imponerende syn af forskellige testbaner der tager form. På trods af den kraftige regn i påsken, fortsætter byggeprojektet af Nokian Tyres' nye testcenter i Spanien efter tidsplanen.

Sandsynligvis er det mest imponerende den ovale testbane med skrånende kurver. Den mere end 7 kilometer lange ovale testbane begynder at tage form, og et team fra Tyskland, der er specialiseret i konstruktionen af skrånende ovale testkurver, arbejder for tiden på topografien og de øvre lag af testbanen.

Det 300 hektar store område ligger i Santa Cruz de la Zarza, en lille by cirka en times kørsel syd for den spanske hovedstad Madrid.

"Testcentret i Spanien er den største enkeltinvestering inden for tests, som virksomheden har gjort i sin historie. Det vil forbedre vores chancer for at producere passende produkter til vækstmarkederne i overensstemmelse med vores strategi. Det understøtter også arbejdet, med at investere i forskning og udvikling af alle vores produkter,” siger Juha Pirhonen, vicepræsident for Tire Technologies.

Hovedfokusset ligger på sommer- og heltårsdæk samt dæk med en høj hastighedsklassifikation. De er særligt efterspurgte på Nokian Tyres vækstmarkeder i Centraleuropa og Nordamerika, hvor virksomheden snart åbner en ny fabrik. Et andet fokusområde i testcentret er at udvikle hvert produkts sikkerhedsmæssige egenskaber året rundt.

Testning spiller en afgørende rolle for udviklingen af sikre dæk

Det meste af det forberedende arbejde for mere end 10 testbaner i det nye testcenter er nu klar: Jordens øverste lag er blevet fjernet, og maskinerne er gået i gang med testbanerne. Den næste fase vil blive det grundige arbejde med at lægge asfalt, som for de fleste baners vedkommende vil blive færdiggjort i løbet af 2020.

Byggearbejdet på den ovale bane er det mest komplicerede: Skråningen på den sydlige kurve og jordarbejdet er færdigt. Det næste skridt er finprofileringen og lægning af det første lag asfalt. Når den står færdig, muliggør den ovale bane at teste dæk med hastigheder på op til 300 km / t.

Det nye testcenter bliver Nokian Tyres tredje. Det supplerer virksomhedens eksisterende dæktestsnetværk, der består af et 700 hektar stort testanlæg i Ivalo, Finland, til test af vinterdæk og et testanlæg nær det finske hovedkvarter i Nokia.

Bæredygtig tilgang: udforskningen af nye miljøvenlige råvarer

Et af udviklingsområderne for Nokian Tyres er guayule-planten, et muligt råmateriale til dæk. Nokian Tyres deltager i dyrkelsen og studerer det sammen med de lokale universiteter og samarbejdspartnere som en mulig kilde til højkvalitets naturgummi. Plantagen forvaltes af lokale landmænd.

Virksomheden er også blevet protektor for 25 hektar jord til beskyttelse af dyrelivet. Dette omfatter opførelsen af reder til høge og ugler og konstruktionen af vandelementer til fugle, der vil blive overvåget i løbet af de næste 3 år. Også egetræer og andre træer vil blive plantet på stedet.

Link til video: https://youtu.be/RKqOs72aus0

 

Kontakter:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres udvikler og producerer førsteklassesdæk til kunder, der værdsætter sikkerhed og bæredygtighed. Inspireret af vores skandinaviske arv, fremstiller vi innovative produkter til personbiler, lastbiler og tunge maskiner, der giver dig ro i sindet under alle køreforhold. Vores kæde Vianor tilbyder dæk- og bilservice. I 2018 var selskabets nettoomsætning på 1,6 mia. EUR, og vi beskæftigede ca. 4.800 mennesker. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq i Helsinki. Yderligere information: www.nokiantyres.dk