man august 5 03:14 2019 I kategori Virksomhedsnyheder

Kørsel i sommerferien: ”Motorvejen er ikke altid den bedste vej”

Det er sjovt at holde ferie. For mange af os er ferie ensbetydende med at køre for at finde roen og sommeren for eksempel i et sommerhus, besøge attraktionerne i nærliggende byer eller endda tage en biltur til et andet land. En erfaren professionel fra den bedste dækproducent, Nokian Tyres, fortæller os, hvordan vi gør rejsen mere komfortabel og sikker.

En proaktiv holdning og forberedelse kan sikre en vellykket sommerrejse. At tage afsted direkte efter en arbejdsuge i en fuldt pakket bil kan ødelægge ferieånden og gøre alle trætte og vrede. Martin Dražík, produktchef for Nokian Tyres Europa, anbefaler en afslappet tilgang.

– Tid bliver mindre vigtig i ferien. Motorvejen er ikke altid den bedste vej; At tage sidevejene kan nogle gange være en god idé. Ved at bruge syv timer på en seks timers strækning, kan du nå at få meget mere af sommeren med, end når du kun kører på motorvejen, siger han.

Hvis tidsplanen tillader det, bør du også holde pauser. Pauserne kan være et mål i sig selv, men det er også vigtigt med forfriskninger. Når du rejser med børn og unge i skolealderen, kan du bede dem om at finde et godt sted at holde pause.

– Hvis I tager en overnatning undervejs, hvor vil børnene gerne tilbringe en dag? Internettet er med sikkerhed fuld af gode ideer, foreslår Dražík.

Varme slider på batteriet

Du bør tage din bil til service i god tid før rejsen. Som minimum bør du kontrollere batteriets tilstand.

– Varmt vejr er en stor belastning for batteriet, og dine børn bruger som regel meget strøm med diverse medbragte elektronik og opladere, siger Dražík.

Du bør udskifte luftfiltrene hvert år og få din aircondition serviceret mindst en gang hvert andet år. Føreren, passagererne og diverse kæledyr vil alle sætte pris på en behagelig indendørstemperatur.

Tjek dine dæk inden turen

Du bør som minimum kontrollere dine dæk for to ting: det korrekte dæktryk og tilstrækkelig slidbanedybde. Slidbanedybden er især vigtig ved regn. Når himlen pludseligt åbner sig og nedbøren rammer vejoverfladen, kan slidte dæk måske ikke fjerne tilstrækkelig vand mellem vejen og dækkene, hvilket forårsager akvaplaning. Et sikkert dæk har mindst 4 millimeter slidbane tilbage.

Du kan tjekke dit dæktryk på en tankstation eller ved en dækforhandler. På en ferietur vil din bil normalt blive fyldt med mennesker og bagage, så du bør justere dit dæktryk til fuldt belastningstryk. Dette kan findes i bilens brugermanual. Det korrekte dæktryk reducerer brændstofforbruget, forlænger dækkernes levetid og gør kørslen mere sikker.

Martin Dražík deler også et nyttigt råd, han lærte fra sin egen bedstefar: Når du ankommer, skal du altid parkere din bil med næsen pegende udad.

– På denne måde kan du køre af sted med det samme, for eksempel hvis der skulle opstå noget inde i bilen, og du fx hurtigt skal på hospitalet. Bilen skal jo alligevel vendes på et eller andet tidspunkt, så hvorfor ikke med det samme.

Sommerferie tjekliste:

  1. Få din bil serviceret i god tid

Hvis du bestiller dit service eller tjek i god tid, kan du vælge et passende tidspunkt. Det er også en god ide at planlægge at få regningen for servicet eller købet af nye dæk i en anden måned end feriemåneden. Vianor servicecentre tilbyder f.eks. betaling i rater.

  1. Sørg for, at dine dæk er sikre

Sørg for, at du har det rigtige dæktryk - også på reservehjulet. Hvis du har glemt at stramme møtrikkerne ved dækskiftet, bør du gøre det nu. Du bør også kontrollere, at bilen ikke trækker skævt for at undgå, at dine dæk slides ujævnt og for hurtigt.

  1. Vask bilen indvendigt og udvendigt

Tag unødvendige ting ud, og vask bilen både indvendigt og udvendigt. Kontroller, at der ikke er nogen stenslag på forruden, der skal repareres. Den bedste måde at rengøre forrudens inderside på er med glasrens og en filtklud. Eventuelle døde fluer på ydersiden skal hurtigt fjernes, før solen bager dem fast i glasset.

  1. Vær forberedt på overraskelser

For at forberede dig på nødsituationer bør du opbevare et førstehjælpskit bestående af drikkevand og en power bank til din mobiltelefon. Det er en god ide at downloade appen "112" på din telefon, før du tager afsted.

  1. Vær opmærksom, når du kører

Når du har holdt en pause, skal du altid sørge for, at du har alle dine passagerer med i bilen - såvel som alles mobiltelefoner, tegnebøger og solbriller. Hvis det er muligt, bør I skiftes til at køre.

 

Flere tips til kørsel og sommerdæk

Download billeder

 

Kontakter:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres udvikler og producerer førsteklassesdæk til kunder, der værdsætter sikkerhed og bæredygtighed. Inspireret af vores skandinaviske arv, fremstiller vi innovative produkter til personbiler, lastbiler og tunge maskiner, der giver dig ro i sindet under alle køreforhold. Vores kæde Vianor tilbyder dæk- og bilservice. I 2018 var selskabets nettoomsætning på 1,6 mia. EUR, og vi beskæftigede ca. 4.800 mennesker. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq i Helsinki. Yderligere information: www.nokiantyres.dk