tor december 19 12:14 2019 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres er den første dækproducent, der tilbyder dækposer delvist produceret af biomateriale, der har fået "I'm Green" mærkatet

Nokian Tyres gør sine dækposer mere miljøvenlige. Produktion af poser, delvist fra biomateriale, reducerer kuldioxidudledningen med op til 75 % sammenlignet med fremstillingen af poser af ny eller genanvendt plast.

”Som en gruppe ønsker vi at være brancheledende inden for bæredygtighed, vi tænker meget over de spørgsmål, der involverer dækkenes livscyklus, fra råvarer og fremstilling til den korrekte genbrug af dækkene. Produktion af dækposer fra mere miljøvenlige materialer er en del af dette,” siger Marko Mäkelä, salgschef for Nokian Tyres Finland.

Der er blevet brugt cirka 40.000 kg plast årligt til Nokian Tyres dækposer i Finland og Norge. Produktionen af de nyligt indførte grønne PE + LDPE dækposer producerer ca. 20,02 ton kuldioxid, mens produktionen af poser fra ny plast producerer ca. 88 ton og ca. 44 ton af genanvendt plast.

 “I’m Green” mærkatet angiver mere miljøvenlige råvarer

Den lavere emission er opnået ved at fremstille ​​poserne med en større andel af råvarer baseret på biobaseret sukkerrør ætylen. Sukkerrør har allerede absorberet kuldioxid fra atmosfæren i deres vækstfase, hvilket reducerer den samlede udledning fra produktionen af ​​poserne.

Dækposerne er blevet tildelt mærkatet “I’m Green” for deres miljøvenlighed. Nokian Tyres er den første dækproducent i verden, der tilbyder dækposer, der bærer dette mærkat.

Mærkatet “I’m Green” ejes af det petrokemiske firma Braskem, og dets anvendelse er strengt kontrolleret og reguleret. For at kvalificere sig til mærkatet skal mere end 50 % af råvarerne i produktet stamme fra grøn PE. Af de poser, som Nokian Tyres bruger, tegner grøn PE sig for 55 procent af råmaterialerne.

Download billeder og infografik

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]