tir februar 7 01:19 2017 I kategorier Produkt udgivelser, Virksomhedsnyheder

Knowhow fra Arktis:

De robuste Nokian Hakkapeliitta 44 vinterdæk er det nyeste top-produkt der er opstået i samarbejdet mellem Nokian Tyres og Arctic Trucks

De ekstreme forhold, der er under den nordiske vinter, kræver særlig viden. Dette er ikke en nyhed for finsk Nokian Tyres, verdens nordligste dækproducent, og Arctic Trucks, en islandsk virksomhed med speciale i modificering af firehjulstrukne køretøjer. De to selskaber har før været gået sammen for at beherske verdens hårdeste vinterforhold. Det seneste resultat af partnerskabet mellem de to eksperter inden for is og sne er Nokian Hakkapeliitta 44 vinterdæk.

Nokian Hakkapeliitta 44

Nokian Hakkapeliitta 44 føler sig hjemme under barske vinterforhold

I det arktiske klima er det vigtigt at være i stand til at stole på sine dæk og vide med sikkerhed, at turen ikke bliver afbrudt af en punktering eller ufremkommeligt terræn. Arctic Trucks' særlige køretøjer anvendes, for eksempel under polarekspeditioner, så deres dæk skal også opfylde høje krav. Derfor tager det nye Nokian Hakkapeliitta 44 dæk vinteren alvorligt. Dækket er beregnet til at blive brugt under barske vinterforhold, og det er der, hvor det føler sig hjemme.

Nokian Hakkapeliitta 44 er specielt skræddersyet til Arctic Trucks’ særlige ekspeditionskøretøjer med excellent greb og holdbarhed. Nyheden vejer ca. 70 kg, og dets diameter er over en meter. Trods sin robuste størrelse, bevæger dækket sig med lethed gennem dyb sne. 

  • Den midterste del af slidbanemønsteret har meget skarpe V-formede vinkler, der er optimeret til rengøring af rillerne for sne og sjap. Bredden af slidbanen samt dækkets maksimale luftrum sikrer, at dækket bevæger sig effektivt, selv på et blødt underlag. Sne udgør ikke nogen udfordring for Nokian Hakkapeliitta 44, forsikrer Kalle Kaivonen, R&D Manager hos Nokian Heavy Dæk.

Greb og præcis håndtering under ekstreme forhold 

Nokian Hakkapeliitta 44 håndteres med lethed på alle vejbelægninger. De forstærkede sider balancerer håndteringen under pludselige situationer, og de forstærker dækkets centrale ribbe og sikrer præcis føling med vejen. Den særlige Nokian Tyres Polar Expedition slidbaneblanding kombinerer førsteklasses vintergreb med holdbarhed under ekstrem kulde. Nokian Hakkapeliitta 44 kan få monteret pigge i de 172 pighuller på dækket. Den hyppigste anvendelse af dækket er dog uden pigge.

Nokian Hakkapeliitta 44 er begyndelsen på et helt nyt kapitel i samarbejdet mellem de to eksperter fra det arktiske område. Dækket er tilgængeligt i størrelse LT475 / 70 R17, og er specielt designet til Arctic Trucks’ tunge SUV-type 4x4 køretøjer. Produktionen af dækket vil begynde inden for de næste par måneder, og det er tilgængeligt udelukkende gennem Arctic Trucks. 

  • Nokian Hakkapeliitta 44 er dækket, vi har ventet på. Arctic Trucks tilbyder en bred vifte af løsninger og produkter til 4x4 køretøjer og Nokian Hakkapeliitta 44 giver os muligheden for at fortsætte med at lave gode ekspeditionskøretøjer. Vores køretøjer anvendes under de hårdeste forhold i verden: blandt gletsjere, Antarktis og den nordlige del af Eurasien. Samarbejdet med Nokian Tyres har givet et fremragende resultat, og vi har store forventninger til det nye dæk, siger Herjolfur Gudbjartsson, administrerende direktør for Arctic Trucks i Island.

Nokian Tyres og Arctic Trucks fortsætter sammen med at mestre de barskeste vinterforhold

Nokian Hakkapeliitta 44 er fortsættelsen af den historie, der begyndte i 2014, hvor det første produkt i samarbejdet mellem Nokian Tyres og Arctic Trucks, Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35 vinterdæk til store 4-hjulstrukne køretøjer, blev lanceret. Inden da havde selskaberne i lang tid haft et kommercielt samarbejde.

Arctic Trucks´ oprindelsen kan føres tilbage til 1990, da Toyota i Island begyndte at modificere 4x4 arbejds- og sportskørertøjer. I dag er Arctic Trucks de førende fagfolk, med speciale i modificering af forskellige 4WD køretøjer.

Nokian Tyres udviklede og producerede verdens første vinterdæk i 1934. Nokian Hakkapeliitta er en af de mest kendte vinterdæk mærker og allerede en legende i branchen, og ved hvad en sand vinter er. De innovative Nokian Tyres' produkter til biler, lastbiler og tunge maskiner demonstrerer deres høje kvalitet særligt i sne, under et barskt klima og under krævende køresituationer. 

Nokian Hakkapeliitta 44

  • Størrelse: LT475/70 R17
  • Mønsterdybde: 18 mm
  • Diameter: 1100 mm
  • Vægt: ca. 70 kg
  • Max tryk: 240 kPa, ved første anvendelse ca. 160 kPa

Fotos: www.nokiantyres.com/Hakkapelitta44_photos

Video: https://youtu.be/rcnIFhV5xJE

Yderligere information:
 
Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]