Den nye verdensrekord for den hurtigste bil på to hjul er 186,269 km/t

Den nye verdensrekord blev sat, da Nokian Tyres’ produktudvikling, Vianors professionelle pitcrew og den kendte stuntkører Vesa Kivimäki kombinerede deres styrker. Dækkene på rekordbilen var forstærket med Aramid Sidewall-teknologi fra Nokian Tyres.

Se videoen

Verdensrekorden for den hurtigste sidelæns wheelie blev sat i Finland i slutningen af august. Den nye verdensrekord blev sat, da Nokian Tyres’ produktudvikling, Vianors professionelle pitcrew og den kendte stuntkører Vesa Kivimäki kombinerede deres styrker for at nå denne ærefrygtindgydende hastighed.

Når holdbarhed er afgørende – en verdensrekords anatomi

Ud over optimale vejrforhold og en dygtig fører kræves der meget af dækkene, hvis man skal nå en tophastighed. Dette er især sandt, når to stykker på størrelse med en håndflade er det eneste, der har kontakt med vejen. For at slå rekorden skulle bilen have dæk, der var så holdbare som muligt.

Fra landmandsræs til professionel stuntkørsel: den tilpas vanvittige hr. Kivimäki

Vesa Kivimäki, den professionelle vovehals fra Härmä, førte sin bil til den nye verdensrekordhastighed på to hjul. Landmandsræs, balancekørsel på to hjul og et kort besøg ved det finske rallyverdensmesterskab banede vejen for hans karriere inden for stuntkørsel og den nye verdensrekord.

Enestående styrke

Sidevæggens gummimateriale indeholder ekstremt holdbare aramidstapelfibre og er usædvanlig modstandsdygtigt over for slid og snit. Det samme materiale er kendt fra fly- og forsvarsindustrien. Aramidfibrene gør sidevæggene meget stærke, så de bedre kan modstå stød – herunder også trykket mod fælgkanten.