tor februar 4 09:40 2016 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Nyt sommerdæk i AA-klassen til de allermest kvalitetsbevidste danske bilister

Nokian eLine 2 – avanceret sikkerhed og grønnere mobilitet

Det nye AA-klassificerede Nokian eLine 2-sommerdæk sikrer pålidelig og høj ydeevne i alle vejrforhold. Det førsteklasses sommerdæk fra Nokian Tyres, verdens nordligste dækproducent, vil i efteråret 2015 kunne byde pionererne blandt bilister på højeste klasse, nemlig A, i EU-dækmærkningens vådgreb- og brændstofeffektivitetkategorier. Ude på vejene kan dette resultere i en bremselængde, der er op til 18 m kortere, når kørebanen er våd, og et brændstofforbrug, der er 0,6 l lavere pr. 100 km.

Nokian eLine 2 – avanceret sikkerhed og grønnere mobilitet

Præcis kørefornemmelse og optimal komfort kan føles og opleves fra de første forårsdage til sent på efteråret. En unik innovation, Nokian Tyres Coanda-teknologi, leder og accelererer fjernelsen af vand mellem dæk og kørebane, og dermed undgås akvaplaning effektivt. En næstegenerations kørselssikkerhedsindikator forbedrer sikkerheden.

Nokian eLine 2-sommerdækket anvender den mest moderne teknologi i branchen. Det udvikledes til de danske bilister, der gerne vil nyde en sikrere, grønnere fremtid allerede nu. Det voksende udvalgstørrelsesudvalg omfatter i alt fem avancerede produkttyper i størrelsen 15" til 16", der passer til mellemstore biler. Hastighedskoderne er H (210 km/t) og W (270 km/t). Det nye premium-produkt vil være tilgængeligt for forbrugerne i foråret 2016.

Kortere bremselængde, lavere brændstofforbrug

Nokian Tyres er kendt for sine sikre og miljøvenlige højkvalitetsprodukter, som er omhyggeligt skræddersyet til forskellige krævende formål. De fremragende testresultater, som disse sommerdæk fra verdens nordligste dækproducent har leveret, er resultatet af kompromisløs langsigtet udvikling. Mere end halvdelen af vores produktudviklingsressourcer bruges på at teste produkterne.

Som et resultat af næsten fire års udvikling og omfattende praktisk afprøvning i Finland, Tyskland og Spanien har Nokian eLine 2-sommerdækket prisværdige sikkerheds- og manøvreegenskaber. Dækkets vådgreb og brændstofeffektivitet er med sin EU-dækmærkning i klasse A blandt de bedste i branchen.

På en våd vej er det nye Nokian eLine 2's bremselængde fra en hastighed af 80 km/t op til 18 meter, eller fire billængder, kortere end med et svagere sommerdæk. (Forskellen mellem klasserne A og F i EU-dækmærkningen). Til de bilister, der går ind for grønne værdier og ekstremt lavt brændstofforbrug, kan Nokian eLine 2 tilbyde besparelser på op til 0,6 liter pr. 100 km (forskellen mellem klasserne A og G.

At kombinere fuldt ud pålidelige sikkerhedsegenskaber med de grønne værdier, forbrugerne efterspørger i et og samme dæk, er den største udfordring for dækproducenterne. Den balance, der er opnået i Nokian eLine 2, er gjort mulig med de nye, miljøvenlige strukturelle og materielle løsninger. Præcis manøvrering i ekstreme forhold kombineres med let rullende kørekomfort; således opsummeres det af produktudviklingschef Jarno Ahvenlammi fra Nokian Tyres.

Avancerede struktur- og slidbanemønsterløsninger

Nokian eLine 2 mestrer alle sommerens former. Det er bygget til bæredygtig sikkerhed og miljøvenlig kørsel, og begge dele understøttes af struktur-, slidbanemønster- og gummiblandingløsningerne fra eksperten i ekstreme forhold. Den samme avancerede teknologi vil også fremover blive brugt i andre sommerdæk fra Nokian Tyres

De unikke egenskaber ved denne stilfulde nye lancering blev finpudset ved at bruge flere innovationer, der fremmer sikker og komfortabel kørsel, samt en specialfremstillet gummiblanding.

Molekylekæderne hos den næstegenerations funktionelle Nokian eLine 2 Silica-slidbaneblanding bindes sammen med silica-partikler, og resultatet er en stærk men fleksibel kombination. Gummiblandingen er forbilledlig i et bredt temperaturområde, og den forbedrer vådgreb og reducerer rullemodstand, hvorved den ubetinget reducerer brændstofforbruget og mindsker den skadelige udstødning.

Effektiv undgåelse af akvaplaning – Nokian Tyres Coanda-teknologi

Et sommerdæks reelle sikkerhedsegenskaber og -evner måles i centimeter og sekunder på en våd kørebane. Den præcise styring og det fremragende vejgreb med Nokian eLine 2 ved vognbaneskift og undvigemanøvrer giver føreren ekstra ro i sindet.

Nokian Tyres Coanda-teknologien accelererer fjernelsen af vand fra den langsgående rille og forhindrer akvaplaning på effektiv vis. Det buede, rampelignende design af slidbaneblokkene på den indre skulder leder og accelererer vandets strømning fra den langsgående rille ind til den tværgående rille. Coanda-effekten betegner strømningens tendens til at lægge sig op ad en nærtliggende overflade. Coanda-effekten udnyttes også til at forbedre flyvingers og formel 1-bilers aerodynamik.

Trompetrillerne ved skulderen lagrer også vand og accelererer dets bortledning fra tværrillerne; dette sikrer dobbelt effektivitet til forhindring af akvaplaning. De fremragende egenskaber i forhold til at forhindre akvaplaning bibeholdes endda, når dækket slides ned.

Maksimering af komforten – Silent Sidewall-teknologi

Silent Sidewall-teknologien maksimerer kørekomforten. Den skræddersyede, specielle gummiblanding mellem sidevæggen og slidbanen filtrerer aktivt den lyd- og stålbæltevibration, der stammer fra kørselsoverfladen, og forhindrer således, at skadelige lydbølger passerer gennem sidevæggen, ind i fælgen og videre ind i kabinen. Denne innovation reducerer støjniveauet betydeligt inde i køretøjet.

Den velkendte Støjsvagt rilledesign-innovation bruges også til at opnå kontrol over køretøjets indre og ydre støj. De halvcirkelformede indsnit på de langsgående ribber nedbringer også luftmodstanden, hvilket resulterer i et lavere brændstofforbrug og øger bilens rækkevidde.

Enkel sikkerhed – næstegenerations kørselssikkerhedsindikator

Dæk, der er i god stand, kan reducere risikoen for akvaplaning betragteligt. For at gøre det nemmere for bilisterne at holde øje med deres dæks slidbanedybde har Nokian Tyres udviklet en snedig innovation, der øger sikkerheden: Kørselssikkerhedsindikatoren og akvaplaningsindikatoren.

En næstegenerations kørselssikkerhedsindikator på midterste ribbe indikerer slidbanedybden. Du kan tjekke, hvor mange millimeter der er tilbage af slidbanen, ved at se på den række tal, der findes på slidbanen. Tallene og det vandråbe-symbol, der er en indikator for risikoen for akvaplaning, forsvinder, efterhånden som dækket slides ned. Når slidbanedybden når under 4 mm, vil en rød stribe, der indikerer lav slidbanedybde, komme til syne rundt om dækket. Når dette sker, bedes du venligst købe nye sommerdæk, så maksimal sikkerhed sikres.

Northproof fra Nokian Tyres

Nokian Tyres er den eneste dækfabrikant i verden, der fokuserer på produkter og tjenester, der fremmer sikker transport i nordlige forhold. Virksomhedens innovative dæk til personbiler, lastbiler og tunge maskiner markedsføres primært i områder, hvor der er sne, skov og skiftende årstider, der gør kørselsforholdende krævende.

Nokian Tyres’ hypermoderne produktudvikling er baseret på knowhow fra over 80 år i branchen, målrettet testning og en konstant søgen efter bedre løsninger. Virksomheden udviklede og fremstillede verdens første vinterdæk til vinterfrosten i 1934. Produktionen af sommerdæk begyndte allerede to år tidligere, i 1932. I efteråret 2015 kunne Nokian Tyres så tilbyde de europæiske bilister verdens første vinterdæk, der opnåede EU-mærkningens højeste klasse, A, i vådgreb og brændstofeffektivitet.

Det nye Nokian eLine 2 – ultimativ grøn sikkerhed

Ultimativ kontrol på våde veje

Unik grøn bilkørsel, brændstofbesparelser på op til 0,6 liter pr. 100 km

Førsteklasses kørekomfort ved enhver hastighed

Vigtigste innovationer:

Nokian Tyres Coanda-teknologi. Effektiv beskyttelse mod akvaplaning. Det buede, rampelignende design af slidbaneblokkene på den indre skulder leder og accelererer vandets bortstrømning fra de langsgående riller ud i de tværgående riller. De fremragende egenskaber i forhold til at forhindre akvaplaning bibeholdes endda, efterhånden som dækket slides ned. Der er også en flow-optimeret støtte mellem slidbaneblokkene, som reducerer den bevægelse, der sker mellem dem. Denne støtte forbedrer manøvreringen og sikrer en behagelig rullelyd og et mere jævnt slidmønster.

Trompetriller. Forhindrer akvaplaning. Skulderområderne har trompetriller, som er projektilagtige indsnit, der er optimeret til strømning; de lagrer det vand, der er mellem dækket og vejen, samtidig med at de fremskynder dets bortstrømning fra hovedrillerne ud i tværrillerne og optimerer vejgrebet.

Støjsvagt rilledesign. Bedre kørekomfort. De halvkugleformede fordybninger, der minder om mønstret på en golfkugle og findes på de langsgående ribbers vægge, giver yderligere kørekomfort. Innovationen reducerer køretøjets indvendige støj og ydre dækstøj. Dette design reducerer også luftmodstanden og køler dækkets overflade, hvilket forbedrer dækkets slidstyrke.

Ny kørselssikkerhedsindikator (Driving Safety Indicator – DSI). Øger sikkerhed og kørekomfort. En næstegenerations kørselssikkerhedsindikator på den midterste ribbe indikerer slidbanedybden. You can check the amount of remaining tread in millimetres by examining the row of numbers on the tread. The numbers and water drop symbol indicating a risk of aquaplaning disappear, as the tyre wears down. When the tread depth is below 4 mm, a red stripe that indicates low tread depth will appear around the tyre. Når dette sker, bedes du venligst købe nye sommerdæk, så den maksimale sikkerhed sikres.

Fotos Downloads Nokian eLine 2 sommerdæk
www.nokiantyres.com/NokianeLine2 

Videoer:

Nokian sommerdæk – ekstrem testning
https://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Unik holdbarhed - Nokian Aramid Sidewall-teknologi
http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Læs også:

Nokian Line is test winner in the 2015 ADAC summer tyre test
https://www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-line-is-test-winner-in-the-2015-adac-summer-tyre-test/

Nokian sommerdæk
http://www.nokiantyres.dk/daek/personbiler/sommerdaek/

Nokian Tyres – verdens nordligste dækproducent og vinterdækkets opfinder  http://www.nokiantyres.dk/firma/om-os/historie/

Yderligere oplysninger:

Viggo Laursen Autogummi A/S
Sælger Gorm Petersen, Tel. +45 40 29 91 98
E-Mail [email protected] 
http://viggolaursen.dk

Nokian Tyres Europa
Nokian Tyres s.r.o
V Parku 2336/22
148 00 Praha 4
Tsjechische Republiek

Managing Director Central Europe Hannu Liitsola, Tel. +420 605 236 440 E-Mail [email protected]

Technical Customer Service Manager CE Sven Dittmann, dipl.-ing., Tel. +49 8143 444 850 E-Mail [email protected]

Marketing Manager Lukáš Líbal, Tel. +420 222 507 759 E-Mail [email protected]

Export Manager Teemu Tirronen, Tel: +358 10401 7311, Mobile: +358 50 368 1298 E-Mail [email protected]

Nokian Tyres Finland hovedsæde
Nokian Tyres plc
Pirkkalaistie 7
P.O.Box 20
37101 Nokia
Finland

Product Development Manager Jarno Ahvenlammi, Tel. +358 10 401 7741 E-Mail [email protected]

Development Manager Juha Pirhonen, Tel. +358 10 401 7708 E-mail [email protected]

Product Manager Central Europe Stéphane Clepkens, Tel. +358 50 462 7536 E-mail [email protected]


Attachments

Nokian eLine 2 – avanceret sikkerhed og grønnere mobilitet (.pdf)
Nokian eLine 2 – avanceret sikkerhed og grønnere mobilitet (.docx)