tir september 1 10:28 2015 I kategori Produkt udgivelser

Korrekt vejgreb, pålidelig ydeevne

Nokian Weatherproof Helårsdæk – sikker kørselskomfort året rundt

Den nye højtydende serie med Nokian Weatherproof-dæk vil sætte en stopper for besværet med dækskift, der generer bilister hvert forår og efterår. Disse eksempler på Nokian Tyres' revolutionerende helårsdæk- kombinerer pålidelig vintersikkerhed med den præcise kørselsstabilitet og faste håndtering fra et Nokian-sommerdæk. De allerbedste innovationer fra verdens nordligste dækproducent sikrer, at Nokian Weatherproof-dækserien tilbyder en komfortabel kørsel gennem alle årstider.

Nokian Weatherproof

Nokian Weatherproof-serien er designet til bilister, der kræver en sikker løsning til sne og sjap, men som også ønsker at køre effektivt og ubesværet om sommeren.Nokian Weatherproof-serien tilbyder en holdbar ydeevne til central- og nordeuropæiske veje og gader, og dækkene findes i flere størrelser både til moderne personbiler, SUV'er og varebiler. Alle størrelser har snefnug-symbolet (3PMSF), hvilket angiver, at dækkene er officielt godkendt til vinterbrug.

Det omfattende udvalg af størrelser til personbiler spænder helt fra 13 tommer op til 18 tommer. Serien, der er skræddersyet til tungere SUV-brug, omfatter størrelser fra 16 til 18 tommer. Hastighedsindekset for denne moderne produktserie udviklet til helårsbrug, er T, H og V. Mange af størrelserne er markeret med XL for den højest mulige lasteevne. Intervallet for leveringskøretøjer og varevogne dækker størrelser fra 14 til 16 tommer (hastighedsindeks N, R og T). Størrelsesudvalget til det nye Nokian Weatherproof C-dæk har forskellige slidbanemodeller til større køretøjer og lettere belastninger.

Den nye Nokian Weatherproof-serie tilbyder et af de mest omfattende produktsortimenter på markedet til helårsdæk-segmentet. Nokian Weatherproof kan købes hos dækforhandlere i efteråret 2015. Det vigtigste markedsområde for de nye produkter vil være Centraleuropa. 

Sikkert om vinteren, præcist om sommeren

Det vellykkede Nokian helårsdæk-koncept fra verdens nordligste dækproducent bliver nu udvidet til det europæiske marked. Kernen i konceptet er at tilbyde en funktionel løsning til chauffører, der ønsker at sige farvel til at skifte dæk efter årstid, men stadig ønsker den bedst mulige beskyttelse på snefyldte, sjappede og regnfulde veje alle årets dage.

Nokian Tyres' ekspertise i dækstrukturen og gummiblandingen kan både ses og føles i den nye produktfamilie. Den innovative produktudvikling krævede også tusindvis af testtimer på prøvebanen hos verdens nordligste dækproducent i Ivalo, nord for Polarcirklen. De fremragende sommeregenskaber fik deres endelige form, efter at Nokian Weatherproof gennemgik et strengt testprogram på højhastighedsbaner i Tyskland og Spanien.

- Det alsidige Nokian Weatherproof-dæk er vinterdæk med fremragende grebegenskaber. Samtidig er det også et sommerdæk, der ruller på varme sommerdage. Ifølge vores test er Nokian Weatherproof-produktserien meget mere sikkert og mere alsidigt end de typiske helårsdæk. Snefnug-symbolet angiver også, at dækket er egnet og officielt godkendt til vinterbrug, siger produktudviklingschef Olli Seppälä fra Nokian Tyres.

Kanalisering fra midterblok - fremragende snegreb, effektiv forebyggelse af snesjapplaning

Hver millimeter i det aggressive slidbanemønster på det holdbare og højtydende Nokian Weatherproof-dæk har en særlig rolle. Den stejle overfladegeometri i midterområdet med sine store slidbaneblokke er blevet omhyggeligt optimeret for at sikre fremragende greb på snefyldte og våde veje. De V-formede slidbaneblokke sikrer et fast greb på en snedækket vej. De kraftige siveriller og klassificeringen af slidbaneblokkene tilføjer flere gribekanter og forbedrer grebet endnu mere. De kilelignende stigninger mellem midter- og skulderblokkene styrker den præcise styringsfølelse og det gennemtestede, fremragende greb på sne.

De dybe og åbne kanaler på midterblokkene (Kanalisering fra midterblok) forbedrer grebet under ekstreme vinterforhold. Kanalerne fungerer også med fuld effekt under våde forhold. De skubber effektivt sjap og vand væk fra området mellem dæk og vej, og forhindrer således effektivt snesjapplaning og akvaplaning. De fremragende egenskaber til akvaplaning afrundes med de stilfuldt polerede riller, der fremskynder fjernelse af vand og sjap.

Kørselsstabilitet, vejgreb og holdbarhed uanset temperaturen

Test viser, at Nokian Weatherproof ruller let og præcist selv på en solophedet, tør asfalt. De stive skulderblokke tilbyder kørselsstabilitet, selv ved høje hastigheder, og sikrer, at det nye produkt stopper nemt og hurtigt selv på regnvåde veje.

Den største udfordring i udviklingen af materialer var de ekstreme temperatursvingninger, fra tocifrede grader under frysepunktet til brændende hedebølger. Slidbaneblandingen på Nokian Weatherproof er skræddersyet til forskellige forhold. Det fungerer fantastisk ved en lang række temperaturer og kan modstå barsk slid selv i varmt sommervejr. Vejgreb er fremragende ved temperaturer tæt på frysepunktet og lidt under det. Den næste generations silicablanding giver også mulighed for et godt vådgreb og lav rullemodstand, hvilket reducerer brændstofforbruget.

Nye Nokian Weatherproof SUV-dæk - skræddersyet stabilitet til SUV-brug

Flere effektive innovationer understøtter slidbanen på den robuste SUV-model. En speciel stivhedszone blev designet i skulderområdet mellem slidbaneblokkene for at afstive dækkets skulder. Stivhedszonen forbedrer præcision og ro, især på tørre veje. De nye Nokian Weatherproof SUV-dæk kan transportere og styre sine høje hjulbelastninger sikkert og fast på is, sne, normalt føre eller endda på det forræderiske sjap. Slidbaneblandingen er endnu stivere i forhold til personbilsmodellen, hvilket giver mulighed for en meget præcis styringsfølelse.

De nøje udvalgte og testede strukturelle løsninger gør Nokian Weatherproof til en afbalanceret mover. Den strammere indpakning af nylonbælterne på skulderens områder afstiver stålbæltestrukturen og reducerer slidbaneblokkenes bevægelse. Dette kan mærkes i den præcise styringsfølelse i højhastighedssving eller ved vejbaneskift.

Driving Safety Indicator - Præcis information om dækkenes tilstand

Indikatorer for placering og dæktryk i informationsområdet på Nokian Weatherproofs dækside for en forbedret vintersikkerhed og brugerkomfort. Informationsområdet giver mulighed for at notere det korrekte dæktryk og dækkets placering under et dækskift. Sikkerheden er forbedret yderligere med en ny sektion, der kan bruges til at registrere spændingsmomentet for hjulmøtrikker til alufælge.

Som før har slidbaneoverfladen en Indikator Driving Safety (DSI), der er patenteret af Nokian Tyres. Tallene på dækkets midterste overflade angiver, hvor meget der er tilbage af den vigtigste rilledybde på slidbanen Snefnugsymbolet til Winter Safety Indicator (WSI) forbliver synligt ved en rilledybde på fire millimeter. Når "snefnugget" er slidt op, skal føreren købe nye vinterdæk for at være sikker på tilstrækkelig sikkerhed.

Nokian Weatherproof – Mere end fire årstider

  • Overlegen på sne, fremragende greb selv på våde veje
  • Holdbar høj ydeevne hele året
  • Yderst stabil og komfortabel kørselsadfærd

Vigtigste innovationer:

Skræddersyet midtersektion. Fremragende vejgreb.Den stejle overfladegeometri i midterområdet er blevet omhyggeligt optimeret til at sikre fremragende greb på snefyldte og våde veje De V-formede slidbaneblokke sikrer et fast greb på en snedækket vej. De kraftige siveriller og klassificeringen af slidbaneblokkene tilføjer flere gribekanter og forbedrer grebet endnu mere. De kilelignende stigninger mellem midter- og skulderblokkene styrker den præcise styringsfølelse og giver et rigtigt godt greb på sne.

Kanalisering fra midterblok. Ekstremt greb, effektiv forebyggelse af snesjapplaning. De dybe og åbne kanaler på midterblokkene forbedrer grebet under ekstreme vinterforhold. Kanalerne skubber effektivt sjap og vand væk fra området mellem dæk og vej, og forhindrer således effektivt snesjapplaning og akvaplaning.

Nokian Weatherproof-gummiblanding. Skræddersyet sikkerhed og holdbarhed.Slidbaneblandingen er skræddersyet til forskellige forhold. Det fungerer fantastisk i en lang række temperaturer og kan modstå barsk slid selv i varmt sommervejr. Vejgrebet er fremragende ved temperaturer tæt på frysepunktet og lidt under det. Den næste generations silicablanding giver også mulighed for et godt vådgreb og lav rullemodstand, hvilket reducerer brændstofforbruget.

Stivhedszone. Balanceret og stabil kørsel.En specielstivhedszone blev designet i skulderområdet på Nokian Weatherproof SUV for at afstive dækkets skulder. Stivhedszonen forbedrer præcision og ro, især på tørre veje.

Polerede riller. Sikkerhed på våde veje. Polerede riller gør det nemmere atfjerne sne og sjap.

Nokian All-Weather – vinterdæk du kan bruge hele året rundt

Nokian All-Weather-dæk leverer som Nokian Weatherproof-dæk sikkerheden, som er kendetegnende for et reelt vinterdæk, men yder også stabiliteten og håndteringen, som er karakteristisk for et sommerdæk. De er langtidsholdbare og udviklet til helårsbrug.

Snedækkede, våde og sjappede veje

I modsætning til helårsdæk har Nokian Weatherproof Snefnug-symbolet (3PMSF) , så du ved, hvornår det ikke længere overholder kravene til et vinterdæk. Faktisk er Nokian Weatherproof designet som et højtydende vinterdæk til helårsbrug. Det forbliver fleksibelt ved lave temperaturer for at give dig stærkt greb på sne og præcis bremsning på is på grund af dens naturligt afledte gummiblanding, der er fremstillet med silica og rapsolie. Nokian Weatherproof forhindrer også effektivt akvaplaning og stopper øjeblikkeligt på våde veje.

Tørre veje

Nokian Weatherproof leverer fremragende håndtering på den bare asfalt samt ved forårets regnskyl eller vinterens snestorme. Det tilbyder ekstrem stabilitet og vejgreb, selv ved høje hastigheder på tørre veje.

Hele året rundt

Uanset temperaturen eller endda din kørestil vil du sætte pris på Nokian Weatherproofs følsomme kørselsreaktion. Dækket til alle vejrtyper tilbyder en førsteklasses sikkerhed og er også økonomisk fornuftig.

Du vil også få glæde af slidbanens lange levetid, der til dels skyldes de slidstærke naturlige olier i blandingen. Med sådan en holdbar slidbane får du mange gode kilometertal på alle årstider. Da Nokian Weatherproof ruller let, bruger du mindre brændstof og udleder mindre CO2.

Produktfotos:
www.nokiantyres.com/NokianWeatherproof 

Læs også:

Nokian Tyres - The world's first winter tyre with an A energy rating
http://youtu.be/Wo4omb0Eil4

Winter season 2014: Over 40 test wins for Nokian winter tyres
www.nokiantyres.com/innovation/test-success/

At the top of winter tyre testing: Ivalo Testing Center – White Hell 
http://youtu.be/UEGUTw7KHxE

Nokian Hakkapeliitta 8: World record for the fastest car on ice, 335.713 km/h:
www.nokiantyres.com/innovation/testing/fastest-on-ice/fastest-on-ice-2013/

How was the world's first winter tyre invented?
https://www.nokiantyres.com/first-winter-tyres

Comparing the world's first winter tyre to the state-of-the-art non-studded winter tyre www.nokiantyres.com/company/about-us/history/this-is-how-the-winter-tyre-has-changed/

Autoriserede Nokian forhandlere i Danmark:
https://www.nokiantyres.com/where-to-buy/locator/

Yderligere oplysninger:

www.twitter.com/NokianTyresCom 
www.youtube.com/NokianTyresCom 
www.facebook.com/nokiantyres 
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Nokian Tyres ekspertblog:
http://nordictyreblog.com/

Yderligere oplysninger:

Viggo Laursen Autogummi A/S
Sælger Gorm Petersen, Tel. +45 40 29 91 98
E-Mail gorm(at)viggolaursen.dk
http://viggolaursen.dk

Nokian Tyres Europa
Nokian Tyres s.r.o
V Parku 2336/22
148 00 Praha 4
Tsjechische Republiek

Technical Customer Service Manager CE Sven Dittmann, dipl.-ing., Tel. +49 8143 444 850 E-Mail sven.dittmann(at)nokiantyres.com

Marketing Manager Lukáš Líbal, Tel. +420 222 507 759 E-Mail lukas.libal(at)nokiantyres.com

Export Manager Teemu Tirronen, Tel: +358 10401 7311, Mobile: +358 50 368 1298 E-Mail teemu.tirronen(at)nokiantyres.com

Nokian Tyres Finland hovedsæde
Nokian Tyres plc
Pirkkalaistie 7
P.O.Box 20
37101 Nokia
Finland

Development Manager Juha Pirhonen, Tel. +358 10 401 7708 E-Mail juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager Matti Morri, Tel. +358 10 401 7621 E-Mail matti.morri(at)nokiantyres.com

Product Manager Central Europe Stéphane Clepkens, Tel. +358 50 462 7536 E-Mail stephane.clepkens(at)nokiantyres.com


Attachments

Nokian Weatherproof Helårsdæk – sikker kørselskomfort året rundt  (.pdf)
Nokian Weatherproof Helårsdæk – sikker kørselskomfort året rundt  (.docx)