tor februar 28 02:23 2019 I kategori Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres steg til Silver Class i RobecoSAMs vurdering af bæredygtige virksomheder

Nokian Tyres er igen blevet udpeget som en af verdens mest bæredygtige virksomheder. Virksomheden modtog Silver Class-udmærkelsen i RobecoSAM Sustainability Yearbook 2019, som blev offentliggjort i februar. RobecoSAM er ekspert indenfor bæredygtighed, og deres årlige vurdering anses for at være en særlig pålidelig og omfattende rapport om, hvordan bæredygtighed implementeres i virksomheder over hele verden.

Nokian Tyres var en af to finske virksomheder og den eneste virksomhed inden for bildelssektionen, der opnåede udmærkelse i sølvklassen. Sidste år modtog Nokian Tyres bronzeklasse-udmærkelsen. Der var 39 virksomheder der deltog inden for bildelssektionen, så anerkendelsen fungerer som et værdifuldt benchmark i branchen.

"Vi er glade for at se vores indsats på forskellige områder indenfor bæredygtighed bærer frugt. Vi er forpligtet til at sætte langsigtede mål, og disse anerkendelser opfordrer os til at fortsætte det gode arbejde," siger Teppo Huovila, Vice President for Kvalitet og Bæredygtighed hos Nokian Tyres.

Dette er hvad vi er stolte af:

8 % LAVERE RULLEMODSTAND

Vi har formået at reducere rullemodstanden på vores dæk i gennemsnit med 8 % mellem 2013-2018. Den gennemsnitlige 8 % reduktion af rullemodstanden for vores dæk, der sælges i 2018, reducerer CO2-emissionen hvert år med så meget som 65.000 personbilers emissioner årligt.

ELIMINERER SUNDHEDSFARER

Nokian Tyres har været en banebryder inden for elimineringen af mulige sundhedsfarer ved råvarerne. Vi var de første i vores industri til at opgive brugen af højtaromatiske olier. Vi bruger vedvarende råmaterialer som rapsolie til vinterdæk og fyrretræsolie til sommerdæk og søger aktivt efter nye råmaterialer.

SOLENERGI

Vi har installeret solpaneler på vores dæklager i Vermont, USA. Solpaneler genererer vedvarende og ren energi til at drive distributionslageret.

RobecoSAMs årlige Corporate Sustainability Assessment fokuserer på økonomiske, materielle faktorer, der påvirker virksomhedens kerneværdier. Faktorer som virksomhedens evne til at forny sig, tiltrække og fastholde talent eller øge dens operationelle økoeffektivitet er relevant for investorer, da de påvirker virksomhedens konkurrenceevne og langsigtede økonomiske resultater.

I forbindelse med Sustainability Yearbook 2019 evaluerede RobecoSAM mere end 2.600 børsnoterede virksomheder baseret på oplysninger fra 2018.

RobecoSAMs bildelssektionen kan ses her. (Https://yearbook.robecosam.com/fileadmin/Files/Industries/Auto_Components.pdf)

Download billeder: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Kontakter:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram