tir oktober 8 12:49 2019 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres Intuitu – det digitale dækovervågningssystem, for at du får mere ud af dine dæk

Bilerne, vi kører i og arbejder med, bliver stadig mere digitale – fra vognparksstyring og fjerndiagnostik til datadrevet logistik, autonome køretøjer, IoT og meget mere. Men selvom dækkene er en afgørende faktor for en sikker, effektiv og økonomisk drift, har indsamlingen af digitale realtidsdata ikke været udnyttet godt nok. Den nye Nokian Tyres Intuitu-løsning gør det nemt og enkelt at bruge disse data, så du kan få mere ud af dækkene, mens du bekymrer dig mindre.

Som banebryder inden for specialdæk har Nokian Tyres taget det første skridt imod digital, realtids dækstyring. Nokian Tyres Intuitu kombinerer sensorudstyrede smarte dæk med en mobil applikation, der registrerer sensordataene fra dækkene, og holder brugeren informeret om det aktuelle dæktryk og temperaturdata. ”Vi har haft til formål at gøre systemet plug & play,” siger Toni Silfverberg, chef for salg og marketing hos Nokian Tyres. ”Du køber bare dækkene, installerer applikationen, og du er klar til at køre.” Systemet vil først være tilgængeligt for landbrugsdæk og dæk til transportbranchen, men Nokian Tyres' mål er at udvide digitaliseringen til hele det kommercielle dækprogram.

Trådløs kommunikation

Internet of Things (IoT), også kendt som det industrielle internet, har allerede revolutioneret mange brancher såsom monteringsarbejde og måleraflæsning. Ideen bag IoT er små, uafhængige sensorer, der bruger lidt strøm og kan kommunikere i netværk, sende identifikations- og sensordata, der kan registreres. Nokian Tyres Intuitu er baseret på IoT sensorer installeret på dækkene. Den første version af sensorerne sender dæktryk- og temperaturdata, der overføres til applikationen, der kører på en mobilenhed og cloud-baseret datalagring. Systemet kræver ingen modifikationer af selve køretøjet – kun dæk med sensorer og mobilapplikationen.

Hvorfor gå digital?

I en verden med professionelle dækbrugere er der mange områder, hvor man kan have fordel af data i realtid. ”Den første og mest indlysende er slutbrugerens arbejdsdag,” giver Silfverberg som et eksempel. ”Programmet giver brugerne ro i sindet ved at informere om dæktrykket og temperaturen, hjælpe med at forhindre dækskader og advare om mulige afvigelser. At holde dækkene i god stand holder maskinen i drift, minimerer driftsstop og andre skaderelaterede omkostninger.”

På forretningsniveauet leverer Nokian Tyres Intuitu data for at støtte effektiv beslutningstagning og overvågning af hele vognparken. ”Chefen for vognparken ønsker at holde alt i gang med minimal uventet nedetid og maksimal sikkerhed og rentabilitet,” siger Silfverberg. Nokian Tyres Intuitu tilbyder ro i sindet ved at vise klare data, der kan bruges til forebyggende vedligeholdelse.

Udvidet garanti

Da Nokian Tyres Intuitu kan hjælpe med at forhindre dækskader ved at hjælpe med at sikre, at driftsparametrene altid er optimale, vil Nokian Tyres tilbyde en udvidet garanti for de mobile app-brugere, der registrerer deres dæk. ”Hvis du registrerer dine dæk hos Nokian Tyres Intuitu, får du et ekstra års garanti – hvilket er en god aftale,” siger Toni Silfverberg.

Bæredygtighed via information

At forbedre landbruget og logistikbranchens effektivitet er ikke kun en god forretning. Med de globale udfordringer så som at brødføde den voksende befolkning med det samme areal landbrugsjord og behovet for at reducere CO2-emissioner, tæller hvert skridt fremad. ”Det optimale dæktryk forhindrer skader på jorden, hvilket kan forøge mængden af afgrøder,” siger Silfverberg. ”Det er også knyttet til dækkets rullemodstand, som har en direkte effekt på brændstofforbruget.”

Fra vision til virkelighed

Nokian Tyres Intuitu præsenteres på Agritechnica-messen i november 2019, og produktet vil være kommercielt tilgængeligt i 2020. ”De første kommercielle dæk, der sælges med Nokian Tyres Intuitu-sensorer, er til landbruget,” afslører Toni Silfverberg. ”Så den første målgruppe er sandsynligvis små til mellemstore entreprenører og landbrugsvirksomheder.”

Forbedringer uden grænser

Som med ethvert digitalt produkt er der en køreplan for flere funktioner og udvidet funktionalitet. For eksempel er slitagemåling og integration af Nokian Tyres Intuitu med maskinens egen software en del af fremtidsvisionen. ”I fremtiden vil der være en separat dækdatasektion på en traktor- eller skovbrugsmaskines informationsskærm, der giver vigtige data både til operatøren og chefen for vognparken,” siger Silfverberg.

En ny måde at tænke på

Selvom Nokian Tyres Intuitu er det første skridt mod større muligheder, giver det allerede nyttige data til hjælp af vognparkens vedligeholdelse, beslutningstagning og få det bedste kilometertal ud af dine dækinvesteringer. Men den største ændring er den nye måde at tænke på.

"Mange mennesker ser stadig dæk som 'bare' dæk – et stykke gummi mellem din maskine og jorden," påpeger Silfverberg. ”Med Nokian Tyres Intuitu er dine dæk ikke længere bare et stykke ligegyldigt gummi, men smarte, aktive komponenter, som de med rette bør være.”

 

NOKIAN TYRES INTUITU – DET ER EN DIGITAL REJSE

 

Mere information og fotos:

www.nokiantyres.com/intuitu

Fotos og pressematerialer: www.nokiantyres.com/intuituPR

Virksomhedens hjemmeside: www.nokiantyres.com/heavy

 

Kontakter:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

Toni Silfverberg, chef for salg og marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd, +358 10 401 7854
[email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres udvikler og producerer førsteklassesdæk til kunder, der værdsætter sikkerhed og bæredygtighed. Inspireret af vores skandinaviske arv, fremstiller vi innovative produkter til personbiler, lastbiler og tunge maskiner, der giver dig ro i sindet under alle køreforhold. Vores kæde Vianor tilbyder dæk- og bilservice. I 2018 var selskabets nettoomsætning på 1,6 mia. EUR, og vi beskæftigede ca. 4.800 mennesker. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq i Helsinki. Yderligere information: www.nokiantyres.dk