1. FAQ/
  2. Dækvedligeholdelse og skifte/
  3. Dækkenes tilstand

Dækkenes tilstand

Sorter efter

6 artikler

Vi anbefaler at skifte alle dækkene samtidig. I nogle tilfælde kan to dæk skiftes: begge fordæk eller begge bagdæk. I disse tilfælde skal de nye dæk være af samme mærke og model som de gamle dæk for at give sikkerhed og manøvredygtighed.

Selv om loven ikke definerer dæks levetid eller fastsætter fremstillingsdatoer, kan dæk kun betragtes og sælges som "nye", hvis de er blevet fremstillet inden for de sidste fem år. Dækkets anbefalede levetid er seks år, og den anbefalede maksimale totale alder på et dæk er 10 år.

Kontakt straks en dækspecialist, hvis dækket bliver fladt, når det er i brug, eller hvis du mærker ydre skader på slidbanen eller siderne af dækket, såsom punkteringer, revner, skrabninger eller ujævnt slid.

Faktorerne for slitage omfatter lavt dæktryk i forhold til køretøjets vægt eller belastning, forkerte sporing og slidte eller defekte støddæmpere. Kørestilen spiller også en stor rolle - hårde opbremsninger og acceleration, skarpe sving med for hurtig fart, har alle en indvirkning. Forhjulstrukne kø…