En rekordindehaver behøver ikke at være stærk

En rekordindehaver behøver ikke at være stærk

Jussi Kallioniemi siger, at han er interesseret i problemløsninger og styring af det store billede. Han har arbejdet systematisk og vedholdende med verdensrekordsprojektet.

– Det siges ofte om mig, at jeg ikke ser ud til at være særligt stærk – og det er jeg heller ikke. En normal midaldrende mand kan vinde en verdensrekord, hvis alt tages i betragtning og man får bilen til at rulle så let som muligt. Vi har arbejdet meget systematisk og vedholdende. Vi er gået fra det store billede til de nok så små detaljer, siger Jussi.

"At lykkes med verdensrekorden gav mig energiindsprøjtning og nydelse. Jeg føler at det sidste stykke af puslespillet er faldet på plads."
Jussi Kallioniemi

Der har været et enormt antal forhindringer på vejen. Løsningen af problemerne resulterede endda i en opfindelse, der har en verserende patentansøgning. Sammen med sin ven skabte Jussi en fjernbetjening til øvelsesløbene, der gjorde det muligt for ham selv at dreje hjulene, mens han skubbede bilen uden at bruge en person bag rettet. I fremtiden kan dette værktøj f.eks. bruges af værksteder eller køretøjsinspektører.

– At lykkes med verdensrekorden gav mig energiindsprøjtning og nydelse. Jeg føler at det sidste stykke af puslespillet er faldet på plads.

Fakta: Jussi Kallioniemi

– 47 år, bor i Nokia sammen med sin familie
– Indehaveren af verdensrekorden for "den hurtigste tid for at skubbe en bil 1,6 kilometer"
– Han har tidligere sat rekorden for "Hurtigste maraton med 27,2 kg oppakning": 4 t 34 min. 24 s
– Øgede sin muskelstyrke og udholdenhed især i 2019
– Cirka 600 km træning i bilskubning i 2020

Rekordsættende køretøj “Röhkö”

– Saab 97-X 5.3i Arc
– Motor: 5,3 l V8, 304 hk
– Vægt 2.170 kg
– Mere end 211.000 km på kilometertælleren
– Kører på biogas
– Giver et dejligt drøn ved start ("röhkäisy" på finsk)