tor september 5 10:45 2019 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Ro i sindet på de centraleuropæiske sommerveje: Det nye Nokian Powerpoof SUV og Nokian Wetproof SUV er baseret på testvindende teknologi

Den skandinaviske topklasses dækproducent, Nokian Tyres, introducerer nye sommerdæk til sportsbiler og crossovers. Det nye Nokian Powerproof SUV er designet til sikker og ubekymret kørsel og giver ro i sindet både ved baneændringer i høj hastighed og ved pludselig opbremsning, mens det nye Nokian Wetproof SUV giver fremragende vådbremseegenskaber og god akvaplaningsresistens. Begge nye produkter bruger Dual Zone Safety-konceptet, der er kendt fra de testvindende personbilsmodeller.

Den stigende popularitet af kraftfulde SUV'er og trendy crossover-modeller betyder, at der er en stigende efterspørgsel efter førsteklasses SUV-dæk. Nokian Tyres lancerer to nye SUV-produkter, der er baseret på de testvindende personbilsmodeller, Nokian Powerproof og Nokian Wetproof.

Ifølge Nokian Tyres forbrugerundersøgelse værdsætter europæiske bilister især god kørestabilitet og fremragende greb ved deres SUV-sommerdæk. SUV-dæk skal også være stærke nok til at gøre høje, tunge køretøjer stabile, selv ved høje hastigheder. De nye SUV-dæk er udstyret med Nokian Tyres' unikke Aramid Sidewall-teknologi og har en stærk og forbedret SUV-struktur. Dæksidestrukturen indeholder ekstremt stærke aramidfibre, hvilket gør dækkene mere modstandsdygtige over for pludselige stød og skarpe genstande, der ellers let ville kunne afbryde en tur. Sådanne skader kræver normalt, at man bliver nødsaget til at skifte til reservehjulet.

- Sikkerhed er altid hjørnestenen i vores udviklingsfilosofi. Vi ved, at sommerdæk skal fungere sikkert og pålideligt fra forårsmorgen til sent efterår. Da vi udviklede vores nye SUV-produkter, blev vi særligt opmærksomme på funktionaliteten under alle vejrforhold. Aramid-forstærkede dæksider giver ro i sindet og enestående beskyttelse mod huller i vejen og skarpe genstande, siger Jarno Röytiö, udviklingschef hos Nokian Tyres.

De nye SUV-produkter er en naturlig udvidelse af Nokian Tyres’ sommerdæksprogram på det centraleuropæiske marked. Som et bevis på fremragende egenskaber har Nokian Powerproof SUV og Nokian Wetproof SUV begge fået TÜV Tire Performance Mark. Denne udmærkelse fra den uafhængige TÜV SÜD-testorganisation bekræfter, at de nye SUV-dæk er på højde med premium-konkurrenter med hensyn til kvalitet og ydeevne. De nye produkter vil være tilgængelige for bilisterne til foråret 2020.

Det nye Nokian Powerproof SUV – præcis håndtering, behagelig kørefornemmelse

Det nye Nokian Powerproof SUV er et UHP sommerdæk designet til kraftfuld SUV'ers kørsel på de centraleuropæiske motorveje. Dual Zone Safety-konceptet, der er kendt fra personbilmodellerne, sikrer, at kontaktoverfladen på Nokian Powerproof SUV forbliver ensartet og forudsigelig.

Konceptet Dual Zone Safety består af to funktionelle zoner. Power Zone på dækkets yderside sikrer præcis håndtering. De faste slidbaneblokke kombineret med Slope Groove Designet leverer præcis håndtering på tør asfalt selv ved høje hastigheder.

Wet Safety Zone på indersiden maksimerer sikkerheden på våde veje. Den logiske og stabile håndtering er kombineret med optimeret vådgreb, da dækkets vådgreb er i klasse A.

De trapezformede Flow Grooves deler den brede SUV-skræddersyede midterste ribbe og ribben tættest på den indre side. Det buede og snoede design af rillebundene muliggør effektiv forebyggelse af akvaplaning ved at opbevare vand og dermed hurtigere fjerne det fra kontaktfladen mellem dækket og vejoverfladen.

Rillerne i de indre sideblokke understøtter også smidigt akvaplaningsresistens. Rillernes ender, der starter i slidbaneblokkene, spreder sig udad, deres sider har en hornlignende form. De såkaldte Swoop Grooves letter yderligere fjernelse af vand. De brede og Polerede Hovedriller opbevarer også effektivt vand, hvilket forbedrer sikkerheden i regnvejr.

Holdbar struktur og sikker håndtering

Den nye stærke og holdbare SUV-struktur, specielt udviklet til hurtig kørsel, giver stabilitet fra forårets begyndelse til den varme asfalt i sensommeren.

Dækkets slidbane er udviklet til krævende brug og højere hastigheder. Den nye Dynamic Grip SUV-forbindelse er optimeret til SUV-brug og giver fremragende greb og maksimal holdbarhed. Slidbanestrukturen i flere lag reducerer også rullemodstanden, hvilket muliggør at det nye Nokian Powerproof SUV ruller let, mens du sparer brændstof.

- Slidbanemønsteret og strukturen udgør i fællesskab kontaktmønsteret for dækket, der giver logisk og forudsigeligt vejgreb og hurtig styringsfeedback både ved regn og solskin. Vejkontakten er stabil og dynamisk, hvilket giver fremragende greb og endnu bedre holdbarhed på højhastigheds motorveje og dårligt vedligeholdte alpine stier, forklarer udviklingschefen Röytiö.

Nokian Powerproof SUV – Ro i sindet ved skarpe sving

  • Præcis og forudsigelig håndtering af høje hastigheder på motorvejen
  • Maksimal stabilitet og behagelig kørefornemmelse
  • Ekstra holdbare Aramid-dæksider til enhver tænkelig situation

Nokian Powerproof SUV er blandt de allerbedste SUV-dæk: den såkaldte UHP-kategori. Størrelsesvalget består af 29 produkter fra 17 til 21 tommer, med hastighedsklassificering på V (240 km / t), W (270 km / t) og Y (300 km / t).

De vigtigste innovationer:

Dual Zone Safety. Stabilitet og præcis håndtering på tørre og våde veje. Power Zone på ydersiden forbedrer håndteringen, mens Wet Safety Zone på indersiden forbedrer grebet og akvaplaningsresistensen på våde veje.


Power Zone. Præcis håndtering. Ny holdbar SUV-struktur, strømlinet slidbanemønster, robuste slidbaneblokke og Slope Groove Design med skrånende rillekanter gør kørslen på tør asfalt præcis og kontrolleret.


Wet Safety Zone giver kontrolleret greb på våde veje. De trapezformede Flow Grooves deler midterribben og ribben nærmest den inderste side. Det buede og snoede design af rillebundene muliggør effektiv forebyggelse af akvaplaning ved at opbevare vand og dermed hurtigere fjerne det fra kontaktfladen mellem dækket og vejoverfladen. Swoop Grooves understøtter også aktiv akvaplaningsresistens. Rilleenderne, der er dannet i de indre slidbaneblokke, spreder sig udad, deres sider har en hornlignende form for at fremskynde fjernelsen af ​​vand.


Dynamisk Grip SUV-forbindelse. Pålideligt greb på våde og tørre veje. De funktionelle molekylekæder og -polymerer danner en tæt og fleksibel maskelignende struktur, der sikrer pålideligt greb selv ved høje hastigheder. Flerlagsstrukturen reducerer også rullemodstanden.

Aramid Sidewall-teknologi. Ekstrem holdbarhed. De ekstremt stærke aramidfibre styrker dækkets sider, hvilket giver mere holdbarhed og beskyttelse ved krævende køresituationer. Fibrene gør dækket mere modstandsdygtigt over for stød og skarpe genstande, der ellers let kan beskadige dækket.

Silent Groove Design. Forbedret kørekomfort. Dette design har indflydelse både på køretøjets indvendige og udvendige rullestøj. Dette design styrer luftstrømmen og forhindrer skabelsen af ​​en ubehagelig, hylende lyd. Designet reducerer også luftmodstanden, der afkøler dækkets overflade. Dette forbedrer dækkets slidstyrke og giver flere kilometer.

Nyt Nokian Wetproof SUV – Ekstrem sikkerhed på våde og tørre veje

Det nye Nokian Wetproof SUV er et sikkert og pålideligt sommerdæk til små og mellemstore SUV'er til kørsel på de centraleuropæiske veje. Dækkets vigtigste egenskaber er fremragende vådbremseevner og god akvaplaningsresistens, hvilket gør kørslen let og behagelig, selv på regnfulde dage. Ligesom sin testvindende lillebror, bruger det den unikke Safety Zone-teknologi, specielt udviklet til skiftende sommerbetingelser.

- Vi ved, at europæiske bilister ønsker at bevare et godt greb på både våde og tørre veje. Nokian Wetproof SUV tilbyder den bedst mulige kombination af våd- og tørreegenskaber. Vi har været i stand til at forbedre vådgrebet og akvaplaningsresistensen meget, hvilket betyder, at vi kan tilbyde mere sikkerhed til kunder, der kører under våde forhold. Vådgrebet fra Nokian Wetproof SUV er på et absolut top niveau, forklarer Jarno Röytiö, produktudviklingschef hos Nokian Tyres.

Dual Zone Safety – Total kontrol under våde og tørre forhold

Nokian Tyres sommerdæk er specielt udviklet til forskellige vejrforhold. Sommeren i Europa er ofte varm, men også skiftende, og sommerregn med tunge byger kan forekomme. Det er let at glemme faren ved akvaplaning under pludselige vejrskift.

– De centraleuropæiske veje kan til tider være meget glatslidte, og en pludselig regnbyge kan få bilen til at miste sit greb, især hvis der er meget vand på vejen og den er slidt. Efterhånden som kørehastigheden øges, kan massen af ​​vand, der skubbes under dækket, løfte dækket helt fra vejoverfladen. Dækket skal være i stand til at lede vandet til siden, væk fra under dækket, påpeger Röytiö.

Hemmeligheden bag den finjusterede balance mellem våd- og tørreegenskaber er Dual Zone Safety-konceptet, der giver stabilitet og kørselssikkerhed under alle forhold. Dækkets slidbane er opdelt i to funktionelle zoner. Denne nye teknologi kaldet Dual Zone Safety tilbyder en fremragende kombination af tør- og vådydeevne. Stability Zone er på ydersiden af ​​dækket og gør manøvreringen let og selvsikker ved at tilbyde god stabilitet og gode håndteringsegenskaber, mens Wet Safety Zone på indersiden forbedrer vådgrebet og akvaplaningsresistensen.

Stability Zone – Balanceret kørefornemmelse og det ruller behageligt

De fremragende håndterings- og vådegenskaber er forstærket, understøttet af Responsive Lock-konceptets langsgående ribber, mens det tillader vand let at forsvinde fra dækket. Rillerne i ribberne er udstyret med sammenlåsende modstykker, som reagerer ved at sætte sig fast i hinanden, når dækket presses mod vejbanen. Dette nye innovative design øger kørestabiliteten uden at gå på kompromis med vådsikkerheden.

Silent Groove Designet, der både styrer køretøjets indvendige og udvendige rullestøj, er en nyskabelse på dækkets sider, der forbedrer kørekomforten. Golfkugleoverfladen som designet styrer luftstrømmen og forhindrer skabelsen af den ubehagelige, hylende lyd. Designet reducerer også luftmodstanden, og afkøler derved dækkets overflade. Dette forbedrer dækkets slidstyrke og giver flere kilometer.

Wet Safety Zone – Akvaplaningsresistens deluxe

Når et dæk støder på mere vand end det kan lede væk, opstår akvaplaning. For at maksimere forebyggelsen mod akvaplaning er dækkets sideområder udstyret med Trumpet Grooves, buede indryk, der er optimeret til vandstrømning; de opbevarer vandet mellem dækket og vejen og fremskynder dets strømning fra hovedrillerne mod de tværgående riller og maksimerer grebet.

Aqua Hybrid SUV-forbindelsen tilbyder også ekstra sikkerhed i regnvejr. Denne nye generations gummiblanding med avancerede polymertyper og forbedret silica konstruktion giver fremragende vådgreb og lavere brændstofforbrug. Dækkets vådgreb er blandt de bedste i branchens A-klasse.

For at forhindre faren ved regnvejr giver de polerede hovedriller dækket et stilfuldt udseende og tjener en vigtig funktion, da vandet let og effektivt ledes væk via de polerede hovedriller.

Forbedret greb og maksimal holdbarhed

Den robuste og holdbare struktur af Nokian Wetproof SUV er kombineret med de specielt forstærkede Aramid-vægge for at sikre, at dækket kan modstå slag og skarpe genstande, der kan opstå under kørslen. Stone Ejectors på hovedrillerne giver ekstra holdbarhed, mens Grip Claws på kantområderne øger grebet.

Aramid Sidewall-teknologien tilbyder en ny type holdbarhed. Dæksidens struktur indeholder ekstremt stærke aramidfibre. Fibrene gør dækket mere modstandsdygtigt over for stød og skarpe genstande. Stone ejectors forhindrer skarpe sten i at sætte sig fast i dækket og trænge ind i dækstrukturen.

Udover bytrafik skal dækket også fungere pålideligt på grus- og jordveje. Grip Claws mellem løbebanerne på dækkets overflade forbedrer grebet, især når du bremser og accelererer. Disse specielle kløer er designet til at hjælpe dig når du kører på sandede veje og andre bløde overflader. Kløerne griber i vejens overflade på en kontrolleret måde og sikrer bedre trækkraft og bremsegreb for dækket.

Nokian Wetproof SUV – Ro i sindet på regnfulde dage

  • Ekstrem sikkerhed på våde og tørre veje
  • Stabilitet og komfort på top niveau også på ru vejoverflader
  • Ekstra stærke Aramid-sider for maksimal holdbarhed

Det nye Nokian Wetproof SUV tilbydes i hastighedskategorierne H (210 km / t), V (240 km / t) og W (270 km / t), og størrelsesudvalget dækker 27 produkter fra 16 til 19 tommer.

Vigtigste innovationer:

Dual Zone Safety: Stability Zone
tilbyder let manøvrering og overbevisende kørsel med fremragende stabilitets- og håndteringsegenskaber, mens Wet Safety Zone med avanceret akvaplaningsresistens giver sikkerhed og ro i sindet, når man kører på regnvåde veje.

Responsive Lock-koncept: Rillerne i de langsgående ribber er udstyret med sammenlåsende modstykker, som reagerer ved at sætte sig fast i hinanden, når dækket presses mod vejbanen. Disse dele understøtter de langsgående ribber, der øger kørestabiliteten og giver effektiv akvaplaningsresistens ved at lade vandet strømme væk fra dækket.

Aramid Sidewall-teknologi. Ekstrem holdbarhed. De ekstremt stærke aramidfibre styrker dækkets sider, hvilket giver mere holdbarhed og beskyttelse til krævende køresituationer. Fibrene gør dækket mere modstandsdygtigt over for stød og skarpe genstande, der ellers let kan beskadige det.

Aqua Hybrid SUV-forbindelse: Øget sikkerhed til regnvejr. En ny generation af gummiblanding giver fremragende vådgreb og lavere brændstofforbrug.

Trumpet Grooves: For optimeret vandafledning. Rillerne lagrer vandet mellem dækket og vejen, hvilket fremskynder dets afledning fra hovedrillerne mod de tværgående riller og maksimerer grebet.

Silent Groove Design. Forbedret kørekomfort. Dette design styrer både køretøjets indvendige og udvendige rullestøj. Dette design styrer luftstrømmen og forhindrer skabelsen af ​​den ubehagelige, hylende lyd. Designet reducerer også luftmodstanden, og afkøler derved dækkets overflade. Dette forbedrer dækkets slidstyrke og giver flere kilometer.

Patenteret sikkerhed

For yderligere sikkerhed har Nokian Powerproof SUV og Nokian Wetproof SUV begge Driving Safety Indicator (DSI) patenteret af Nokian Tyres. Placerings- og trykindikatorerne på informationsområdet på dækkets side forbedrer også sikkerheden. Informationsområdet giver mulighed for at registrere det rigtige dæktryk og monteringsplacering, når dækkene skiftes. Komforten og sikkerheden forbedres yderligere ved hjælp af et ekstra afsnit, der kan bruges til at registrere boltenes spændingsmoment.

 

Download produktbilleder og videoer

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

Jarno Röytiö, Produktudviklingschef Nokian Tyres, 00358104018552
[email protected]

 

Nokian Tyres udvikler og producerer førsteklassesdæk til kunder, der værdsætter sikkerhed og bæredygtighed. Inspireret af vores skandinaviske arv, fremstiller vi innovative produkter til personbiler, lastbiler og tunge maskiner, der giver dig ro i sindet under alle køreforhold. Vores kæde Vianor tilbyder dæk- og bilservice. I 2018 var selskabets nettoomsætning på 1,6 mia. EUR, og vi beskæftigede ca. 4.800 mennesker. Nokian Tyres er noteret på Nasdaq i Helsinki. Yderligere information: www.nokiantyres.dk

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram