Menu
Menu

EU dækmærkning

Sikkerhed, besparelse og miljøeffektivitet

Fra november 2012 vil det blive nemmere at købe dæk i Den Europæiske Union, en ny mærkningsordning magen til den der kendes fra husholdningsapparater bliver indført. Mærkningen vil guide forbrugerne i retning af at erhverve et dæk, der er af højere kvalitet og dermed sikrere. I fremtiden vil de klassificeringer, være tydelige i alle dæk relaterede materialer og på salgssteder.

Find de dæk, der passer dig bedst

NOKIAN TYRES OG EU DÆKMÆRKNING

Den nye dækmærkning forenkler valget af dæk for forbrugeren. Selv om den nye mærkat gøre det lettere at sammenligne dækmodeller, bør du også støtte din beslutning ved at konsultere følgende, for eksempel: dæksalgseksperter, uafhængige magasiners test artikler og dækproducenter.

DE TRE KLASSIFICERINGS­KRITERIERNE I DÆKMÆRKNINGEN

Klassificeringskriterierne (brændstofeffektivitet, vådgreb og støj) forenkler og vejleder i beslutningsprocessen ved køb af dæk. Standardiserede klassificerings oplysninger er til rådighed for forbrugerne på et mærkat på slidbanen eller gennem et andet kommunikationsmiddel.

HVAD FORTÆLLER DÆKMÆRKNINGEN OS IKKE?

Dækmærkningen indeholder ingen merværdi for forbrugere, der anvender vinterdæk. I stedet kan det være vildledende og en fare for trafiksikkerheden. Lovgivningen bruges kun på vinterdæk uden pigge, men ikke til pigdæk.

EU-MÆRKNINGEN HJÆLPER DIG MED AT VÆLGE SOMMERDÆK

I over et år har nye dæk haft et EU mærkat, der hjælper forbrugeren med at sammenligne forskellige dæk. Mange bilister er stadig ikke klar over mærkningen.

NORDLIGE FORHOLD

Når der vælges dæk, skal forbrugeren være sikker på, at han/hun køber dæk, der passer til deres kørselsforhold. Dette er især tilfældet for vinterdæk uden pigge.

GODT AT VIDE

Gælder for dæk til personbiler, 4x4, varevogne, lastbiler og busser, der er fremstillet efter den 1. juli 2012, og som er godkendt til kørsel på vej.

FAQ OM EU 'S DÆKMÆRKNING

Alle spørgsmål, vi modtager behandles med omhu, og nogle af dem er offentliggjort så alle kan læse dem.