ons marts 11 08:00 2020 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Ro i sindet på vinterveje: Det nye Nokian Snowproof P – pålidelig ydelse til den centraleuropæiske vinter

Den skandinaviske dækproducent Nokian Tyres introducerer et nyt UHP-dæk til den centraleuropæiske vinter. Det nye Nokian Snowproof P er designet til at give ro i sindet for personbilschauffører. Det er en sporty og moderne kombination af den bedste håndtering og pålideligt vintergreb – lige hvad du har brug for ved pludselige baneskifte og sjappede sideveje. Nokian Tyres' nye Alpine Performance-koncept sikrer førsteklasses sikkerhed til daglig kørsel med avanceret trækkraft, kortere bremselængde og sikkerhed gennem svingene. 

Ifølge Nokian Tyres forbrugerundersøgelse anså næsten 60 % af bilisterne i Centraleuropa specialdesignede vinterdæk som det vigtigste sikkerhedsudstyr i vintermånederne. Næsten 70 % af de adspurgte mente, at dækkets greb og håndtering under vinterforhold var de vigtigste egenskaber, mens sikkerhed i ekstreme situationer som på snedækkede veje og dækkets greb på sjap kom med i top tre. Blandt bilejere af højtydende biler, er greb på tørre veje, præcis håndtering ved høje hastigheder og kørekomfort særligt værdsat. * 

- Sikkerhed og afbalancerede køreegenskaber er altid hovedprincippet i vores udviklingsfilosofi. Vores mission er at gøre din rejse sikker og forudsigelig, hver vinterdag. Da vi udviklede vores nye Ultra High Performance vinterprodukt, blev der særlig lagt vægt på at forbedre grebet på snedækkede og våde veje, siger Marko Rantonen, udviklingschef hos Nokian Tyres. 

Med introduktion af et nyt UHP-vinterdæk ses en naturlig fortsættelse af udviklingen af Nokian Tyres’ udvalg af vinterdæk på det centraleuropæiske marked. Nokian Snowproof P udbydes i hastighedskategorierne H (210 km / t), V (240 km / t) og W (270 km / t), og dets omfattende udvalg dækker over 55 produkter fra 17 til 21 tommer. Det nye Nokian Snowproof P vil være tilgængeligt for forbrugerne til efteråret 2020. Nokian Tyres alsidige vinterdæks serie til personbiler og SUV'er inkluderer også Nokian Snowproof, Nokian WR D4 og Nokian WR SUV 4. Det omfattende sortiment til moderne bilmodeller indeholder næsten 200 størrelsesvarianter. 

Nokian Snowproof P er udviklet af Nokian Tyres, verdens nordligste dækproducent og opfinderen af ​​vinterdækket. Virksomheden har over hundrede vinter sikkerhedspatenter og er blandt verdens førende inden for sikkerhed og bæredygtighed. 

Alpin Performance  præcis kørefornemmelse og avanceret vintergreb 

Uventede ændringer i vintervejret er almindeligt nu til dags i hele Europa. Ekstremer bliver mere typiske; lige fra milde, ikke eksisterende vintre til uventet snefald og iskold regn. Vejforholdene kan blive farlige natten over, da vandet og sjappet fryser, hvilket gør sidevejene glatte og usikre. 

Selvom vejret kan være uforudsigeligt, bør dine dæk ikke være det. Det nye Alpine Performance-koncept, der bruges i Nokian Snowproof P, giver en enestående kombination af pålideligt vintergreb og giver forudsigelig og afbalanceret kørefornemmelse. Konceptet består af et optimeret slidbanemønster kombineret med specielt skræddersyede, tætte lameller og den nye Alpine Performance-forbindelse. 

Den største ændring sammenlignet med den tidligere model Nokian WR A4 kan ses i slidbanemønsteret. Skift fra det asymmetriske slidbanemønster til et retningsbestemt og symmetrisk slidbanemønster sikrer den forudsigelige og kontrollerede opførsel under alle forhold og forbedrer dækkets samlede sikkerhed. 

Det nye slidbanemønster med skræddersyede side- og langsgående riller giver dækket mulighed for at maksimere kontaktområdet mellem dækket og vejen, hvilket forbedrer grebet og den meget nødvendige styringspræcision. Den optimerede kontaktflade sikrer et jævnt slid på vejene, mens den nye Slidbaneblokke Supportmatrix giver logisk håndtering. Dækket giver stabil vejfornemmelse og hurtig styringsfeedback både ved høje hastigheder og under hårde vinterforhold. 

- Det kan være en udfordring at skifte baner på sjappede motorveje eller indflette i travl trafik fra et overiset vejkryds. I tråd med vores produktudviklingsfilosofi maksimerer det nye Nokian Snowproof P sikkerheden under alle køreforhold og forbliver kontrolleret og pålideligt ved grebsgrænsen. Vores nye Alpine Performance-koncept er specielt udviklet til at tilbyde en afbalanceret køreoplevelse på tørre motorveje, sjappede gader og ved snedækkede bjergkørsler. Det giver det tiltrængte greb og kontrol til inspirerende kørsel og varierende vinterforhold, forklarer Rantonen. 

Sikkert i sjap 

Nokian Snowproof P dækker alle slags vintervejrsforhold, det tilbyder pålidelig ydelse på våde, sjappede og snedækkede veje. Eaf de vanskeligste forhold at håndtere er sjap, især når det opstår mellem banerne på en travl motorvej. Den nye slidbane er designet til at forhindre den farlige sjap-planing med tætte lameller og forbundne riller, der effektivt fjerner vand og sjap mellem dækket og vejen. De polerede riller fremskynder også fjernelsen af ​​vand, giver ekstra sikkerhed og hjælper bilisten i regnen, mens de giver dækket et poleret, stilfuldt udseende. 

For yderligere at forbedre dækkets vådegenskaber er den nye Alpine Performance gummiforbindelse designet til at håndtere et bredt temperaturområde. Mens det kører gennem de krævende og kolde vinterdage, er Nokian Snowproof P stabilt også ved mildere vejr. Denne nye skræddersyede slidbaneforbindelse øger vådgrebet uden at gå på kompromis med dækkets vinteregenskaber. På grund af sin let-rullende slidbanemodel og avancerede slidbane, har det sporty Nokian Snowproof P lav rullemodstand såvel som fremragende slidstyrke under forskellige forhold. 

De mangesidige Snow Claws (snekløer) mellem slidbaneblokkene og sideområderne giver et afbalanceret greb på is og sne, især når du bremser og accelererer. Bremse- og accelerationsforstærkere på slidbaneblokkene gør deres del for at forbedre det langsgående greb. 

Alsidige tests for ekstrem sikkerhed 

De forbedrede sne- og sjapgrebsegenskaber af Nokian Snowproof P er resultatet af over fire års udvikling. Forskningen viser, at sjap er et af vinterens farligste og mest frygtede elementer. Kombinationen af ​​smeltende sne, vandpytter på vejoverfladen og potentiel is er farlig selv for en meget rutineret kører. Den unikke sjap-planing testmetode, der er tilgængelig på Nokia-testbaner, muliggjorde den langsigtede udvikling af sjap-egenskaberne. 

Slidbanemønstre, strukturer og gummiforbindelser repræsenterer finsk avanceret ekspertise, og de har krævet tusinder af timers computermodellering, laboratoriesammenligninger og autentiske tests under forskellige forhold. Udviklingen omfattede afprøvning ved Laplands arktiske forhold på Nokian Tyres eget White Hell-testcenter i Ivalo, Finland. Foruden at kunne klare kold vinter med is og sne blev det nye produkts våd og tørre egenskaber også finjusteret på flere centraleuropæiske testbaner i Tyskland, Østrig og Spanien. 

Nokian Snowproof P – Ro i sindet på vinterveje  

  • Stabil ydeevne med højkvalitetsvintergreb 
  • Pålidelig og præcis håndtering ved høje hastigheder 
  • Lav rullemodstand sparer brændstof og skåner miljøet 

Hovedinnovationer: 
 
Det alpine Performance-koncept. Fremragende vintergreb og pålidelig håndtering. Det optimerede slidbanemønster gør det muligt for dækket at maksimere kontaktfladen mellem dækket og vejen, hvilket forbedrer vintergrebet, logisk håndtering og styringspræcision. De skræddersyede lameller sikrer fremragende sideværts og langsgående greb, der giver sikker og kontrolleret kørsel. Den alpine Performance-forbindelse takler de kolde vinterforhold, mens den tilbyder fremragende ydelse ved mildere vejr over et bredt temperaturområde. Den nye slidbaneforbindelse øger vådgrebet uden at gå på kompromis med vinteregenskaberne. Lav rullemodstand gør, at det kører let, mens du sparer brændstof og skåner miljøet. 

Snow Claws: afbalanceret greb på is og sne. Snekløerne griber effektivt på overfladen, når de kører på blød sne, hvilket giver greb i højeste klasse, når man bremser og accelererer. 

Bremser og accelerationsforstærkere: specielt designet til at forbedre grebet på sne. Forstærkernes skarpe, sav tak lignende mønster forbedrer det langsgående greb, der er nødvendigt ved bremsning og acceleration. 

De skræddersyede riller hjælper med sjap- og akvaplanings modstandsdygtighed. De skræddersyede riller fremskynder fjernelsen af sjap og vand ved effektivt at opbevare vandet og hurtigt føre det væk fra dækket og køreoverfladen. De polerede riller fremskynder også fjernelse af vand, hvilket giver ekstra sikkerhed og hjælper bilisten i regn. 

Slidbaneblokke supportmatrix tilbyder stabil og logisk håndtering. Dækket forbliver stabilt og let at kontrollere både ved høje hastigheder og under hårde vinterforhold.  

Download produktbilleder og videoer 

*Vinterdæks undersøgelsen fra 2019. Dataene er baseret på en online panelundersøgelse foretaget i december 2018 - januar 2019 af Nokian Tyres i samarbejde med YouGov-forskningsfirmaet. Undersøgelsen blev gennemført i fem lande (Tyskland, Frankrig, Italien, Polen og Tjekkiet) med 500-2.000 respondenter fra hvert land. 

Yderligere information 

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,  
[email protected] 

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,  
[email protected]