man september 26 12:41 2016 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Nokian Tyres investerer 16 millioner euro i konstruktionen af et helt nyt teknologicenter og en testbane i Spanien

Verdens nordligste dækproducent øger sin årlige produktudvikling ved at åbne et nyt, alsidigt teknologicenter for sommer og vinterdæk i Santa Cruz de la Zarza, Spanien, i løbet af 2017. Dette moderne udviklingscenter vil blive placeret syd for Madrid, og det vil være spredt over ca. 300 hektar. I fremtiden vil det specielt blive brugt til at teste sommerdæk med højhastigheds vurderinger samt vinterdæks karakteristika.

Nokian Tyres investerer 16 millioner euro i konstruktionen af et helt nyt teknologicenter og en testbane i Spanien

Dette nye teknologicenter styrker yderligere sommerdæksekspertisen i virksomheden, der er kendt for sin banebrydende vinterdæksteknologi. Værdien af investeringen er ca. 16 mio. EUR. Byggeriet er planlagt til at påbegynde i starten af 2017. Centeret vil stå færdigt i slutningen af 2019, men den første fase vil være afsluttet allerede i 2017. Dette nye teknologicenter giver muligheden for produktudvikling og afprøvning året rundt på krævende og varierende baner. Fordelene vil også komme de almindelige bilister til gode, da deres dæk vil være mere sikre og vil tilbyde fremragende håndtering.

Et omfattende center med den nyeste teknologi

Teknologicenteret vil anvende den nyeste teknologi og vil omfatte en 7-kilometer oval bane, der kører rundt om arealet. På denne ovale bane med skråstillede sving kan vi teste vores sommer og vinterdæk med højhastigheds vurderinger ved hastigheder på op til 300 km / t (186 mph). Der er et behov for dæk med en højhastighedsbedømmelse især i Centraleuropa og Nordamerika, de to områder, hvor vi i øjeblikket ser den største vækst, siger Antti-Jussi Tähtinen, Vicedirektør, Marketing og Kommunikation for Nokian Tyres.

Der vil også blive konstrueret andre prøvekørselsbaner i midten af den ovale bane. De kan bruges til at studere og teste opførslen af dækkene i form af akvaplaning, våd bremsning og håndtering. Prøvebanerne er også velegnet til de fleste godkendelsesprøvninger, såsom støjtest.

- Vi ønskede at finde et sted i Sydeuropa med solskin, varme og høje temperaturer. Naturligvis skulle stedet også have gode fly og vejforbindelser, så dæk, biler, test personale og kunder nemt kan komme der til. Vi har også til hensigt at bruge teknologicenteret til at organisere produkt åbningsarrangementer, siger Tähtinen.

Ivalo Testcenter "White Hell" - den nordligste dimension inden for vinter test

Nokian Tyres bruger over halvdelen af sine F & U-udgifter på at teste produkter. Tilstrækkelige testresultater kan ikke opnås under laboratorieforhold alene. Nokian Tyres tester sine produkter i de virkelige miljøer med henblik på at gøre dem fejlfri under vanskelige, krævende og varierende forhold.Virksomheden er dybt forankret i norden. For 80 år siden, var det det første selskab i verden til at udvikle og fremstille et vinterdæk. Virksomheden dedikerer halvdelen af året til ubarmhjertige vinterdæks test. Nord for polarcirklen ligger det enorme 700 hektar store Ivalo Testcenter, eller "White Hell" i folkemunde. Virksomheden tester sine dæk under i de ekstreme forhold i det finske Lapland året rundt°; centeret har over tyve testbaner. Testcenteret blev etableret i 1986, og sammenligner håndteringen af dækkene på sne og is, samt deres acceleration og bremseegenskaber.

I Nokia, virksomhedens hjemby i Finland, ligger ud over Nokian testbanen også hovedkvarteret og Nokian fabrikken. Det avancerede vandingssystem giver mulighed for test på våde veje selv på solrige dage. Det evigt innoverende testcenter bruger for eksempel high-speed fotografering og sjap-planing tests.

Testet til det yderste: www.nokiantyres.com/innovation/testing/

Video: Nokian Tyres' sommerdæk – testet til det yderste
https://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Video: Det nordligste vinterdækstestcenter: Ivalo Testcenter - White Hell http://youtu.be/UEGUTw7KHxE 

Yderligere information:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, Public Relations Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]